شنا در زمستان

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Esigh (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۱۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

شنا در زمستان
کارگردانمحمد کاسبی
نویسندهحسین خدایاری
بازیگرانمجید مجیدی
یحیی دیوانی
مسعود رحمانی
داوود قنبری
امیر کوت آبادی
موسیقیبابک بیات
فیلم‌برداررضا جلالی
تدوین‌گرمهرزاد مینویی
تاریخ‌های انتشار
۱۳۶۸
مدت زمان
۹۰دقیقه
کشورایران
زبانفارسی

شنا در زمستان فیلمی به کارگردانی محمد کاسبی و نویسندگی حسین خدایاری ساختهٔ سال ۱۳۶۸ است. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: "علی مرتضایی نسب" از معلمین آموزش و پرورش جهت تدریس به یکی از مدارس محروم کشور منتقل می شود. او با مشاهده وضع مالی مردم و جهل و فقر حاکم بر آن ها درصدد کمک به مردم و از جمله شاگردانش بر می آید. دلسوزی مرتضایی نسب در مقابل دانش آموزان و رفتار خشن ناظم نسبت به بچه ها آن ها را رو در روی یکدیگر قرار می دهد. گرایش دانش آموزان به معلم خود و علاقه آن ها نسبت به مرتضایی نسب باعث کینه و حسادت ناظم شده و سرانجام با گزارش به نیروهای امنیتی، مرتضایی نسب از مدرسه اخراج می شود.

بازیگران

نحوه انتخاب بازیگران

کارگردان «شنا در زمستان» اضافه کرد: داستان معلمی که در سر کلاس غذای خود را با دانش‌آموزان تقسیم می‌کند ریشه در خاطرات کودکی من دارد. تمامی اسامی که در این فیلم گفته می‌شود از دوستان هم محلی من بودند. وقتی فیلمنامه این اثر را نوشتم متوجه شدم که بازیگران حرفه‌ای نمی‌توانند برای ساخت این فیلم مناسب باشند به همین دلیل از کودکان زندانی به عنوان بازیگر استفاده کردم. کاسبی در تشریح چگونگی انتخاب بازیگران نقش کودک گفت: به زندان رفتم و فیلمنامه را به روحانی زندان دادم. او پس از مطالعه فیلمنامه قبول کرد که اجازه دهد این کودکان از زندان خارج شوند. 45 روز با آنها زندگی کردم. این کودکان بسیار با معرفت بودند و هنگام ساخت فیلم با خود می‌گفتم اگر از اول فردی مانند محمد کاسبی بود که از آنها مراقبت کند آنها دیگر زندانی نمی‌شدند.

منابع

  • «شنا در زمستان». سوره‌سینما. دریافت‌شده در ۳۰ اوت ۲۰۱۳.
  • شنا در زمستان با آی‌فیلم
  • نمایش «شنا در زمستان» سه سال ممنوع بود/می‌گفتند فقر را نشان ندهید