نیروی هوایی قطر

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dexbot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۶ اوت ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۲۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

نیروی هوایی قطر
القوات الجوية القطرية
نشان نیروی هوایی قطر
بنیان‌گذاری۱۹۷۴
کشورقطر
نبردهاجنگ خلیج فارس
جنگ داخلی لیبی
مداخله نظامی در یمن به رهبری عربستان سعودی
فرماندهان
فرمانده کلسالم حمد عقیل النابت المری
نشان
Roundel
Flag
ناوگان هوایی
شکاریداسو میراژ-۲۰۰۰، داسو رافال
بالگردآئروسپاسیال غزال، آگوستاوستلند ای‌دابلیو۱۳۹، بوئینگ ای‌اچ-۶۴ آپاچی
هواگرد آموزشیداسو/دورنیه آلفا جت
هواپیمای باریبوئینگ سی-۱۷ گلوبمستر ۳، بوئینگ ۷۰۷، بوئینگ ۷۲۷، داسو فالکون ۹۰۰

نیروی هوایی قطر (به عربی: القوات الجوية القطرية) شاخهٔ هوانوردی در نیروهای مسلح قطر است.

تاریخچه

در مارس ۱۹۶۷ در پاسخ به اعلام انگلیس مبنی بر خروج نیروهای مسلح خود از خلیج فارس کشور قطر تصمیم به ایجاد نیروهای مسلح و تاسیس گروه هوایی امنیت عمومی قطر نمود. این نیرو در سال ۱۹۷۴ به نیروی هوایی امیری قطر تغییر نام یافت.
نیروی هوایی قطر در سال ۱۹۷۹ به صورت گسترده توسعه خود را آغاز کرد و شش فروند داسو/دورنیه آلفا جت سفارش داد. در سال ۱۹۸۰ این نیرو ۱۴ فروند داسو میراژ اف۱ سفارش داد که بین سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۴ به این نیرو پیوست.
در سال ۱۹۹۱ در طول جنگ خلیج فارس نیروی هوایی قطر به نیروهای عراقی کمک کرد. پس از درگیری دولت با احداث پایگاه هوایی العدید در جنوب غربی دوحه سعی در تقویت دفاع هوایی خود داشت.
در سال ۲۰۰۵ نیروی هوایی در تمریناتی به همراه خدمات پزشکی و تیم‌های فوریت‌های پزشکی برای برقراری همکاری با همتایان آمریکایی خود شرکت کردند. واحد ۲۶ اعزامی دریایی آمریکا در این عملیات برای میزبانی بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ شرکت نمودند.
تا سال ۲۰۱۰ قدرت پرسنلی نیروی هوایی قطر و تجهیزات آن شامل ۲٬۱۰۰ فروند بوئینگ سی-۱۷ گلوبمستر ۳، داسو میراژ-۲۰۰۰، آئروسپاسیال غزال می‌باشد. هواپیماها یا از پایگاه هوایی الودید یا فرودگاه بین‌المللی دوحه پرواز می کردند و توسط مربیان انگلیسی آموزش می‌دیدند. در ناه مه ۲۰۱۵ نیروی هوایی قطر قراردادی برای خرید ۲۴ فروند داسو رافال به ارزش ۷ میلیارد دلار انجام داد.

پایگاه‌های هوایی

ناوگان

جستارهای وابسته

منابع