شرکت آلومینیوم جنوب

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
شرکت آلومینیوم جنوب
نوعسهامی خاص
صنعتصنعت آلومینیوم
بنا نهاده۱۳۹۹
محصولاتآلومینیوم
آلیاژهای آلومینیوم
مالک
وبگاه

شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب یا سالکو، مدرن‌ترین کارخانه آلومینیوم ایران است که در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد در جنوب استان فارس قرار دارد.[۱]

کلنگ احداث مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب دی ماه سال ۱۳۹۴ زده شد.[۲] این مجتمع با سرمایه‌گذاری ۱۸۶ هزار میلیارد ریال یا معادل ۱٫۲ میلیارد دلار و با سرمایه‌گذاری ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه‌گذاری غدیر با هدف رفع نیازهای داخلی و توسعه صادرات و محرومیت‌زدایی ساخته شد و در چهارم اردیبهشت ۹۹ در زمان سید محسن علوی نمایندهٔ وقت دهمین دورهٔ مجلس شورای اسلامی از طریق ویدیو کنفرانس توسط حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت به بهره‌برداری رسید.[۳]

مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب که در زمینی به مساحت 200 هکتار در کیلومتر 8 جاده لامردخنج و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر لامرد احداث گردیده است.

واحد اصلی کارخانه عبارتند از : واحد انرژی ، واحد احیا، کارگاه آند سازی و کارگاه ریخته گری .

عمده مواد مصرفی کارخانه پودر آلومینا، کک کلسینه شده و قیر می باشد و محصولات شرکت عبارتند از: شمش آلومینیوم ، بیلت و اسلب.

در این مجتمع از تکنولوژی 430 کیلو آمپر با راندمان 94 درصد که از پیشرفته ترین تکنولوژی های روز دنیا می باشد استفاده شده است.

مزیت آمپراژ بالا در خطوط تولید آلومینیوم، علاوه بر افزایش تولید در واحد زمان، کاهش میزان سرمایه گذاری و نهایتاً دستیابی به تولید اقتصادی تر می باشد.

لازم به ذکر است حداکثر آمپراژ خطوط تولید بکار گرفته شده در ایران تا قبل از احداث این کارخانه ، تکنولوژی 220 کیلو آمپر با راندمان 92 % بود.

عمده مواد مصرفی کارخانه پودر آلومینا، کک کلسینه‌شده و قیر است و محصولات شرکت عبارتند از: شمش آلومینیوم، بیلت و اسلب.[۴]

مجتمع بزرگ آلومینیوم جنوب در فاز نخست خود، اکنون سالیانه ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم را تولید و روانه بازار داخلی و خارجی می‌کند و در طرح جامع توسعه آن، دست‌یابی به یک میلیون تن تولید آلومینیوم در سال پیش‌بینی شده‌است.[۵]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «مدیرعامل مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب معرفی شد». خبرگزاری مهر. ۳۱ مرداد ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۷ دی ۱۴۰۰.
  2. «تامین مواد اولیه بزرگ‌ترین چالش‌صنعت آلومینیوم». دنیای اقتصاد. ۳ آبان ۱۴۰۰. دریافت‌شده در ۲۷ دی ۱۴۰۰.
  3. «سال ۹۹؛ آغاز بکار قطب جدید تولید آلومینیوم ایران در لامرد فارس/ ضرورت تکمیل زنجیره تولید آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد». ایلنا. ۲۹ اسفند ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۲۷ دی ۱۴۰۰.
  4. «دربارهٔ مجتمع». شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب. دریافت‌شده در ۲۷ دی ۱۴۰۰.
  5. «صفحه نخست». مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۴-۲۶.