بحث کاربر:TahaHastam: تفاوت میان نسخه‌ها

Page contents not supported in other languages.
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آخرین نظر: ۲ سال پیش توسط Dayhimak در مبحث دربارهٔ منابع معتبر
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
افزودن پیام خوش‌آمد به صفحهٔ بحث کاربر تازه
 
پیام: آنچه لازم است دربارهٔ منابع معتبر بدانید (افزوده‌شده با کمک ابزار ایزی‌تگ)
خط ۴۰: خط ۴۰:


-- [[User:3000MAX|<font color="ff0000" size="3" face="Jokerman">'''MAX'''</font>]] <sup>[[user talk:3000MAX|<font color="000000" size="3" face="B fantezy">گفتگو</font>]] ‏۲۴ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۷:۰۵ (UTC)
-- [[User:3000MAX|<font color="ff0000" size="3" face="Jokerman">'''MAX'''</font>]] <sup>[[user talk:3000MAX|<font color="000000" size="3" face="B fantezy">گفتگو</font>]] ‏۲۴ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۷:۰۵ (UTC)
== دربارهٔ منابع معتبر ==

سلام. این پیام حاوی اطلاعاتی پیرامون ''منابع معتبر'' است. برای کسب اطلاع از شیوهٔ ارجاع و استفاده از یادکردها در مقاله‌های ویکی‌پدیا، [[راهنما:پانویس‌ها]]، [[ویکی‌پدیا:یادکرد درخط]] و [[:en:Help:Referencing for beginners|راهنمای ارجاع‌دهی برای تازه‌کاران]] (به انگلیسی) را ببینید.

===منابع معتبر چه هستند؟ ===

منابع معتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی حقیقی و بی‌طرف ارائه می‌دهند که در زمان نوشتن مقاله‌تان می‌توانید به آن‌ها اتکا کنید. [[وپ:معتبر|منابع خبری یا آکادمیک شناخته‌شده و منتشرشده به‌صورت حرفه‌ای]]، [[وپ:مس|مستقل]] و [[وپ:ثانویه|ثانویه]]، منابعی معتبر قلمداد می‌شوند. بسیاری از روزنامه‌ها، مجله‌ها و سازمان‌های خبری دیگر، [[وب‌نوشت|وب‌نوشت‌هایی]] را میزبانی می‌کنند که در صورت حرفه‌ای بودن نویسنده، ممکن است قابل قبول باشند. اما در استفاده از آن‌ها احتیاط کنید؛ چرا که این وبلاگ‌ها ممکن است از فرایند حقیقت‌سنجی عادی آن خبرگزاری عبور نکرده‌باشند.

نمونه‌ها:

* [[بی‌بی‌سی]]
* ''[[ژورنال پزشکی نیوانگلند]]''
* [[بیلبورد (مجله)|بیلبورد]]

اگر پرسشی دارید یا این که می‌خواهید در خصوص اعتبار یک منبع مشخص با کاربران دیگر گفتگو کنید، باید به [[ویکی‌پدیا:تابلوی اعلانات منابع معتبر|تابلوی اعلانات منابع معتبر]] رجوع کنید.

=== منابع نامعتبر چه هستند؟ ===

منابع نامعتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی جانبدارانه یا سؤال‌برانگیز ارائه می‌دهند. به‌طور کلی باید از به‌کار بردن این‌گونه منابع در مقاله‌تان ''بپرهیزید''. منابعی که دارای اعتبار کمی در زمینهٔ حقیقت‌سنجی هستند، فاقد نظارت معنادار سردبیری هستند یا دارای [[تعارض منافع]] آشکار هستند، منابعی نامعتبر قلمداد می‌شوند. علاوه بر این، منابعی که [[وپ:خودچاپ‌کرده|خودچاپ‌کرده]] باشند یا توسط عموم قابل ویرایش باشند نیز معتبر نیستند. به‌همین دلیل است که [[:en:WP:WINARS|ویکی‌پدیا منبعی معتبر نیست]] و ''هرگز'' نباید به یک مقالهٔ ویکی‌پدیا ارجاع دهید.

نمونه‌ها:

* [[فیس‌بوک]]
* [[یوتیوب]]
* [[بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها|آی‌ام‌دی‌بی]]

=== چرا لازم است که منابعی معتبر ارائه دهیم؟ ===

* [[وپ:اثبات|تمام محتوای موجود در ویکی‌پدیا باید اثبات‌پذیر باشند]]. [[وپ:اثباتش کنید|هر محتوایی که فاقد منبعی معتبر برای پشتیبانی از مطالب باشد، ممکن است حذف شود]] و بدون [[وپ:درمتن|انتساب در متن]] به یک [[وپ:معتبر|منبع معتبر]]، بازگردانده نخواهد شد.
* ارجاع به منابع نامعتبر مانند صفحه‌های طرفداران یا [[وپ:خودنوشته|صفحه‌های خودچاپ‌کرده]] که ممکن است دارای محتوای جانبدارانه باشند، با [[وپ:دبط|سیاست دیدگاه بی‌طرف ما]] در تناقض است.
* محتوای بدون‌منبع یا با منبع ضعیف ممکن است به سابقه و اعتبار [[وپ:زنز|افراد زنده]] یا گروه‌های موجود صدمه بزند.
* ویکی‌پدیا [[وپ:تدا|تحقیق دست اول]] را منتشر نمی‌کند. محتوای مناسب برای این دانشنامه بر پایهٔ اطلاعات از پیش منتشرشده تعین می‌شوند؛ نه بر اساس تجربیات یا اعتقادات ویرایشگران آن. حتی اگر مطمئن هستید که یک مطلب واقعیت دارد، پیش از آن که بتوانید آن را به ویکی‌پدیا اضافه کنید، باید آن را اثبات کنید.

=== چگونه می‌توانم منابع معتبر را بیابم؟ ===

<!-- Credits to Ian.thomson -->
[[آر تی اف ام|گوگل دوست شماست]]. به‌جای ارجاع به صفحهٔ نتایج جستجو، به نشانی یک نتیجهٔ مشخص از میان نتایج جستجو ارجاع دهید. [[گوگل بوکز]]، [[گوگل اسکالر]] و [[گوگل نیوز]] بسیار کاربردی هستند. فقط لازم است مطمئن شوید که ناشر مطالب مورد نظر قابل اطمینان است.

ما همواره در تلاشیم که از تهیهٔ فهرستی از منابعی که همیشه خوب هستند، بپرهیزیم؛ چرا که این موضوع به‌طور گسترده‌ای بستگی به موقعیت دارد. با این حال، [[وپ:پایا|اجتماع ویکی‌پدیا به‌طور واضحی اتفاق نظر دارند که بعضی منابع منتخب معمولاً خوب هستند و برخی دیگر نیز در اکثر مواقع غیر قابل قبول هستند]].

امیدوارم که شما اکنون به درکی فراگیر و عمیق‌تر از منابع معتبر رسیده‌باشید. در صورتی که هرگونه پرسشی داشتید، لطفاً در [[وپ:قخ|قهوه‌خانه]]، [[وپ:در|میز راهنما]] یا [[بحث کاربر:Dayhimak|صفحهٔ بحث من]] بپرسید. از ویرایش کردن لذت ببرید!

با احترام فراوان،

[[کاربر:Dayhimak|<font size="3" face="IranNastaliq">'''دیهیم'''</font>]] ‏۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۲۰:۱۹ (UTC)

نسخهٔ ‏۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۲۰:۱۹

خوش‌آمدید

Can't read Persian? Read this message in English or French

سلام «TahaHastam»، به ویکی‌پدیا خوش‌آمدید! از مشارکت شما سپاسگزارم. امیدوارم که از اینجا خوشتان بیاید و تصمیم به ماندن بگیرید. پیوندهای زیر صفحه‌های مفیدی هستند که خواندن آن‌ها به کاربران جدید توصیه می‌شود:

پنج اصل بنیادی ویکی‌پدیا
آموزش سریع و خودآموز ویرایش در ویکی‌پدیا (کتاب قابل دانلود)
راهنمای ویکی‌پدیا
شیوه‌نامه و ساختار مقاله
صفحه‌کلید فارسی (چگونه با حروف فارسی بنویسیم؟)
قهوه‌خانه (جایی برای گفتگو دربارهٔ مسائل فنی و سیاست‌های ویکی‌پدیا یا پرسیدن سؤال)
ویکی‌پدیا چه چیزی نیست و آشنایی با دانشنامه
راهنمای حق تکثیر
مقاله‌های برگزیده (مقاله‌های برگزیده ویکی‌پدیای فارسی)
اگر نیاز به کمک برای آشنایی با دانشنامه ویکی‌پدیا دارید نام خود را در فهرست شاگردان با ~~~~ ثبت نمایید.

توجه کنید: اگر برای نوشتن مقاله عجله دارید، لطفاً پیش از نوشتن آموزش‌های زیر را مشاهده کنید تا بیشتر با چم‌وخم کار آشنا شوید و در پایان ویکی‌پدیا:ایجاد مقاله را مطالعه کنید.


 برای آشنایی با محیط ویکی‌پدیا کلیک کنید!  برای آشنایی با یک مقالهٔ استاندارد کلیک کنید!  برای آشنایی با محیط ویرایش ویکی‌پدیا کلیک کنید!  برای آشنایی بیشتر با محیط ویکی‌پدیا کلیک کنید!
مکان دکمهٔ امضا

امیدوارم از ویکی‌پدیانویس بودن لذت ببرید! لطفاً برای آزمایش از ویکی‌پدیا:صفحه تمرین استفاده کنید و در صورتی که سؤال فنی پیرامون ویکی‌نویسی داشتید، به درخواست راهنمایی بروید، یا اینکه از من در صفحهٔ بحثم بپرسید.

فراموش نکنید که در صفحه‌های بحث و در انتهای هر پیام که می‌نویسید نام خود را با چهار علامت مدک امضا کنید (~~~~)، تا نام شما به همراه تاریخ به عنوان امضا درج شود. لطفاً به هیچ وجه در مقاله‌ها امضا نکنید.

باز هم خوش‌آمد می‌گویم. شاد باشید!

-- MAX گفتگو ‏۲۴ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۷:۰۵ (UTC) پاسخ

دربارهٔ منابع معتبر

سلام. این پیام حاوی اطلاعاتی پیرامون منابع معتبر است. برای کسب اطلاع از شیوهٔ ارجاع و استفاده از یادکردها در مقاله‌های ویکی‌پدیا، راهنما:پانویس‌ها، ویکی‌پدیا:یادکرد درخط و راهنمای ارجاع‌دهی برای تازه‌کاران (به انگلیسی) را ببینید.

منابع معتبر چه هستند؟

منابع معتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی حقیقی و بی‌طرف ارائه می‌دهند که در زمان نوشتن مقاله‌تان می‌توانید به آن‌ها اتکا کنید. منابع خبری یا آکادمیک شناخته‌شده و منتشرشده به‌صورت حرفه‌ای، مستقل و ثانویه، منابعی معتبر قلمداد می‌شوند. بسیاری از روزنامه‌ها، مجله‌ها و سازمان‌های خبری دیگر، وب‌نوشت‌هایی را میزبانی می‌کنند که در صورت حرفه‌ای بودن نویسنده، ممکن است قابل قبول باشند. اما در استفاده از آن‌ها احتیاط کنید؛ چرا که این وبلاگ‌ها ممکن است از فرایند حقیقت‌سنجی عادی آن خبرگزاری عبور نکرده‌باشند.

نمونه‌ها:

اگر پرسشی دارید یا این که می‌خواهید در خصوص اعتبار یک منبع مشخص با کاربران دیگر گفتگو کنید، باید به تابلوی اعلانات منابع معتبر رجوع کنید.

منابع نامعتبر چه هستند؟

منابع نامعتبر آن‌هایی هستند که اطلاعاتی جانبدارانه یا سؤال‌برانگیز ارائه می‌دهند. به‌طور کلی باید از به‌کار بردن این‌گونه منابع در مقاله‌تان بپرهیزید. منابعی که دارای اعتبار کمی در زمینهٔ حقیقت‌سنجی هستند، فاقد نظارت معنادار سردبیری هستند یا دارای تعارض منافع آشکار هستند، منابعی نامعتبر قلمداد می‌شوند. علاوه بر این، منابعی که خودچاپ‌کرده باشند یا توسط عموم قابل ویرایش باشند نیز معتبر نیستند. به‌همین دلیل است که ویکی‌پدیا منبعی معتبر نیست و هرگز نباید به یک مقالهٔ ویکی‌پدیا ارجاع دهید.

نمونه‌ها:

چرا لازم است که منابعی معتبر ارائه دهیم؟

چگونه می‌توانم منابع معتبر را بیابم؟

گوگل دوست شماست. به‌جای ارجاع به صفحهٔ نتایج جستجو، به نشانی یک نتیجهٔ مشخص از میان نتایج جستجو ارجاع دهید. گوگل بوکز، گوگل اسکالر و گوگل نیوز بسیار کاربردی هستند. فقط لازم است مطمئن شوید که ناشر مطالب مورد نظر قابل اطمینان است.

ما همواره در تلاشیم که از تهیهٔ فهرستی از منابعی که همیشه خوب هستند، بپرهیزیم؛ چرا که این موضوع به‌طور گسترده‌ای بستگی به موقعیت دارد. با این حال، اجتماع ویکی‌پدیا به‌طور واضحی اتفاق نظر دارند که بعضی منابع منتخب معمولاً خوب هستند و برخی دیگر نیز در اکثر مواقع غیر قابل قبول هستند.

امیدوارم که شما اکنون به درکی فراگیر و عمیق‌تر از منابع معتبر رسیده‌باشید. در صورتی که هرگونه پرسشی داشتید، لطفاً در قهوه‌خانه، میز راهنما یا صفحهٔ بحث من بپرسید. از ویرایش کردن لذت ببرید!

با احترام فراوان،

دیهیم ‏۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۲۰:۱۹ (UTC)پاسخ