پرش به محتوا

مسجد و مدرسه مادرشاه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 94.101.254.241 (بحث) در تاریخ ‏۲۷ مارس ۲۰۲۱، ساعت ۰۴:۵۳ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

مسجد مادر شاه

مسجد و مدرسه مادرشاه، نام مسجد و مدرسه ای در سمت جنوب غربی تهران قدیم، که در آخر خیابان باب همایون واقع بوده و توسط امیرقاسم خان قوانلو قاجار، داماد فتحعلیشاه و پدر مادر ناصرالدین شاه قاجار، یعنی پدر ملک جهان خانم، ملقب به مهدعلیا، بنا شده بوده‌است.

آب‌انبار امیر قاسم خان، واقع در بین راه تهران و شهرری، از دیگر بناهای ساخته شده توسط امیر قاسم خان ملقب به ظهیرالدوله یا قبازری می باشد.

وجه تسمیه

از آنجا که در بنای مسجد و مدرسه پیش گفته، توسط مهدعلیا (مادر ناصرالدین شاه)، و به یاد پدرش،امیر قاسم خان، تغییراتی داده شد و وی بعنوان مادر شاه، در آن تعمیراتی به انجام رساند، مدرسه مزبور به نام مسجد و مدرسه مادرشاه شهرت یافتند.

اهمیت

آقاعلی زنوزی، معروف به استادالاساتید (متولد: ۱۲۳۴ هجری قمری، درگذشت: ۱۳۰۷ هجری قمری)، مدت مدیدی در مدرسه مادرشاه، به تدریس فلسفه و حکمت اشتغال داشته‌است.

منبع

  • بامداد، مهدی (۱۳۴۷شرح حال رجال ایران در قرن ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ هجری(جلد ۳)، تهران: زوار

«تهران» پارامتر رده‌ای نامعتبر برای الگو:مختصات-نیاز است.
این مشکل معمولاً در نتیجهٔ اشتباهات املایی یا به‌واسطهٔ زیاده‌روی در دقت دسته‌بندی ایجاد می‌شود.
برای مشاهدهٔ فهرست کاملی از رده‌ها، رده:مقالات دسته‌بندی نشده فاقد داده‌های مختصاتی جغرافیایی و زیررده‌های آن را ببینید.