صلیب سرخ آمریکا
![]() لوگوی سازمان صلیب سرخ آمریکا | |
بنیانگذاری | ۲۱ می ۱۸۸۱ |
---|---|
وضعیت حقوقی | Foundation |
هدف | بشردوستانه |
ستاد | واشینگتن، دی. سی |
منطقه | ایالات متحده آمریکا |
عضو اصلی | شورای حکام |
وبگاه |
صلیب سرخ آمریکا (ARC) یا صلیب سرخ بینالمللی آمریکا (به انگلیسی: American Red Cross)، سازمانی بشر دوستانه بوده که بنابر شرایط گوناگون، خدمات اضطراری، امدادی و آموزشی ارائه میدهد.
صلیب سرخ آمریکا، سازمانی وابسته به نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر میباشد.
امروزه، افزوده بر امدادرسانی داخلی، صلیب سرخ آمریکا خدماتی در دیگر حوزهها ارائه میدهد؛ خدمات اجتماعی به مانند کمک به نیازمندان، ارتباط میان بخشهای نظامی و شاخههای وابسته به آن؛ جمعآوری، پردازش و توزیع خون و فراوردههای خونی، برنامههای آموزشی با تمرکز بر روی آمادگی، سلامت، ایمنی، امداد و توسعه برنامههای بینالمللی و برنامه توسعه از جمله خدمات میباشند.

تاریخچه و سازماندهی[ویرایش]
این سازمان در تاریخ ۲۱ می ۱۸۸۱، توسط کلارا بارتون (مؤسس صلیب سرخ آمریکا) در واشینگتن، دی. سی بنا گردید.
کلارا بارتون در بسیاری از کنفرانسهای بین اللملی صلیب سرخ، نمایندگی آمریکا را بر عهده داشت و در سالهای بعد فداکاریهای زیادی برای نجات مردم به عمل آورد.

کلارا بارتون[ویرایش]
کلارا بارتون در سال ۱۸۲۱ در شهر آکسفورد از ایالت ماساچوست آمریکا متولد شد و به هنگام جنگهای انفصال از کار دست کشید و برای یاری دادن به سربازان زخمی و مجروحین جنگ، کار خود را شروع کرد. در سال ۱۸۷۰، زمانی که ۵۰ سال داشت، جنگ فرانسه و پروس درگرفت و او در این جنگ به کمک سربازان مجروح هر دو طرف به جبهه رفت و از امپراتور آلمان نشان صلیب آهن گرفت.
سازماندهی[ویرایش]
این سازمان با ایجاد شبکهای شامل ۳۶۰ شعبه و ۳۶ منطقه خدماتی، جهت انتقال خون و صرفه جویی زمان و حفظ جان مردم و نیز کمک به شرایط خاص پزشکی، آمادگی مناسبی را ایجاد نمودهاست.

ریاست[ویرایش]
- ویلیام کی. وان رایپن (۱۹۰۵–۱۹۰۶)
- رابرت میتلند اورایلی (۱۹۰۶)
- جورج ویتفیلد داویس (۱۹۰۶–۱۹۱۵)
- ویلیام هووارد تافت(۱۹۱۵–۱۹۱۹)
- لیوانگستون فراند (۱۹۱۹–۱۹۲۱)
- جان بارتون پاین (۱۹۲۱–۱۹۳۵)
- کری تی. گریسون (۱۹۳۵–۱۹۳۸)
- نورمن داویس (۱۹۳۸–۱۹۴۴)
- بایل اوکنور (۱۹۴۴–۱۹۴۹)
- جورج مارشال (۱۹۴۹–۱۹۵۰)
- رولند هاریمن (۱۹۵۰–۱۹۷۳)
- فرانک استنتن (۱۹۷۳–۱۹۷۹)
- جرمی اچ. هولند (۱۹۷۹–۱۹۸۵)
- جورج اف. مودی (۱۹۸۵–۱۹۹۲)
- نورمن راف آگوستین (۱۹۹۲–۲۰۰۱)
- دیوید تی. لوگلین (۲۰۰۱–۲۰۰۴)
- بون مک الوین-هانتر (۲۰۰۴)
☆الیزابت دل(۲۰۰۴_۲۰۱۹)
چهرههای شناخته شده[ویرایش]
چهرههای شاخص و شناخته شده بمانند هنرمندان، شخصیتهای تلویزیونی، بازیگران و ورزشکاران برای کمک به صلیب سرخ با اهدا زمان و مهارتهای خود در این زمینه به فعالیت میپردازند.

خدمات در بلایا[ویرایش]
هر ساله سازمان صلیب سرخ آمریکا در پاسخ به بیش از ۷۰۰۰۰ مورد فاجعه، شامل آتشسوزی در خانهها و آپارتمانها (بیشترین شمار بلایای طبیعی) طوفان، سیلها، زلزلهها، تندباد دریایی، پیچند، حوادث حمل و نقل، انفجار، و دیگر بلایای طبیعی و انسان ساخته، انجام وظیفه میکند.
در سطح محلی، صلیب سرخ محلی آمریکا که توسط عملکرد داوطلبانه گروههای فعال انجام میگیرد، در پاسخ به بلایای طبیعی بمانند آتشسوزی یا سیل انجام وظیفه نمودهاند.

توفند سال ۲۰۰۵[ویرایش]
با توجه به پیشبینی قبل از توفند کاترینا، سازمان صلیب سرخ آمریکا، ۲۰۰۰ داوطلب را در پایگاههای از پیش تعیین شده مستقر نمود.
در تاریخ ۳ فوریه ۲۰۰۵ و۵ ماه پس از ریزش زمین در اثر طوفان، سازمان صلیب سرخ آمریکا اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی نمود.
گردباد فلوریدا (۲۰۰۷)[ویرایش]
سازمان صلیب سرخ آمریکا در پاسخ به این فاجعه به سرعت وارد عمل شد.
گردباد کانزاس(۲۰۰۷)[ویرایش]
صلیب سرخ آمریکا همزمان با گردباد سال ۲۰۰۷ در کانزاس، شروع به راه اندازی پناهگاه اضطراری برای صدها نفر از قربانیان حادثه و نیز شروع به امداد رسانی و پخش مواد غذایی در منطقه نمودهاست.
خدمات خون[ویرایش]
اهدای خون[ویرایش]
سازمان صلیب سرخ آمریکا بمانند فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر از ارگانهای حامی اهدای خون بوده و ۶۶٪ خون اهدایی در ایالات متحده را جمعآوری میکند که این مقدار را بهطور مستقیم به بیمارستانها و دیگر سازمانهای انتقال دهنده میرساند.
سرویس بافت[ویرایش]
بیش از بیست سال است که این سازمان بافت آلوگرافت برای پیوند اندام را از طریق فروش در سرویس خدمات بافت، ارائه میکند. با پایان ژانویه ۲۰۰۵، صلیب سرخ آمریکا به خدمات بافت خود پایان داد تا تمرکزش را بر برنامه امدادرسانی و خدمات خون متمرکز سازد.
خدمات پلاسما[ویرایش]
این سازمان بیش از یک چهارم پلاسمای ایالات را تأمین میکند. این سازمان به دنبال استقبال مردمی از خدمات پلاسما، مقرون به صرفه و ایمن بودن آن، روندی توسعه بخش برای این فرایند را امکانپذیر ساختند.
خدمات بینالمللی[ویرایش]
- اتصال مجدد خانوادهها
- پاسخ مناسب به حوادث خارج کشور:
صلیب سرخ آمریکا آماده امدادرسانی در سراسر جهان میباشد. این سازمان از مردم در برابر صدمات ناشی از حوادث طبیعی حمایت میکند چراکه این سازمان با نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در ارتباط میباشد.
این سازمان در سال ۲۰۱۱ در بیش از ۲۰ کشور جهان به حوادث طبیعی از جمله سونامی و سیل پاسخ مناسب داده و در زمینلرزه هائیتی و سونامی توهوکو به تلاش پشتیبانی در این زمینه پرداختهاست.
آمریکا در روزهای نخست پس از فاجعه زمینلرزه هائیتی، با ارسال ۱۶۰۰۰ پرسنل نظامی به هائیتی مشغول به پخش غذا، برقراری فرودگاه و بیمارستانها و بنادر گردید.
توسط صلیب سرخ آمریکا، بنیاد ملل متحد و مراکز ایالات متحده (برای کنترل و پیشگیری از بیماریها)، صندوق کودکان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۰۱ راه اندازی شد. کنترل سرخک و سرخجه در آفریقا متفاوتترین عملکرد این سازمان میباشد.[۱]
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «American Red Cross». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۳۰ مرداد ۱۳۹۲.
پیوند به بیرون[ویرایش]
- ↑ "Measles & Rubella Initiative" (به انگلیسی). American Red Cross. Archived from the original on 6 July 2013.
- صلیب سرخ آمریکا
- بنیانگذاریهای ۱۸۸۱ (میلادی) در ایالات متحده آمریکا
- بنیانگذاریهای ۱۸۸۱ (میلادی) در واشینگتن، دی.سی.
- دریافتکنندگان مدال طلای کنگره
- سازمانهای بشردوستانه
- سازمانهای بنیانگذاریشده در ۱۸۸۱ (میلادی)
- سازمانهای مردمنهاد در ایالات متحده آمریکا
- سازمانهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر
- سازمانهای ناسودبر در واشینگتن دیسی
- گروههای داوطلب در ایالات متحده آمریکا
- مؤسسات خیریه آمریکایی