آرامگاه بابا یادگار

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آرامگاه بابا یادگار
Map
نامآرامگاه بابا یادگار
کشورایران
شهرستانشهرستان دالاهو، دهستان بان‌زرده
بخشمرکزی
اطلاعات اثر
کاربریآرامگاه
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت۱۰۱۵
تاریخ ثبت ملی۲۰ آذر ۱۳۵۳

بقعه بابا یادگار مربوط به سدهٔ ۱۰ ه.ق است و در شهرستان دالاهو، دهستان بان‌زرده، منطقه بابا یادگار واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۱۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.[۱] این بنا زیارتگاه یکی از شخصیت‌های آیینی یارسان به نام بابا یادگار است. بابایادگار در دین یاری یکی از اعضای هفتن است که در قرن دهم هجری قمری می‌زیسته و در اوایل همان قرن از شاهو به دالاهو کوچیده است. سالانه هزاران نفر از پیروان آیین یاری از کشور ایران و کشورهای مجاور به عنوان زائر به این محل می‌آیند.

درختان مقدس[ویرایش]

در مجموعۀ زیارتگاه بابا یادگار در روستای زرده ۷ درخت کهنسال وجود دارند که از این تعداد دو درخت چنار، دو درخت سرو و سه درخت ون هستند. دو درخت چنار با عمر تقریباً ۹۰۰ سال کهنسال‌ترین درختان مجموعه هستند. عمر درختان سرو حدود ۲۲۰ سال و عمر درختان ون ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال تخمین زده‌می‌شود. این هفت درخت در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌اند.[۲] همچنین در ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ اعلام شد که پنج درخت ون، چنار و سرو مجموعۀ‌ بابایادگار با قدمت بیش از ۲۵۰ سال در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند.[۳]

نگارخانه[ویرایش]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. «دانشنامهٔ تاریخ معماری و شهرسازی ایران‌شهر». وزارت راه و شهرسازی. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹.
  2. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ۷ درخت کهنسال بقعۀ بابایادگار ثبت ملی شد، نوشته‌شده در ۱۰ تیر ۱۳۹۹؛ بازدید در ۱۰ تیر ۱۳۹۹.
  3. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): درختان بابایادگار ثبت ملی شدند، نوشته‌شده در ۲۹ اسفند ۱۳۹۹؛ بازدید در ۲ فروردین ۱۴۰۰.