روابط عراق و کوبا
ظاهر
کوبا |
عراق |
---|
روابط عراق و کوبا به روابط تاریخی و فعلی دوجانبه بین کوبا و عراق اشاره دارد که شامل روابط فیدل کاسترو و صدام حسین[۱] در زمان رژیم بعث نیز میشود که حتی کاسترو برای عمل جراحی پشت روی صدام حسین پزشکانی را فراهم کرد.[۲] تاریخ روابط دوستانه با عراق به زمان نشست جنبش عدم تعهد در ۱۹۷۹ در کوبا بر میگردد.[۲]
کوبا در سازمان ملل متحد از عراق در برابر تحریمها و تهدیدهای ایالات متحده همواره حمایت کرد.[۲] تحریمهای ۱۳ ساله علیه عراق مانع بخش بزرگی از تجارت بین هاوانا و بغداد شد. هر دو کشور در پایتخت یکدیگر سفارتخانه دارند[۳] و هر دو عضو ثابت گروه ۷۷ هستند.
تاریخچه
[ویرایش]دهه ۱۹۹۰
[ویرایش]- ۱۳ سپتامبر ۱۹۹۶: رودریگو الوارز کامبراس، رئیس «جامعه دوستی کوبا و عراق»، در سفرش به بغداد صدام حسین را برای بحث دربارهٔ موضوع روابط تجاری و بهداشت ملاقات کرد.
- ۲ نوامبر ۱۹۹۶: عراق و کوبا برای هماهنگی در مجامع و سازمانهای بینالمللی، توافقنامهای را در هاوانا امضا کردند. معاون وزارت امور خارجه کوبا عنوان کرد که «روابط پیشرفته با عراق نتیجه اراده نشاندادهشده از رئیسجمهورها و هر دو حزب در این دو کشور است.»
- ۱ ژوئن ۱۹۹۷: رودریگو الوارز تأیید کرد که صدام حسین طی دو دهه گذشته بیمار وی بودهاست، با این عنوان که او یک «رابطه نزدیک با صدام» را طی همکاریشان ایجاد کردهاست.
- ۱۷ ژوئن ۱۹۹۷: الوارز دربارهٔ شرایط بیماری صدام عنوان کرد که طی دو دهه گذشته او گروهی از متخصصین را بیست بار برای درمان صدام به عراق فرستادهاست.
- ۱۹ آوریل ۱۹۹۸: کوبا و عراق یک پروتکل همکاری فنی و اقتصادی برای افزایش فروش داروهای کوبایی به عراق و همکاریهای حوزه بهداشت و سلامت را امضا کردند.
- ۱۴ اوت ۱۹۹۸: الوارز پس از ملاقات با صدام حسین و طارق عزیز (وزیر سابق امور خارجه، وزیر بهداشت عمومی و وزیر اقتصاد) به کوبا بازگشت. او عنوان کرد که «ما دربارهٔ موضوعات همکاری بیشتر از همه در بخش سلامت صحبت کردیم. وزیر بهداشت عمومی آنها اخیراً به اینجا آمد و ما یک همکاری گسترده بین عراق و کوبا را به زودی آغاز خواهیم کرد.»
- ۱۱ مارس ۱۹۹۹: یک نماینده مجلس عراق سفری رسمی را به کوبا انجام داد و طی آن آنها از مراکز تحقیقاتی علمی فرانک پیس و تحقیقات ایمنیشناسی ملکولی کوبا بازدید کردند.
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ Alex MacDonald (۲۶ نوامبر ۲۰۱۶). «Fidel Castro's lasting legacy in the Middle East».
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ ۲٫۲ «The Encephalitis Outbreak, Hussein And Castro: A Cia /Cdc Cover-Up?». cubanet.org. بایگانیشده از اصلی در ۱۹ مه ۲۰۰۰.
- ↑ «Cuba Embassy in Iraq». بایگانیشده از روی نسخه اصلی در ۱۴ ژانویه ۲۰۰۸. دریافتشده در ۲۹ اوت ۲۰۱۷.
- Country Overview:Cuba:Biological Chronology
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Cuba–Iraq relations». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۹ اوت ۲۰۱۷.