زمین‌لرزه سانتیاگو (۱۹۸۵ میلادی)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
زمین‌لرزه سانتیاگو
زمین‌لرزه سانتیاگو (۱۹۸۵ میلادی) در شیلی واقع شده‌است
مکان رومرکز زمین‌لرزه بر روی نقشهٔ شیلی
تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۶۳
زمان رخداد ۲۲:۴۷:۰۷ به یوتی‌سی
بزرگی ۷٫۹ در مقیاس Mw
ژرفا ۳۵ کیلومتر
رومرکز مختصات: غربی‌″۴۰ ′۴۵ °۷۱ جنوبی‌″۲۰ ′۰۸ °۳۳ / ۷۱٫۷۶۱غرب ۳۳٫۱۳۹جنوب / -۷۱٫۷۶۱;-۳۳٫۱۳۹
گونه معکوس
مناطق آسیب شیلی
تلفات کشته‌های لرزش نزدیک به ۱۷۷ نفر
سونامی آری

زمین‌لرزه سانتیاگو در تاریخ 01985-03-03 ۳ مارس ۱۹۸۵ میلادی، برابر با ‎۱۲ اسفند ۱۳۶۳، ساعت ۲۲:۴۷:۰۷ به زمان یوتی‌سی در شیلی رخ داد. ژرفای این زلزله ۳۵ کیلومتر بود، و بزرگی آن ۷٫۹ در مقیاس Mw اعلام شده‌است. زمین‌لرزه به وقت محلی در روز یکشنبه، ساعت ۱۸ روی داده و منطقه زمانی آن یوتی‌سی -۴ بوده‌است (با لحاظ تغییر ساعت تابستانی).

سازمان زمین‌شناسی آمریکا[۱] نیز رومرکز این زمین‌لرزه را در مختصات غربی‌″۱۶ ′۵۲ °۷۱ جنوبی‌″۰۶ ′۰۸ °۳۳ / ۷۱٫۸۷۱غرب ۳۳٫۱۳۵جنوب / -۷۱٫۸۷۱;-۳۳٫۱۳۵ و ژرفای آنرا در ۳۳ کیلومتر گزارش کرده‌است. بزرگی برگزیدهٔ این سازمان از میان بزرگیهای محاسبه‌شدهٔ مختلف ۷٫۸ در مقیاس Ms بوده و از دید اثر، در میان چهار دسته‌بندی «نامحسوس»، «محسوس»، «زیان‌آور» یا «با تلفات»، زلزله را «با تلفات» اعلام کرده‌است.روانگرایی در این زمین‌لرزه ایجاد شده‌است.سونامی نیز در این زلزله گزارش شده‌است.

پروژهٔ «تانسور گشتاور مرکزوار»[۲] زاویه‌های (راستا، شیب، ریک) گسل سازندهٔ زمین‌لرزه و صفحه عمود بر آنرا (°۱۱، °۲۶، °۱۱۰) یا (°۱۶۹، °۶۶، °۸۱) و نوع گسل را [۳]«معکوس» فرارسانده‌است.

شمار کشتگان زلزله حدود ۱۷۷ نفر بوده‌است.تعداد زخمیان ۲۵۷۵ نفر برآورده شده‌است.بی‌خانمان شدگان نیز ۵۰۰۰۰۰ نفر اعلام شده‌است.

جستارهای وابسته [ویرایش]

پانویس [ویرایش]

  1. The Preliminary Determination of Epicenters (PDE) Bulletin
  2. The Harvard CMT Project و سپس The Global CMT Project
  3. reverse-slip

منابع [ویرایش]

الگو:زمین‌لرزه‌های شیلی