میرزا ابراهیم بوذری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۲: خط ۲:


== تحصیلات ==
== تحصیلات ==
بوذری دارای تحصیلات عالی در [[ادبیات]] بود و [[عربی]] و [[فقه واصول]] را در محضر روحانیون بزرگ زمان آموخته بود. او در خط [[نستعلیق]] شاگرد [[زین العابدین ساعتساز]]٬ [[محمد عماد طاهری]] و [[عمادالکتاب سیفی]] بود. خط [[ثلث]] را از [[عبدالحمید ملک الکلامی]] معروف به امیرالکتاب و [[نسخ]] را نرد [[علی عبدالرسولی]] آموخت. بوذری در [[موسیقی]] و [[آواز]] شاگرد [[ابوالحسن خان اقبال آذر]] (اقبال السلطان) و [[سیّد حسین طاهرزاده]] بود.
بوذری دارای تحصیلات عالی در [[ادبیات]] بود و [[عربی]] و [[فقه و اصول]] را در محضر روحانیون بزرگ زمان آموخته بود. او در خط [[نستعلیق]] شاگرد [[زین العابدین ساعتساز]]٬ [[محمد عماد طاهری]] و [[عمادالکتاب سیفی]] بود. خط [[ثلث]] را از [[عبدالحمید ملک الکلامی]] معروف به امیرالکتاب و [[نسخ]] را نرد [[علی عبدالرسولی]] آموخت. بوذری در [[موسیقی]] و [[آواز]] شاگرد [[ابوالحسن خان اقبال آذر]] (اقبال السلطان) و [[سیّد حسین طاهرزاده]] بود.


== مشاغل ==
== مشاغل ==

نسخهٔ ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۲۴

ابراهیم بوذری (۱۲۷۵ -۱۳۶۵ ش) فرزند علی‌اصغر طالقانی در طالقان روستای کرود دیده به جهان گشود. او خوشنویس، ادیب و خواننده بزرگ تعزیه و از کارشناسان ردیف‌های آوازی بود.

تحصیلات

بوذری دارای تحصیلات عالی در ادبیات بود و عربی و فقه و اصول را در محضر روحانیون بزرگ زمان آموخته بود. او در خط نستعلیق شاگرد زین العابدین ساعتساز٬ محمد عماد طاهری و عمادالکتاب سیفی بود. خط ثلث را از عبدالحمید ملک الکلامی معروف به امیرالکتاب و نسخ را نرد علی عبدالرسولی آموخت. بوذری در موسیقی و آواز شاگرد ابوالحسن خان اقبال آذر (اقبال السلطان) و سیّد حسین طاهرزاده بود.

مشاغل

وی مدرّس انجمن خوشنویسان ایران، مشاور رسمی کارشناسی تعزیه در وزارت فرهنگ و هنر وقت و مشاغل دیگری در ادارات مختلف دولتی و دانشکده معقول و منقول (الهیات) بود.

آثار

از تالیفات او «تعزیه در ایران و دو مجلس آن» است که در سال۱۳۵۴ چاپ شد و در زمینه موسیقی سلسله نوارهایی از اجراهای خصوصی همراه ساز و آواز اساتید مختلف دارد که در دسترس عموم نیست. آثار خوشنویسی او فراوان است. به عنوان نمونه مخمس صفی علیشاه، کتیبه‌های آرامگاه سعدی و دروازه قرآن شیراز، کلام چند تصنیف از امیرجاهد (چاپ در جلد اول دیوان امیرجاهد)، کتابت بسیاری از کتاب‌های ادبی و آثار بسیار دیگری از او به‌یادگار مانده است.

منابع

  • وب‌گاه طالقان
  • وب‌گاه سماع شکسته
  • زندگی‌نامه بیش از دویست و پنجاه تن از بزرگان موسیقی ایران
  • قلیچ‌خانی، حمیدرضا (۲۷ خرداد ۱۳۸۹). «فهرست خوشنویسان دوران قاجار تا معاصر». پایگاه اطلاع‌رسانی خوشنویسی ایران. دریافت‌شده در ۸ دی ۱۳۸۹.