پرش به محتوا

کرمجوان

مختصات: ۳۷°۲۲′۲۱″ شمالی ۴۶°۳۰′۴۰″ شرقی / ۳۷٫۳۷۲۵۰°شمالی ۴۶٫۵۱۱۱۱°شرقی / 37.37250; 46.51111[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
کرمجوان
روستا
کرمجوان در ایران واقع شده
کرمجوان
کرمجوان
مختصات: ۳۷°۲۲′۲۲″ شمالی ۴۶°۳۰′۴۱″ شرقی / ۳۷٫۳۷۲۷۸°شمالی ۴۶٫۵۱۱۳۹°شرقی / 37.37278; 46.51139
کشور ایران
استانآذربایجان شرقی
شهرمراغه
بخشسراجو
دهستانسراجوی شرقی
جمعیت
 (2016)[۲]
 • کل۲٬۵۸۴
منطقهٔ زمانییوتی‌سی +۳:۳۰ (IRST)

کرمجوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شرقی بخش سراجو شهرستان مراغه واقع شده‌است.و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال1395، جمعیت آن 3456 نفر ودارای 969خانوار بوده‌است.

 روستای کرمجوان پرجمعیت ترین روستای بخش سراجو در حدود 6 کیلومتری شهر خداجو در دامنه سرسبز کوه سهند دارای آب وهوای معتدل میباشد.و با روستاهایی چون: آلماچوان، قرطاول، شیلووند، چلان علیا، چلان سفلی و گلستان علیا همسایه می باشد.

وجه تسمیه

[ویرایش]

در مورد وجه تسمیه کرمجوان شاید بتوان گفت که:

  1. از دو کلمه‌ی کرم + جوان تشکیل شده که احتمالاً از جوان مرد بخشنده ای گرفته شده باشد.
  2. جایی بوده که مردم از کرمه(فضولات حیوانی) در زمان‌های قدیم زیاد استفاده می کردند.

تاریخ

[ویرایش]

در زمینه‌ای تاریخی باید گفت تنها آثار موجود یکی قبرستان که متعلق به دوران اسلامی و دیگری غارها( ئیدی گویو ) زیر قبرستان است.البته نانوشته های زیادی از جمله تاریخ وتمدن وفرهنگ کهن این مرز وبوم که حکایت از مردمان نیک پندار وسرسخت این سرزمین داردبسیار است و متاسفانه تاریخ وآثاردیدنی این کهن دیار از دید ایرانیان وجهانیان پنهان ماندهاست.

شغل

[ویرایش]

شغل اصلی مردم کشاورزی و دامداری می باشد. که وجود باغ های سیب توجه تاجرین و صادرکنندگان محصولات کشاورزی رابه خود جلب نموده است و باعث حضور آنها در فصل پاییز و زمستان در این منطقه می شود. محصولات باغی صرفنظر از بازار های داخلی بیشتر به کشورهای همجوار و عربی صادر می گردد.این منطقه به علت آب و هوای خوب و طبیعت سرسبز، محل خوبی برای استراحت و گردشگری در فصل بهار، تابستان و پاییز می باشد.هر چند که امروزه جوانان بیشتر تمایل به کارهای اداری دارند. در کنار آنها مردم به کارهای بنایی، نظامی، رانندگی و ... مشغول هستند.

جاذبه های گردشگری

[ویرایش]

ئیدی گویو (غارهای پنهان)

قنات ها

باغ اربابی

خانه اربابی

باش میشه

رودخانه لیلان چای

قبرستان قدیم

ییمیرتا گولی

چشمه خلفه درسی

منابع

[ویرایش]
  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران :». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام 2016 census وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).