شهرام دبیری اسکویی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
شهرام دبیری اسکوئی
زادهٔ۲۱ اردیبهشت ۱۳۳۹ (۶۳ سال)
اسکو
محل زندگیتبریز
ملیت ایران
شهروندیایران
تحصیلاتپزشکی هسته‌ای
محل تحصیلدانشگاه تبریز
دانشگاه تهران
پیشهپزشک، سیاستمدار، مدیر, شورای شهر
منصبرئیس شورای اسلامی استان اذربایجان شرقی

شهرام دبیری اسکویی (زادهٔ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۳۹ در اسکو[۱]) پزشک، سیاستمدار، مدیر و مؤسس چند شرکت و باشگاه ورزشی است. وی در شورای دوره چهارم رئیس شورای کلانشهر تبریز بود و هم اکنون نیز رییس شورای اسلامی اذربایجان شرقی است.[۲] او همچنین مدیر و مؤسس باشگاه فرهنگی ورزشی دبیری تبریز و بیمارستان ولیعصر تبریز است.

فعالیت‌های علمی[ویرایش]

پدر شهرام دبیری، عضو ارتش بوده و مادرش نیز بازنشسته آموزش و پرورش است. دبیری، دوره ابتدایی را در مدرسه رشدیه تبریز و دوران دبیرستان را در دبیرستان فردوسی تبریز سپری کرد.[۱]

شهرام دبیری پس از اخذ دکترای پزشکی از دانشگاه تبریز، به عنوان یکی از اولین دانشجویان کشور، دوره تخصصی پزشکی هسته‌ای را در دانشگاه تهران طی کرد و سپس برای طی دوره تکمیلی راهی کشور ژاپن شد. در سال ۱۹۹۱ نیز برای دوره تخصصی محافظت در برابر پرتوهای هسته‌ای از طرف سازمان انرژی اتمی ایران به کشور شوروی سابق اعزام می‌شود.

دکتر شهرام دبیری از سال ۱۳۶۸ به عنوان استادیار به عضویت هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درآمد. وی در حال حاضر دارای عنوان استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مدیر گروه پزشکی هسته‌ای این دانشگاه است. از دبیری به عنوان بنیان‌گذار گروه پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی تبریز یاد می‌شود.[۳] او عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تبریز، نیز هست. دبیری رئیس «شرکت پزشکان ولیعصر تبریز» بوده و همچنین ایده پرداز، مؤسس اولیه و سهام‌دار اصلی بیمارستان ولیعصر تبریز است.[۴]

فعالیت‌های ورزشی[ویرایش]

وی در دوران تحصیل در دانشگاه تبریز، هم‌زمان در چندین رشته ورزشی از جمله دوومیدانی، شنا، کشتی، تنیس روی میز، بسکتبال، والیبال، تنیس و مخصوصاً فوتبال و فوتسال فعالیت داشته و با تیم‌های دانشگاهی در مسابقات کشوری حضور داشته‌است.[۱]

باشگاه فوتسال دبیری تبریز در سال ۱۳۷۷ توسط وی تأسیس شد.[۵] دبیری در سال ۱۳۷۹ مدرک مربیگری بین‌المللی فوتسال را اخذ کرد و مدرک مربیگری فوتبال را نیز با درجه A کنفدراسیون فوتبال آسیا در سال ۱۳۸۱ کسب نمود. او در تیم‌های فوتبال و فوتسال دبیری سابقه سرمربیگری داشته و باشگاه فوتسال دبیری تبریز با مربیگری او از لیگ دسته یک به لیگ برتر صعود کرد.[۱] او در سال ۱۳۷۹، اولین مدرسه فوتبال خصوصی و دائمی کشور را در تبریز تأسیس کرد.[۳] دبیری همچنین سه سال مسئولیت مدیریت باشگاه فوتبال ماشین‌سازی تبریز را قبول کرد. بعد از انصراف شرکت ماشین‌سازی از تیمداری، تیم فوتبال این باشگاه در آستانه انحلال بود که دبیری مسئولیت این تیم را قبول کرد و این تیم با نام «ماشین‌سازی دبیری» سه سال در رقابت‌های لیگ دسته دو و دسته یک کشور حضور داشت.[۳]

افزون بر این دبیری، ریاست هیئت تنیس استان آذربایجان شرقی را نیز بر عهده دارد.[۶]

فعالیت‌های سیاسی[ویرایش]

دبیری در انتخابات دور سوم شورای شهر، با کسب ۶۳ هزار و ۳۴۲ رأی به عنوان نفر اول به شورای شهر راه یافت.[۷] در دور چهارم نیز با کسب ۱۰۵ هزار و ۱۵۷ رأی به عنوان نفر نخست به این شورا راه پیدا کرد.[۸] او همچنین از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۶ از سوی اعضای شورای شهر تبریز، به عنوان رئیس این شورا برگزیده شده‌است.[۲] او در ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ با اتهامات مالی بازداشت شد. [۹] [۱۰] [۱۱] درنهایت او از این اتهامات مبرا شد و  در دوره ششم تایید صلاحیت شد  و در حال حاضر رئیس شورای استان آذربایجان شرقی  و نماینده این استان در شورای عالی استان ها است.وی به عنوان اولین دبیر کل حزب رفاه و سلامت آذبایجان شرقی انتخاب شده است .[۱۲]

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ «بیوگرافی ورزشی دکتر شهرام دبیری اسکوئی». باشگاه دبیری تبریز. ۷ آبان ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ آوریل ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «برای چهارمین سال متوالی / شهرام دبیری رئیس شورای شهر تبریز باقی ماند». تسنیم. ۷ شهریور ۱۳۹۵. دریافت‌شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ «معرفی دکتر شهرام دبیری». شورای اسلامی شهر تبریز. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ آوریل ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
  4. «آقای دکتر شهرام دبیری اسکوئی متخصص طب هسته‌ای». سازمان نظام پزشکی تبریز. دریافت‌شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
  5. «تاریخچه باشگاه فوتسال دبیری تبریز». وبگاه باشگاه دبیری تبریز. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ ژانویه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۵ آوریل ۲۰۱۷.
  6. «هیئت تنیس استان آذربایجان شرقی». فدراسیون تنیس ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ اکتبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۴ آوریل ۲۰۱۷.
  7. «آخرین نتایج انتخابات شوراها در سراسر کشور». روزنامه کیهان. ۲۷ آذر ۱۳۸۵. دریافت‌شده در ۵ آوریل ۲۰۱۷.
  8. «اسامی 21 کرسی شورای شهر تبریز اعلام شد». فارس. ۲۷ خرداد ۱۳۹۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ آوریل ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۵ آوریل ۲۰۱۷.
  9. "رئیس شورای شهر تبریز بازداشت شد". خبرگزاری فارس. 4 Jun 2020. Retrieved 4 Jun 2020.
  10. "شهرام دبیری رئیس شورای شهر تبریز در ارتباط با پرونده فساد در شهرداری بازداشت شد - رادیو زمانه". رادیو زمانه | زمانه. 4 Jun 2020. Retrieved 4 Jun 2020.
  11. "رئیس شورای شهر تبریز بازداشت شد و دو روز زندانی بود - ایرنا". ایرنا. 2 Jun 2020. Retrieved 4 Jun 2020.
  12. «دبیری دبیر کل حزب رفاه و سلامت».