دامداری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
به نسخهٔ 22244428 ویرایش Taddah برگردانده شد. (توینکل)
برچسب: خنثی‌سازی
Farjad73 (بحث | مشارکت‌ها)
افزودن مطلب
برچسب‌ها: افزودن القاب ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۳: خط ۳:


سابقه دامداری به [[انقلاب نوسنگی]] می‌رسد.
سابقه دامداری به [[انقلاب نوسنگی]] می‌رسد.

از دامداران نمونه شهرستان تاکستان قزوین میتوان جناب آقای امیر الله ویردی را نام برد که در سال ۹۷ به عنوان دامدار نمونه شهرستان مورد تجلیل و قدر دانی قرار گرفتند.


== زمینه ==
== زمینه ==

نسخهٔ ‏۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۴۷

دامداری (انگلیسی: Pastoralism) شاخه‌ای از کشاورزی است که با پرورش دام سروکار دارد. تفاوت دامداری با دامپروری این است که در دامداری بیشتر از چراگاه‌های تازه و منابع آب طبیعی استفاده می‌شود و اینکه در دامپروری تلاش بر این است که با بهره‌گیری از علوم نوین بهره‌وری را افزایش داد، ولی دامداری بر سنت مبتنی است.

سابقه دامداری به انقلاب نوسنگی می‌رسد.

از دامداران نمونه شهرستان تاکستان قزوین میتوان جناب آقای امیر الله ویردی را نام برد که در سال ۹۷ به عنوان دامدار نمونه شهرستان مورد تجلیل و قدر دانی قرار گرفتند.

زمینه

هر موجود زنده‌ای چه گیاهی و چه حیوانی جهت زنده ماندن به انرژی نیازمند است. موجودات زنده انرژی لازم برای ادامهٔ زندگی را یا از طریق فتوسنتز به‌دست می‌آورند یا از طریق تغذیهٔ مواد موجود در محیط پیرامون کسب می‌کنند.

بشر اولیه هم از ریشه و میوهٔ گیاهان و هم از شکار بعضی از حیوانات آبزی -که به‌وسیلهٔ دست شکار می‌کرد- تغذیه می‌کرده‌است. اهلی کردن حیوانات توسط بشر، یکی از اقدام‌های اساسی و مهم بوده که سبب تحول غذایی و بهبود تغذیهٔ وی گردیده‌است.

سگ اولین حیوانی بوده که در حدود ۱۲٬۰۰۰ سال قبل و به‌دنبال آن، گوسفند در حدود ۱۱٬۰۰۰ سال پیش توسط بشر اهلی شده‌اند.

وابستگی

با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت و اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آن‌ها وابسته‌تر شده‌است؛ به‌طوری که امروزه دامپروری یکی از مهم‌ترین رشته‌های کشاورزی و تولیدات دامی یکی از عمده‌ترین و باارزش‌ترین فراورده‌های کشاورزی است و مردم به فراورده‌های دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک بسیار نیازمند هستند. اهلی کردن حیوانات یکی از گام‌های عمده در پیشرفت زندگی از حالت بدوی به تمدن در بسیاری از طایفه‌های بشر اولیه است که سبب تبدیل زندگی ایلی و قبیله‌ای به زندگی شهری و شهرنشینی شده‌است. قبل از اهلی کردن حیوانات، بشر بدوی حیوانات را جهت استفاده از گوشت و پوست آن شکار می‌کرده‌است؛ پس از اهلی کردن سگ، از این حیوان جهت نگهبانی در شب و شکار استفاده نمود.

جستارهای وابسته

منابع

پیوند به بیرون