هتک حرمت قرآن

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Kave (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۱۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

بقایای یک قرآن سوزانده شده.

هتک حرمت قرآن به مجموعه اعمالی گفته می‌شود که در آن به قرآن، کتابی که مسلمانان آن را کلام خدا دانسته و مقدس می‌شمارند توهین شده یا آن را مورد تخریب قرار دهند. این رفتار در دید مسلمانان کفر تلقی شده و مجازات آن در کشورهای افغانستان، سومالی و پاکستان اعدام است.[۱][۲]

سوزاندن قرآن توسط تری جونز، کشیش آمریکایی در سال ۲۰۱۰ یکی از موارد آشکار و علنی‌شده اهانت به قرآن است.[۳] در بیشتر موارد اهانت به قرآن به دلیل شیوه رفتاری و زندگی مسلمانان در کشورهای اروپایی و آمریکا و تضاد فرهنگ اسلامی در مقایسه با فرهنگ غربی صورت می‌گیرد. در عمده موارد هتک حرمت قرآن افراد هتاک، به مواردی چون استفاده از پوشش‌هایی چون برقع در مکان‌های عمومی، اجرای احکام اعدام بر اساس شرع اسلام، نقش مسلمانان حادثه یازده سپتامبر و مواردی دیگر در شریعت اسلام معترض هستند.

منابع

  1. "Newsweek says Koran desecration report is wrong", David Morgan, رویترز (Washington, DC), 15 May 2005.
  2. "BBC NEWS | South Asia | Riots over US Koran 'desecration'", BBC.com, 11 May 2005, webpage: BBC-491.
  3. "Indonesian Muslims Protest Plans to Burn Quran on September 11". Voice of America news. 5 September 2010. Archived from the original on 8 September 2010. Retrieved 9 September 2010.