پروژه استیو
پروژه استیو (Project Steve) فهرستی از دانشمندان با نام کوچک «استیون» یا فرمهای دیگر آن مانند استیو، استفان و استبان است که در حمایت از نظریه تکامل امضا کردهاند. این بیانیه در واقع یک کار طنز و نقیضه است در پاسخ به فهرستهایی که موسسههای حامی آفرینشگرایی از اسامی دانشمندان حامی خلقت گرایی نوشتهاند. این بیانیه نشان میدهد تعداد دانشمندانی که اسم کوچکی شبیه Steve دارند و از فرگشت حمایت میکنند (۱۳۷۵ نفر در آگوست ۲۰۱۵[۱]) بیشتر از کل دانشمندانی است که طرفدار طراحی هوشمند هستند. محدودیت این بیانیه به «استیون»ها، به زبان طنز بیان میکند «ما نمیخواهیم عموم را با این تصور گمراه کنیم که مسایل علمی بر مبنای دراز بودن فهرست اسامی حامیان تصمیم گیری میشوند!» نام بیانیه همچنین در نکوداشت استیون جی گولد است.
با این حال میتوان آمارهایی درباره این بیانیه استخراج کرد. هر چند محدود بودن به نام «استیون» باعث میشود تنها شامل ۱ درصد جمعیت نمونه در ایالات متحده آمریکا باشد، دانشمندان برجسته زیادی در آن به چشم میخورند. همچنین زیستشناسان این فهرست بسیار بیشتر از هر فهرست آفرینشگرا است (حدود ۵۱٪ امضاکنندگان پروژه استیو زیستشناس هستند).[۱]
بیانیه
[ویرایش]بیانیهای که امضا میشود میگوید:
فرگشت مبحثی ضروری، به خوبی پشتیبانیشده، و اصل وحدتبخش علوم زیستی است، و شواهد علمی به شدت به نفع این ایده هستند که همه چیزهای زنده یک نیای مشترک دارند. اگر چه بحثهای علمی درباره الگوها و فرایندهای تکامل وجود دارد، هیچ شک و تردید جدی علمی درباره رخ دادن تکامل یا درباره این که انتخاب طبیعی مکانیسم اصلی ایجاد آن است، وجود ندارد. از نظر علمی ناشیست و از نظر آموزشی غیرمسئولانه است که شبهعلم آفرینشگرایی (از جمله، اما نه محدود به «طراحی هوشمند») در درس علوم دوره آموزش عمومی ملت ما تدریس شود.
تاریخچه
[ویرایش]نام پروژه در یادبود استیون جی گولد استاد دیرینهشناسی (۱۹۴۱–۲۰۰۲) است. پروژه از سال ۲۰۰۳ آغاز شد و در کنوانسیون انجمن پیشبرد علوم آمریکا در این سال اعلام مطبوعاتی شد. هر دو استیونی که جایزه نوبل در علوم برده بودند یعنی استیون واینبرگ و استیون چو در ۱۰۰ نفر نخست لیست هستند. همچنین استیون هاوکینگ استاد معروف دانشگاه کمبریج نفر ۳۰۰ام بود که آن را امضا کرد.
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Project Steve». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۷ سپتامبر ۲۰۱۵.