سبکی تحمل‌ناپذیر هستی (فیلم): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز ←‏درباره فیلم: غلط‌های املایی
Addbot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: انتقال 18 پیوند میان‌ویکی به d:q1122571 در ویکی‌داده
خط ۵۵: خط ۵۵:
[[رده:فیلم‌های واقع‌شده در ۱۹۶۸ (میلادی)]]
[[رده:فیلم‌های واقع‌شده در ۱۹۶۸ (میلادی)]]
[[رده:فیلم‌های واقع‌شده در سوئیس]]
[[رده:فیلم‌های واقع‌شده در سوئیس]]

[[ca:La insostenible lleugeresa del ser]]
[[cs:Nesnesitelná lehkost bytí (film)]]
[[cy:The Unbearable Lightness of Being (ffilm)]]
[[da:Tilværelsens ulidelige lethed (film)]]
[[de:Die unerträgliche Leichtigkeit des Seins (Film)]]
[[en:The Unbearable Lightness of Being (film)]]
[[fi:Olemisen sietämätön keveys (elokuva)]]
[[fr:L'Insoutenable Légèreté de l'être (film)]]
[[he:הקלות הבלתי נסבלת של הקיום (סרט)]]
[[it:L'insostenibile leggerezza dell'essere (film)]]
[[ja:存在の耐えられない軽さ (映画)]]
[[no:Tilværelsens uutholdelige letthet (film)]]
[[pl:Nieznośna lekkość bytu (film)]]
[[pt:The Unbearable Lightness of Being]]
[[ro:The Unbearable Lightness of Being]]
[[ru:Невыносимая лёгкость бытия (фильм)]]
[[sv:Varats olidliga lätthet (film)]]
[[zh:情陷布拉格]]

نسخهٔ ‏۱۲ مارس ۲۰۱۳، ساعت ۱۸:۰۵

سبکی تحمل‌ناپذیر هستی
پوستر فیلم سبکی تحمل‌ناپذیر هستی
کارگردانفیلیپ کافمن
تهیه‌کنندهبرتیل اولسون
پل زنتز
سل زنتز
نویسندهمیلان کوندرا (رمان)
ژان کلود کریر
فیلیپ کافمن
بازیگراندانیل دی-لوئیس
ژولیت بینوش
لنا اولین
موسیقیمارک ادلر
ارنی فسلیوس
فیلم‌بردارسون نایکوئیست
تدوین‌گروالتر مارچ
توزیع‌کنندهاوریون پیکچرز
تاریخ‌های انتشار
۵ فوریه ۱۹۸۸ (آمریکا)
۲ مارس ۱۹۸۸ (فرانسه)
۱ آوریل ۱۹۸۸ (سوئد)
مدت زمان
۱۷۱ دقیقه
کشورآمریکا
زبانانگلیسی

سبُکیِ تحمل‌ناپذیرِ هستی (به انگلیسی: The Unbearable Lightness of Being)، نام فیلمی است ساختهٔ فیلیپ کافمن در سال ۱۹۸۸.[۱] این فیلم بر اساس رمانی از میلان کوندرا با همین نام (که در ایران با نام بار هستی ترجمه و چاپ شده) ساخته شده‌است.

داستان فیلم

الگو:خطر لوث‌شدن بهار پراگ، سال ۱۹۶۸. «توماس» (دی لوئیس)، جراح برجسته‌ای که علاقه خاصی به جنس مقابل دارد، اصول و قواعد خاص خود را نیز در این زمینه دارد: لذت‌ببر، ولی هرگز عاشق نشو. او که برای انجام یک عمل جراحی به خارج شهر رفته با «ترزا» (بینوش) که در یک رستوران کار می‌کند آشنا می‌شود. در پراگ نیز «سابینا» (اولین)، زن جوان نقاشی که پیروهمان اصول و قواعد «توماس» است، در انتظار او است. دیری نمی‌گذرد که «ترزا»ی خجالتی از خود دل و جرأتی نشان می‌دهد و به پراگ و به سراغ «توماس» می‌رود و پیش او می‌ماند. «توماس»، «سابینا» راضی می‌کند تا به «ترزا» عکاسی یاد دهد. «توماس» خیال دارد مطلب تندی را در باب مقایسه «اودیپ» [که وقتی متوجه گناه خود شد، چشم‌هایش را به خاططر عذاب وجدان کور کرد] با هم پالکی‌های سابق «استالین» که به خطاهائی واهی اعتراف کردند، منتشر کند. گرچه «ترزا» و «توماس» ازدواج می‌کنند اما «توماس» به بی‌وفائی‌هایش ادامه می‌دهد. وقتی تانک‌های روسی وارد پراگ می‌شوند، زندگی‌شان تغییر می‌کند. اما «ترزا» به استقبال خطر می‌رود و عکس‌هائی مستند می‌گیرد و حتی دستگیر می‌شود. «سابینا» (و به دنبالش «ترزا» «توماس»)به ژنو فرار می‌کند. سر دبیر یک روزنامه از عکس‌های «ترزا» تعریف می‌کند ولی چیزی نمی‌گذرد که تاریخ مصرف‌شان تمام می‌شود و حالا همه به‌دنبال عکس پری‌رویان یا طبیعت هستند. «سابینا» مدل عکاسی «ترزا» می‌شود و دوستی دو زن شکل جدیدی به خود می‌گیرد. «سابینا» به ایالات‌متحد نقل مکان می‌کند. «ترزا» که می‌ترسد مبادا سرباز «توماس» باشد، به پراک باز می‌گردد. «توماس» هم که به وابستگی‌اش به او پی برده، به دنبالش به پراک می‌رود. مأموران مرزی دوربین «ترزا» و گذرنامه «توماس» را توقیف می‌کنند. از آنجا که «توماس» قاطعانه از مقاله اودیپی‌اش دفاع کرده و حاضر نیست حرف‌هایش را پس بگیرد او را تنزل مقام می‌دهند؛ ابتدا پزشک عمومی و سپس شیشه‌پاکن می‌شود. «ترزا» نیز در نوشگاهی حفه و بی‌روح کار می‌کند که نظافت‌چی‌اش، سفیر سابق چکسلواکی در اتریش است. «توماس» و «ترزا» پایتخت پارانویائی را به مقصد روستائی ترک می‌کنند. مرگ سگ‌شان برای مدت زمانی کوتاه زندگی شاد روستائی‌شان را تلخ می‌کند. پس از آنکه «توماس» دست یک کشاورز را جا می‌اندازد، همگی سوار بر کامیونی به مجلس جشنی روستائی می‌روند. در کالیفرنیا «سابینا» خبر مرگ دوستانش را - که موقع بازگشت از جشن در تصادف اتوموبیل کشته شده‌اند - می‌شنود. الگو:پایان خطر لوث‌شدن

درباره فیلم

کافمن تا حد زیادی در به تصویر درآوردن رمان شخصی، سیاسی و پُرآوازه کوندرا، نویسنده سرشناس چک، موفق بوده است؛ به قدری که تشخیص آمریکائی بودن فیلم را دشوار می‌سازد. اینجا، به خصوص، مایه شکست تراژیک انسان معاصر غربی در برقراری رابطه‌ای انسانی به خوبی پرداخت می‌شود. در سراسر فیلم تماشاگر دچار حسی از غم غربت نسبت به زمانه‌ای از دست رفته می‌شود که آدم‌ها در پی خوشبختی بودند و به خاطر گرفتاری در چنبره‌ای از وقایع اجتماعی (که از خواست و کنترل آنان به دور بود) ناکام ماندند. هر سه بازیگر اصلی، دی‌لوئیس، اولین و بینوش، عالی هستند. صحنه‌های پراگِ فیلم در پاریس (با کار، مثل همیشه بی‌نظیر نیکویست) فیلم‌برداری شدند.

منابع

  1. "The Unbearable Lightness of Being" (به انگلیسی). دادگان اینترنتی فیلم‌ها. Retrieved تیر 1388. {{cite web}}: Check date values in: |تاریخ بازدید= (help)

پیوند به بیرون