درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نوشتار برگزیده ۱

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۱

لحظه ورود گی لوزینیان به چادر صلاح‌الدین پس از پایان جنگ

نبرد حطین، نبردی است که در ۲۵ ربیع‌الثانی ۵۸۳ / ۴ ژوئیه ۱۱۸۷ میلادی بین نیروهای صلیبی به رهبری گی لوزینیان و ایوبیان به رهبری صلاح‌الدین ایوبی در منطقه حطین رخ داد و مسلمانان توانستند طی نبردی سخت، به پیروزی برسند و بخش عظیمی از نیروهای صلیبی را به قتل برسانند و تعدادی از فرماندهان ارتش صلیبی از جمله گی لوزینیان را اسیر کنند. پس از این شکست سنگین، پایگاه‌های صلیبی قدرت خود را از دست دادند و صلاح‌الدین ایوبی توانست از این موقعیت به نفع جهان اسلام بهره ببرد و فتوحاتی را به دست آورد که مهم‌ترین آن بازپس‌گیری اورشلیم بود، که پس از نخستین جنگ صلیبی توسط صلیبیون تسخیر شده بود.

طی این جنگ که از شب ۲۴ ربیع‌الثانی ۵۸۳ / ۳ ژوئیه ۱۱۸۷ آغاز شده بود، سپاهیان صلاح‌الدین توانستند صلیبیون را در منطقه حطین محاصره کنند و طی نبرد اصلی که در ۴ ژوئیه رخ داد، ایوبیان توانستند از موقعیت ضعف صلیبیون از لحاظ خستگی و تشنگی بهره ببرند و صفوف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌آن‌ها را در هم بشکنند. در پایان، گی لوزینیان به همراه تعدادی از همراهان خود اسیر شد و رینالد شاتیون نیز توسط صلاح‌الدین کشته شد.

بیشتر...

نوشتار برگزیده...

نوشتار برگزیده ۲

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۲

فتح قسطنطنیه توسط صلیبیون در سال ۱۲۰۴.

جنگ صلیبی چهارم، (۱۲۰۲–۱۲۰۴ میلادی) نبردی بود که با فراخوان پاپ اینوسنت سوم با انگیزه حمله به سرزمین‌های مقدس و بازپس گیریِ اورشلیم آغازشد. به‌خاطر درگیری‌های درونی بین شاهان و مراکز قدرت مسیحی و مطامع جمهوری ونیز، جنگ صلیبی چهارم از هدف اولیه‌اش منحرف شد و به تسخیر و غارت زادار و قسطنطنیه مسیحی و تقسیم بخش عمده امپراتوری بیزانس بین جمهوری ونیز، صلیبیون و دولت‌های بازمانده از امپراتوری بیزانس انجامید. بدین ترتیب، جمهوری ونیز توانست با اتکا به موقعیت اقتصادی خود، از انگیزه‌های مذهبی صلیبیون برای مقاصد سیاسی و تجاری خود بهره‌برداری کند و به قویترین قدرت تجاری دریای مدیترانه تبدیل گردد.

پس از شکست پادشاهی اورشلیم در برابر صلاح‌الدین ایوبی و ناکامی جنگ صلیبی سوم برای بازپس‌گیری شهر اورشلیم، اشتیاق اندکی در اروپاییان برای یک جنگ دیگر باقی‌مانده‌بود. اما نهایتاً، بارون‌های فرانسوی پذیرفتند، که در یک جنگ صلیبی دیگر شرکت کنند. صلیبیون برای این منظور، راه دریایی از طریق مدیترانه را برگزیدند. برای تأمین کشتی‌های مورد نیاز با انریکو داندولو، حاکم جمهوری ونیز، قرارداد بستند. داندولو کشتی‌ها را فراهم کرد، اما صلیبیان قادر به پرداخت هزینه‌های هنگفت آن نبودند؛ لذا داندولو از آن‌ها خواست که در عوض بدهی‌شان با حمله به شهر بندری زادار آن را تحت اطاعت جمهوری ونیز درآورند. پس از حمله به زادار و غارت آن، صلیبیون دوباره متوجه شدند که از عهده بازپرداخت اجاره کشتی‌های داندولو برنمی‌آیند. در همین اثنا آلکسیوس چهارم، شاهزاده تبعیدی بیزانسی، از صلیبیون درخواست کرد، که در ازای بازپس‌گیری امپراتوری، بدهی جمهوری ونیز را بپردازد. به همین دلیل رهبران صلیبی تصمیم‌گرفتند تا به قسطنطنیه بروند. آن‌ها پس از حمله به شهر، موفق شدند آلکسیوس چهارم را بر تخت بنشانند، اما او حاضر نشد بیش از نیمی از مبلغ را بپردازد. سپس، در اثر مخالفت مردم قسطنطنیه از امپراتوری خلع شد. پس از یک‌سری سوءتفاهم‌ها و نبردها، نهایتاً صلیبیون، قسطنطنیه را در سال ۱۲۰۴ تسخیر و آن را غارت کردند و بسیاری از اهالی شهر را از دم تیغ گذراندند.

بیشتر…

نوشتار برگزیده ۳

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۳ درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۳

نوشتار برگزیده ۴

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۴ درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۴

نوشتار برگزیده ۵

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۵ درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۵

نوشتار برگزیده ۶

درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۶ درگاه:جنگ‌های صلیبی/نوشتار برگزیده/۶

نوشتار برگزیده ۷