پرش به محتوا

استودیو بل

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

استودیو بل یک استودیو ضبط ایرانی است که در سال ۱۳۴۴ به پیشنهاد مرتضی حنانه ساخته شد، مهدی برکشلی و علی اکبر نکوگر از جمله افرادی بودند که در پایه‌گذاری آن نقش داشتند. پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، آثار هنرمندانی همچون فرهاد مهراد، فریدون فروغی، گوگوش و داریوش اقبالی در این استودیو ضبط شده‌است.[۱] پس از انقلاب هم گروه‌ها و هنرمندانی همچون چاووش، عارف، شیدا، محمدرضا شجریان، حسین علیزاده، فرامرز پایور و علیرضا افتخاری آثار خود را در این مکان ضبط کرده‌اند. همچنین موسیقی پروژه‌هایی همچون نیلوفرانه، نسیما، سربداران، هزاردستان، دلشدگان، امیرکبیر و ناخدا خورشید نیز در این استودیو ضبط شد.[۲] استودیو بل در تهران منطقه مطهری واقع در خیابان لارستان جنب کوچه مجلسی واقع شده‌است.

بازسازی

[ویرایش]

در سال ۱۳۷۳، بل با مدیریت محمدعلی چاووشی، وارد عرصه تصویر و فیلم شد و با خرید و نصب تجهیزات حرفه‌ای بل به استودیوی دیداری شنیداری کشور در بخش خصوصی تبدیل شد. در ادامه برنامه‌های توسعه و مدرنیزاسیون، مدیریت جدید بل در سال ۱۳۸۲ اقدام به مجهز کردن امکانات جدید تصویر و صدا هم سطح با استودیوهای درجه اول اروپا و آمریکا در استودیو بل نمود.[۱]

در سال ۱۳۸۷ این استودیو با چهار میلیارد تومان هزینه به تازه‌ترین امکانات صوتی در دنیا تجهیز شد.[۳]

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «دیباچه». استودیو بل. دریافت‌شده در ۳۰ خرداد ۱۳۹۳.
  2. «از بازگشایی مجدد استودیو بل در تهران تا برپایی ۷ کنسرت در ۳ روز». اعتماد ملی (۸۷۹): ۸. ۲۲ اسفند ۱۳۸۷. پارامتر |تاریخ بازیابی= نیاز به وارد کردن |پیوند= دارد (کمک)
  3. «مجهزترین استودیوی موسیقی ایران رونمایی می‌شود». همشهری‌آنلاین. ۲۰ اسفند ۱۳۸۷. دریافت‌شده در ۳۰ خرداد ۱۳۹۳.

پیوند به بیرون

[ویرایش]