حسن رمضانی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 83.122.201.11 (بحث) در تاریخ ‏۱۵ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۹:۴۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

حسن رمضانی
اطلاعات شخصی
زاده۱۳۳۶ خورشیدی
روستای قدمگاه، نیشابور
مذهبشیعه دوازده امامی
تحصیلاتقم
پیشهفلسفه و عرفان
استادانحسن حسن زاده آملی، سید عزالدین زنجانی
وبگاه

حسن رمضانی (۱۳۳۶ روستای قدمگاه، نیشابور)، استاد علوم عقلی و عرفانی حوزه علمیه قم و از شاگردان حسن حسن‌زاده آملی است. سید عزالدین زنجانی از استادان فلسفه وی در مشهد بوده‌است. سپس در قم دروس عالی را نزد فاضل لنکرانی، میرزا هاشم آملی، مکارم شیرازی و محمدابراهیم جناتی فراگرفت. بهاالدینی و حیدر آقا معجزه نیز از استادان وی بوده اما مهمترین استاد وی در هیئت، اخلاق، فلسفه و عرفان، حسن زاده آملی بوده‌است.

وی اکنون در هیئت تحریریه فلسفه و کلام مرکز فرهنگ و معارف قرآن قسمت دائرةالمعارف قرآن کریم عضویت دارد.

وی از استادان کتب عرفانی مانند «تمهید القواعد»، «فصوص الحکم»، «مصباح الانس»، «منازل السائرین»، و کتب فلسفی مانند «اسفار»، «شفاء» و «اشارات» و علوم ریاضی در حوزه علمیه قم می‌باشد.[۱][۲]

حسن رمضانی از مدافعان فلسفه و عرفان اسلامی مرسوم در برابر منتقدان آن از جمله مکتب تفکیک (محمدرضا حکیمی) ابراز نظر کرده‌است. او با مخالفان فلسفه و تصوف اسلامی مانند میلانی مباحثه و مناظراتی داشته‌است.[۳]

کتاب‌های منتشر شده

  • تصحیح، تعلیق و شرح تمهید القواعد ابن ترکه
  • گام نخستین
  • ریاضت در عرف عرفان
  • مروری بر آثار علامه حسن زاده آملی
  • عرفان علامه طباطبایی (این کتاب، در عین حال که عرفان اسلامی را توضیح می‌دهد، بسیاری از اشکالات و شبهات علیه عرفان را پاسخ می‌گوید)
  • عرفان در آیینه قرآن و روایات
  • نهایه الاشراف فی شرح اوصاف الاشراف

شاگردان

ایشان طی سالیانی تدریس شاگردان بسیاری تربیت نمودند که از آن جمله می توان از محقق و پژوهشگر آقای سید مهدی علیمی ( موجود گیلانی ) یاد نمود.

منابع

پیوند به بیرون