پرش به محتوا

زهره فکورصبور

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از زهره فکور صبور)
زهره فکورصبور
فکورصبور در سال ۱۳۹۶
زادهٔ۱ فروردین ۱۳۵۷
درگذشت۱۰ اسفند ۱۴۰۰ (۴۳ سال)[۱]
تهران، ایران
علت مرگاوردوز
پیشهبازیگر
سال‌های فعالیت۱۳۷۷–۱۴۰۰

زهره فکورصبور (۱ فروردین ۱۳۵۷ – ۱۰ اسفند ۱۴۰۰) بازیگر اهل ایران بود. او فعالیت خود را در دههٔ ۱۳۷۰ آغاز کرد و عمدتاً در آثار تلویزیونی حضور داشت.

زهره فکورصبور در اسفند ۱۴۰۰ بر اثر خودکشی درگذشت.[۱][۲] او در حالی درگذشت که مشغول بازی در مجموعهٔ تلویزیونی بی‌همگان به کارگردانی بهرنگ توفیقی بود.[۲][۳]

زندگی

[ویرایش]

زهره فکورصبور ۱ فروردینِ ۱۳۵۷ در تهران زاده شد. فکور صبور در یک خانواده هفت‌نفره زندگی کرد و دارای سه خواهر و یک برادر است. او فارغ‌التحصیل مقطع دیپلم بود.[۴]

او نخستین بار در نیمهٔ دههٔ ۱۳۷۰ در سریال غبار نور مقابل دوربین رفت. اما این سریال با چند سال تأخیر از تلویزیون پخش شد. زهره فکورصبور در یک قسمت از مجموعه تلویزیونی آژانس دوستی و سپس در سریال روزگار جوانی ایفای نقش کرد. کاشانه و همسفر ساختهٔ قاسم جعفری محصول اواخر دههٔ ۱۳۷۰ بود که فکورصبور در آن‌ها بازی کرد و سریال مسافری از هند (۱۳۸۲) ساخته همین کارگردان محبوبیت او را بیشتر کرد.

فکورصبور در دو سریال ریحانه و نرگس ساختهٔ سیروس مقدم ایفای نقش کرد و در سال ۱۳۸۸ در سریال دلنوازان مقابل دوربین رفت. در دههٔ ۹۰ هم در مجموعه‌هایی مانند پایتخت ۳ به کارگردانی سیروس مقدم و دو فصل سریال دردسرهای عظیم ساخته برزو نیک‌نژاد بازی کرد.[۲] فکورصبور از ابتدای دههٔ ۱۳۸۰ با فیلم بوی گل سرخ وارد سینمای ایران شد. اما به اندازهٔ تلویزیون در سینما موفق نبود. بازی در پنج فیلم سینمایی در کارنامه او ثبت شده‌است. آخرین حضور وی در تلویزیون با کامیون در سال ۱۳۹۹ به کارگردانی مسعود اطیابی بود.[۵][۶]

درگذشت

[ویرایش]
قبر زهره فکورصبور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا

فکورصبور در ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ در ۴۳ سالگی درگذشت. منابع رسمی علت مرگ او را اعلام نکردند. به نوشته خبرگزاری تسنیم، وی پس از مصرف تعدادی قرص جان باخته‌است.[۷] منابع دیگری نیز می‌گویند که او در زندگی‌اش مشکل داشته و به دلیل خوردن بیش از حد قرص اعصاب اوردوز کرده‌است. همشهری‌آنلاین گفت که او ۱۰۰ عدد قرص آرام‌بخش مصرف کرده‌است.[۸] منابع غیررسمی نیز از احتمال خودکشی او خبر دادند و این موضوع در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده یافت. آخرین پستی که او در اینستاگرام، منتشر کرده بود بخشی از یک مصاحبه تلویزیونی‌اش با برنامه زنده رود بود که در جواب سؤالی می‌گوید: «اگر به گذشته برگردم، اصلاً بازیگر نمی‌شوم. خداراشکر اتفاقات خوبی هم برایم افتاد. اما از بچگی دنبال زندگی آرام و بی‌دغدغه بودم.»[۳] مجری، حمید فراهانی‌راد، نوشت که احتمالاً دلیل خودکشی فکورصبور حرف‌های خارج از عرف یک پاپاراتزی در فضای مجازی بوده‌است.[۹]

پیکر فکورصبور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا دفن شد.[۱۰]

در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ گزارش شد مرد جوانی به اتهام اغفال، تهدید، اخاذی و کلاهبرداری از فکورصبور و چند شکایت دیگر در این زمینه بازداشت شده‌است. اتهام قتل یا ترغیب به خودکشی در پروندهٔ متهم مطرح نیست.[۱۱]

فیلم‌شناسی

[ویرایش]

سینمایی

[ویرایش]
سال فیلم کارگردان توضیحات
۱۳۸۰ بوی گل سرخ ناصر محمدی سینمایی
۱۳۸۶ دوشیزه باران محمدعلی سلیمان تاش سینمایی
۱۳۸۷ بگو که رؤیا نیست مهدی گلستانه سینمایی
۱۳۸۹ کنسرت روی آب جهانگیر جهانگیری سینمایی
۱۳۹۰ یه دروغ کوچولو نصرت‌الله قاضی‌مقدم ویدئویی
۱۳۹۱ مشت زن روزبه روحی پور ویدئویی
۱۳۹۸ جزیره نوید اسماعیلی سینمایی
۱۳۹۸ ناک اوت فرناز امینی سینمایی

شبکه نمایش خانگی

[ویرایش]
سال فیلم کارگردان
۱۳۹۷ عروس بندر امیر معقولی

فیلم‌های تلویزیونی (تله فیلم‌ها)

[ویرایش]
سال فیلم کارگردان توضیحات
۱۳۹۶ انار حسین حلاج فیلم تلویزیونی
۱۳۹۰ با من بمان دخترم نصرت‌الله قاضی‌مقدم
۱۳۸۹ سجل احمد کاوری
۱۳۸۷ بگو که رؤیا نیست مهدی گلستانه
۱۳۸۷ من،تو،او محمدصادق پروین آشتیانی در نقش ندا
۱۳۸۶ الفبا کاظم معصومی فیلم تلویزیونی
۱۳۸۶ آخرین اجرا اسماعیل فلاح‌پور

مجموعه‌های تلویزیونی

[ویرایش]
سال عنوان مجموعه کارگردان نقش توضیحات
۱۳۷۸–۱۳۷۵ غبار نور محمدرضا اصلانی شبکه ۱
۱۳۷۶ آژانس دوستی احمد رمضان‌زاده یک قسمت شبکه ۱ قسمت تدبیر قانونی
۱۳۷۷ باغ کوچک بی بی گل مهدی قاسمی شبکه ۱
۱۳۷۷ روزگار جوانی اصغر توسلی شبکه تهران
۱۳۷۸ یکی بود، یکی نبود جواد ارشاد شبکه ۱
۱۳۷۸ کاشانه قاسم جعفری شبکه ۳
۱۳۷۹ همسفر قاسم جعفری میترا شبکه ۳
۱۳۷۹ نیستان حسین مختاری شبکه ۳
۱۳۸۰ گروه هفت فریال بهزاد شبکه تهران
۱۳۸۰ روزهای آرزو شاهرخ حمیدی مقدم شبکه ۱
۱۳۸۱ سه، پنج، دو مهرداد غفارزاده شبکه ۲
۱۳۸۲ مسافری از هند قاسم جعفری شبکه ۳
۱۳۸۲ مسافر پردردسر شاهرخ حمیدی مقدم شبکه ۱ و شبکه سحر
۱۳۸۳ کمکم کن قاسم جعفری شبکه ۲ پخش در ماه رمضان
۱۳۸۳ فصل زرد محمدرضا زهتابی مریم شبکه ۱
۱۳۸۴ ریحانه سیروس مقدم شقایق شبکه ۳
۱۳۸۵ نرگس سیروس مقدم پری شبکه ۳
۱۳۸۵ ازنفس‌افتاده قاسم جعفری نامزد آرش شبکه ۱
۱۳۸۵ آدمخوار جواد مزدآبادی شبکه ۲
۱۳۸۷ کارآگاهان حمید لبخنده سروان صبا شبکه ۳
۱۳۸۷ روزهای زیبا جواد افشار دوست زیبا شبکهٔ تهران
۱۳۸۸ دلنوازان حسین سهیلی‌زاده ستایش شبکه ۳
۹۳–۱۳۹۲ پایتخت ۳ سیروس مقدم شبکهٔ ۱
۱۳۹۴ دردسرهای عظیم برزو نیک‌نژاد آرزو شبکه ۳
۱۳۹۵ دردسرهای عظیم ۲ برزو نیک‌نژاد آرزو شبکه ۳
۱۳۹۶ پنچری برزو نیک‌نژاد افسانه شبکه ۳
۱۳۹۷ دنگ و فنگ روزگار جواد مزدآبادی روشن شبکه ۱
۱۳۹۸ کامیون سیدمسعود اطیابی شبکه ۲
۱۴۰۱ بی‌همگان[۱۲] بهرنگ توفیقی
اصغر هاشمی
مهشید شبکه ۳

تئاتر

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ «زهره فکور صبور درگذشت». خبرگزاری تسنیم. ۱۱ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۳-۰۲.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ «درگذشت زهره فکور صبور؛ بازیگر 'نرگس' و 'مسافری از هند'». بی‌بی‌سی فارسی. ۱۲ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۴ مارس ۲۰۲۲.
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ «زهره فکور صبور، بازیگر سینما و تلویزیون، «خودکشی کرد»». رادیوفردا. ۱۱ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲ مارس ۲۰۲۲.
  4. «زهره فکور صبور کیست؟ + بیوگرافی، عکس و درگذشت». ایمنا. ۱۱ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۳-۰۲.
  5. مرتضی شحنه (۱۱ اسفند ۱۴۰۰). «بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت». ایرنا. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۳-۰۲.
  6. «بیوگرافی زهره فکور صبور بازیگر فقید سینما». خبرگزاری وانا. وانا. بایگانی‌شده از اصلی در ۹ مه ۲۰۲۴. دریافت‌شده در ۱۰ مارس ۲۰۲۲.
  7. «جزئیاتی از فوت و کشف پیکر زهره فکور صبور». خبرگزاری تسنیم. ۱۱ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۳-۰۲.
  8. «ناگفته‌های یک سینماگر از زندگی خصوصی زهره فکور صبور | نمازخوان بود و اعتقادات مذهبی داشت». همشهری آنلاین. ۲۰۲۲-۰۳-۰۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ نوامبر ۲۰۲۳. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۱-۰۶.
  9. «دلیل خودکشی زهره فکور صبور فاش شد». روزنامه دنیای اقتصاد. ۱۴۰۰-۱۲-۱۲. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۰۳-۰۴.
  10. «در مراسم تشییع پیکر زهره فکورصبور چه گذشت؟». ایسنا. ۱۲ اسفند ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ مارس ۲۰۲۲. دریافت‌شده در ۳ مارس ۲۰۲۲.
  11. «جزئیات اختصاصی از بازداشت متهم پرونده زهره فکور در قهوه‌خانه». تسنیم. ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ مه ۲۰۲۴. دریافت‌شده در ۹ مه ۲۰۲۴.
  12. ماهنامهٔ سینمایی فیلم، سال نوزدهم، شمارهٔ ۲۶۸، صفحهٔ ۴۸، اردی‌بهشت ۸۰

پیوند به بیرون

[ویرایش]