آی‌فون: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Rezatagizade (بحث | مشارکت‌ها)
جز 1 ویرایش خرابکارانهٔ Rezatagizade (بحث) به آخرین ویرایش Mahdy Saffar واگردانی شد. ([[وپ:توینکل|توی...
خط ۱۴۴: خط ۱۴۴:


== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
{{ویکی‌انبار-رده|yek.mobi}}
{{ویکی‌انبار-رده|IPhone}}
* [http://www.yek.mobi وب‌گاه رسمی موبایل]
* [http://www.apple.com/iphone وب‌گاه رسمی آی‌فون]


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==

نسخهٔ ‏۲۰ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۲۱:۳۹

آیفون
نمایی از آیفون اصلی، ۳جی، ۴، ۴اس، ۵، و ۵اس
سازندهشرکت اپل
رونمایی۲۰۰۷
سیستم‌عاملiOS
نمایشگرال سی دی
دوربین پشتدارد
دوربین جلودارد

آیفون (به انگلیسی: iPhone) یک گوشی هوشمند تلفن همراه است که در روز ۹ ژانویه ۲۰۰۷ (۱۹دی۱۳۸۵) توسط استیو جابز، مدیر عامل وقت شرکت اپل معرفی شد.

آیفون صفحه‌کلید ندارد و فقط از یک کلید home برخوردار است که با فشردن آن کاربر به صفحه اصلی یا خانه منتقل می‌شود. از صفحه حساس لمسی بهره می‌گیرد، که می‌توان با آن تایپ کرد، شماره گرفت و برنامه‌های گوناگون مبتنی بر وب و سیستم‌عامل iOS، را اجرا کرد.

آیفون دارای یک صفحه نمایش ۳٫۵ اینچی است (البته آیفون ۵، دارای صفحه نمایش ۴ اینچی است)، ارتفاع آن ۴٫۵ اینچ، عرض آن ۳٫۴ اینچ و ضخامتش ۰٫۵اینچ است.

سیستم‌عامل این گوشی بر مبنای مک اواس است و iOS نام دارد. آی‌فون از مرورگر وب سافاری - مرورگر اصلی اپل - بهره می‌گیرد.

زمان عرضه

نخستین بار کمپانی اپل در تاریخ ۲۹ ژوئن سال ۲۰۰۷ میلادی آیفون را روانه بازارهای آمریکا کرد. در این روز بسیاری از علاقه‌مندان با تشکیل صف‌های طولانی در برابر فروشگاه‌های اپل و شرکت AT& T در صف ایستادند تا جزو اولین کسانی باشند که این گوشی را می‌خرند. همچنین این گوشی از سال ۲۰۰۸، در بازارهای جهانی نیز عرضه شد. هدف گذاری اپل، فروش ۱۰ میلیون واحد از این دستگاه بود.

مدل‌ها

اولین نسل از ایفون جی‌پی‌اس: ندارد فیلمبرداری: ندارد

اپل آیفون نسل اول

تقریباً یک سال پس از طوفانی که اپل در ژانویه ۲۰۰۷ با معرفی اولین نسل iPhone به راه انداخت، دومین عضو این خانواده نیز با تغییرات کم و بیش قابل توجه به بازار ارائه گردیده‌است و دو فاکتور توزیع گسترده و حوزه قیمتی مناسب، آن را به بزرگترین رقیب برای iPhone کلاسیک بدل کرده‌است. دوربین:۲ مگاپیکسل جی‌پی‌اس: دارد فیلمبرداری: ندارد

ایفون نسل سوم ماه ژوئن سال ۲۰۰۹ ابعاد: ۱۲٫۳×۶۲٫۱×۱۱۵٫۵ میلیمتر وزن: ۱۳۵ گرم بلوتوث: نسخه ۲٫۱ مشخصات دوربین: ۳٫۲ مگاپیکسل رزولشن عکس: ۱۵۳۶×۲۰۴۸ پیکسل فیلم برداری: دارد کیفیت فیلم برداری: VGA

پرونده:IPhone PSD White 3G.png
اپل آیفون تری جی اس

دوربین: ۵ مگاپیکسل فیلم برداری دارد کیفیت فیلم برداری: HD

دوربین: ۸ مگاپیکسل امکان دریافت دستورها صوتی و پردازش هوشمند، از لحاظ ظاهری تغییر با مدل قبلی ندارد، قدرت پردازش بالاتر با استفاده cpu دو هسته ایی. امکان فیلم برداری با کیفیت full HD 1080

اپل آیفون فور اس

ایفون نسل پنج ۱۲ سپتامبر سال ۲۰۱۲ ابعاد: ۱۲۳٫۸ × ۵۸٫۶ × ۷٫۶ میلیمتر وزن۱۱۲ گرم نسخه بلوتوث: نسخهٔ ۴٫۰ باA2DP مشخصات دوربین: ۸٫۰ مگاپیکسل فیلم برداری دارد کیفیت فیلم برداری: قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت Full HD در ابعاد ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه مدل پردازنده: Apple A6 Chipset, Dual-Core ARM Cortex-A15 CPU جنس بدنه: آلومینیوم ورژن سیستم عامل: iOS 6.0

ایفون نسل ششم ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳ ابعاد: ۷٫۶ × ۵۸٫۶ × ۸ میلیمتر وزن ۱۳۲ گرم نسخه بلوتوث: نسخهٔ ۴٫۰ باA2DP مشخصات دوربین: ۸٫۰ مگاپیکسل فیلم برداری دارد کیفیت فیلم برداری: قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت Full HD در ابعاد ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه مدل پردازنده: Apple A6 Chipset, Dual-Core ARM Cortex-A15 CPU جنس بدنه: پلاستیک همراه با یک لایه فلز که در پشت قاب قرار گرفته است ورژن سیستم عامل: iOS 7.0

پرونده:IPhone 5C.png
اپل آیفون فایو سی

ایفون نسل هفتم ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۳ ابعاد: ۷٫۶ × ۵۸٫۶ × ۸ میلیمتر وزن ۱۱۲ گرم نسخه بلوتوث: نسخهٔ ۴٫۰ باA2DP مشخصات دوربین: ۸٫۰ مگاپیکسل دوربین با لنز ۵ لایه و گشادگی f/2.2 و فلاش True Tone و لرزش گیر فیلم برداری دارد کیفیت فیلم برداری: قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت Full HD در ابعاد ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل و ضبط ویدیو ۱۲۰ فریم بر ثانیه در حالت اسلوموشن مدل پردازنده: چیپ جدید A7 پردازنده ۶۴ بیتی و گرافیک جدید، ۲ برابر سریع تر نسبت به مدل‌های قبلی حسگر اثر انگشت با نام Touch ID ورژن سیستم عامل: iOS 7.0

اپل آیفون فایو اس گلد

آیفون ۶ نسل هشتم گوشی‌های هوشمند اپل است که در تاریخ ۹ سپتامبر ۲۰۱۴ عرضه شد. اپل در ۲۴ ساعت نخست عرضه این گوشی توانست ۴ میلیون دستگاه از این دو مدل را به فروش برساند. ضخامت این گوشی ۶.۹ میلی‌متر است که باریک‌ترین آیفون ساخته شده تاکنون است. همچنین صفحه نمایش ۴.۷ اینچی (تراکم 326 پیکسل در هر اینچ) از نوع لمسی خازنی با ۱۶ میلیون رنگ از دیگر مشخصات آن است. آیفون ۶ در سه مدل ۱۶ ، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده و به یک دوربین ۸ مگاپیکسلی مجهز است ضمن اینکه قادر به فیلمبرداری اسلوموشن با سرعت ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم برثانیه و همچنین مجهز به امکان تایم‌لپس است. نسبت به مدل قبلی این گوشی از پردازنده دو هسته‌ای A8 و حافظه اجرایی ۱ گیگابایت سرعت عملکرد سریع‌تری برخوردار است. همچنین امکان پرداخت موبایلی Apple Pay نیز به امکانات این گوشی اضافه شده است. این گوشی با سیستم عامل آی‌او‌اس هشت عرضه شده است.

آیفون ۶ پلاس همزمان با آیفون ۶ در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ معرفی شد و با صفحه نمایش ۵.۵ اینچی به نوعی نخستین فبلت اپل به حساب می‌آید. بخش عمده مشخصات این گوشی با آیفون ۶ یکسان است اما با افزایش اندازه صفحه نمایش وزن آن به ۱۷۲ گرم رسیده است. دوربین پشتی این دستگاه ۸ مگاپیکسل و دوربین جلویی ان ۲.۱ مگاپیکسل است. آیفون ۶ پلاس مانند نسل‌های پیشین از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کند و در سه نسخه ۱۶ ، ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده است. پردازنده این دستگاه از نوع ۶۴ بیتی A8 است و از سیستم عامل آی‌او‌اس ۸ پشتیبانی می‌کند. آیفون ۶ پلاس به جز اندازه صفحه نمایش و وزن یک تفاوت با آیفون ۶ دارد و آن ثابت کننده تصویر در هنگام تصویربرداری است.

اصطلاحات

۱. Firmware: سیستم‌عامل نصب شده روی گوشی شما که از ۱٫۰٫۰ تا ۸٫٣ (درحال حاضر) متغیر است.

۲. Unlock: برای استفاده از آنتن گوشی باید گوشی شما آنلاک باشد که در گوشی‌های ۳g به ۲ صورت Sim Lock و Unlock Factory تقسیم می‌شود.

۳. Jailbreak: برای استفاده از امکانات گوشی مانند برنامه‌های کرک شده و شخصی سازی و... باید گوشی شما Jailbreak شده باشد.(البته با این کار امنیت گوشی در خطر قرار می‌گیرد و گوشی کند می‌شود)

۴. Cydia / Sources: یک نرم‌افزار روی گوشی‌های Jailbreak شده که بر روی گوشی شما از اینترنت برنامه دانلود می‌کند.

۵. IPA: برنامه‌های گوشی برای فرمورهای ۲ به بعد که باید توسط آیتونز نصب شوند.

۶. Mobile Installation: برنامه جهت نصب شدن IPAهای کرک شده روی گوشی

۷. Safe Mode: حالت امن، باعث می‌شود تا تمام برنامه‌های اضافی بسته و حافظه RAM گوشی برای اجرای برنامه‌هایی که نیاز به RAM زیاد تر دارند خالی گردد (برای ورود به این حالت نیاز به نصب برنامه SbSettings از cydia می‌باشد)

۸. DFU Mode: حالتی عمیق‌تر از Recovery Mode که دستگاه کاملاً غیر فعال می‌شود و برای Downgrade یا Restore به ورژن قدیمی‌تر و یا برای Jailbreak کردن استفاده می‌شود.

"'۹. Recovery Mode:"' حالتی است که دستگاه در صورت کرش شدن به آن می‌رود و برای Up Grade کردن به ورژن قدیمی هم به صورت دستی استفاده می‌شود

۱۰. Restore: برگرداندن گوشی به حالت اولیه خود به کمک iTunes

۱۱. Respring: برای Refresh کردن صفحه آیفون پس از انجام بعضی از عملیات‌ها از این دستور استفاده می‌شود (برای انجام اون بصورت شخصی باید SbSettings نصب باشد)

۱۲. Sync: تبادل اطلاعات بین آیفون و آیتونز

۱۳. Installer: همانند cydia عمل می‌کند و در موقع Jailbreak کردن می‌تواند آن را نصب کنید

۱۴. Authorize: برای ثبت کردن آیتونز و اکانت شما از روی مشخصات کامپیوترتان در شبکه آیتونز

پیوند به بیرون

جستارهای وابسته

منابع

  • مجله عصر ارتباط
  • ویکی‌پدیای انگلیسی