عدد اتمی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Gharouni (بحث | مشارکت‌ها)
جز 2 ویرایش خرابکارانهٔ 93.117.190.182 (بحث) به آخرین ویرایش Rezabot خنثی‌سازی شد. ([[وپ:توینکل|ت...
برچسب: واگردانی‌شده
ر
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۷: خط ۷:


<p align="justify">
<p align="justify">
عدد اتمی اصولاً شماره محل هر [[اتم]] در [[جدول تناوبی]] است. وقتی [[مندلیف]]، [[عناصر شیمیائی]] شناخته شده را بر اساس تشابهاتشان در شیمی مرتب کرد،<ref name="dm1869">[http://www.aip.org/history/curie/periodic.htm The Periodic Table of Elements] , American Institute of Physics</ref> متوجه شد که قرار دادن دقیق آن‌ها بر اساس [[جرم اتمی]]، ناهماهنگیهای را بوجود می‌آورد. او متوجه شد که اگر [[ید]] و [[تلریوم]] بر اساس جرم اتمی شان قرار بگیرند، ترتیبشان غلط به نظر می‌رسد و وقتی در جدول در جای مناسب قرار خواهند گرفت که جابجا شوند. با قرار دادن آن‌ها بر اساس نزدیکتر بودن خواص شیمیائی، شماره آن‌ها در جدول تناوبی همان عدد اتمی آن‌ها بود. به نظر می‌رسید که این عدد تقریباً با جرم اتم نسبت دارد. اما همان‌طور که تفاوت جرم - خواص شیمیایی نشان داد، بازتاب خاصیت دیگری به جز جرم بود.
عدد اتمی اصولاً شماره محل هر [[اتم]] در [[جدول تناوبی]] است. وقتی [[مندلیف]]، [[عناصر شیمیائی]] شناخته شده را بر اساس تشابهاتشان در شیمی مرتب کرد،<ref name="dm1869">[http://www.aip.org/history/curie/periodic.htm The Periodic Table of Elements] , American Institute of Physics</ref> من و تو را به صورت رایگان در این زمینه به صورت رایگان در اختیار دارد که از آن ها را به سکس گروهی امریکایی سکس گروهی دارم کهجه شد که قرار دادن دقیق آن‌ها بر اساس [[جرم اتمی]]، ناهماهنگیهای را بوجود می‌آورد. او متوجه شد که اگر[[ید]] و س جرم اتمی شان قرار بگیرند، ترتیبشان غلط به ر می‌رسد و وقتی درای مناسب گگواهند گرفت که جابجا شوند. با قرار دادن آن‌ها بر اساس نزدیکتر بودن خواص شیمیائی، شماره آن‌ها در جدول تناوبی همان عددابخپبد اتمی آن‌ها بود. به نظر ید که این عدقریباً با جرم اتم نسبت دارد. اما همان‌طور که تفاوت جرم - خواص شیمیایی نشان دزتاب خاصیت دیگری به جز جرم بود.


عجیب بودن این ترتیب، بالاخره بعد از تحقیقات [[هنری موزلی]] در سال ۱۹۱۳ تشریح شد.<ref>[http://www.rsc.org/Education/Teachers/Resources/periodictable/pre16/order.doc Ordering the Elements in the Periodic Table], Royal Chemical Society</ref> موزلی کشف کرد که ارتباط دقیقی بین طیف بازتاب [[پرتو ایکس]] عناصر، و محل صحیح آن‌ها در جدول تناوبی وجود دارد. بعداً نشان داده شد که عدد اتمی مساوی [[بار الکتریکی هسته]] - به عبارت دیگر تعداد پروتونها - است و این بار الکتریکی است که خواص شیمیائی عناصر را بوجود می‌آورد و نه جرم اتمی.
عجیب بودن ترتیب، بالاخره بعد از هنری موزلref>[http://www.rsc.org/Education/Teachers/Resources/periodictable/pre16/order.doc Ordering the Elements in the Periodic Table], Chemical Society</ref> موزلی کشف کرد که ارتباط دقیقی بین طیف بازتاب [[]] عناصر، و محل صحیح آن‌ها در جدول تناوبی وجود دارد. شان داده شد که عدد اتمی مساور ]] - به عبارت دیگر تعداد پروت- است و این بار الکتریکی است که خواص شیمیائ


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==

نسخهٔ ‏۱ اکتبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۵:۵۳

عدد اتمی (Z)، اصطلاحی است که در شیمی و فیزیک برای بیان تعداد پروتونهای موجود در هسته اتم به کار می‌رود. این اصطلاح نخستین بار توسط ارنست رادرفورد کشف و سپس به کار رفته است. عدد اتمی سمت چپ پایین علامت اختصاری عنصر نوشته می‌شود: ۱H (هیدروژن۸O (اکسیژن۶C (کربن)

عدد اتمی اصولاً شماره محل هر اتم در جدول تناوبی است. وقتی مندلیف، عناصر شیمیائی شناخته شده را بر اساس تشابهاتشان در شیمی مرتب کرد،[۱] من و تو را به صورت رایگان در این زمینه به صورت رایگان در اختیار دارد که از آن ها را به سکس گروهی امریکایی سکس گروهی دارم کهجه شد که قرار دادن دقیق آن‌ها بر اساس جرم اتمی، ناهماهنگیهای را بوجود می‌آورد. او متوجه شد که اگرید و س جرم اتمی شان قرار بگیرند، ترتیبشان غلط به ر می‌رسد و وقتی درای مناسب گگواهند گرفت که جابجا شوند. با قرار دادن آن‌ها بر اساس نزدیکتر بودن خواص شیمیائی، شماره آن‌ها در جدول تناوبی همان عددابخپبد اتمی آن‌ها بود. به نظر ید که این عدقریباً با جرم اتم نسبت دارد. اما همان‌طور که تفاوت جرم - خواص شیمیایی نشان دزتاب خاصیت دیگری به جز جرم بود. عجیب بودن ترتیب، بالاخره بعد از هنری موزلref>Ordering the Elements in the Periodic Table, Chemical Society</ref> موزلی کشف کرد که ارتباط دقیقی بین طیف بازتاب [[]] عناصر، و محل صحیح آن‌ها در جدول تناوبی وجود دارد. شان داده شد که عدد اتمی مساور ]] - به عبارت دیگر تعداد پروت- است و این بار الکتریکی است که خواص شیمیائ

جستارهای وابسته

منابع

  1. The Periodic Table of Elements , American Institute of Physics