منشأ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 91.99.168.15 (بحث) در تاریخ ‏۲۱ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۹:۰۳ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

منشأ
نویسنده(ها)دن براون
کشورایالات متحدهٔ آمریکا
زبانانگلیسی
گونه(های) ادبیداستان جنایی، داستان معمایی، مهیج
تاریخ نشر
اکتبر ۲۰۱۷
گونه رسانهچاپی، الکترونیکی، کتاب صوتی
شابکشابک ‎۹۷۸−۰−۵۹۳−۰۷۸۷۵−۴
پس ازدوزخ 

پیدایش (منشأ) عنوان رمانی از دن براون نویسنده آمریکایی است که در اکتبر سال ۲۰۱۷ منتشر شد.[۱] ژانر این رمان مهیج، داستان معمایی و علمی-تخیلی است. این رمان ادامه ماجراجویی‌های رابرت لنگدان استاد نشانه‌شناسی مذاهب و نمادشناسی از دانشگاه هاروارد است که اینبار وقایع آن در اسپانیا رخ می‌دهد. رمان پیدایش پنجمین رمان دن براون با محوریت ماجراجویی‌های رابرت لنگدان محسوب می‌شود که با کتاب فرشتگان و شیاطین آغاز و سپس به ترتیب در کتاب‌های رمز داوینچی، نماد گمشده و دوزخ دنبال شده‌است.

ترجمه فارسی

این کتاب در ایران با عناوین و ناشران مختلفی ترجمه و منتشر شده‌ است. چاپ فارسی کتاب «پیدایش» دن براون به همت انتشارات ققنوس و ترجمهٔ مهرداد وثوقی در ایران منتشر شده. علاوه بر این، نشر مجید، رمان دن براون را با نام منشا و برگردان محسن عقبایی، نشر نامک با ترجمهٔ علی مجتهدزاده و انتشارات نسل نواندیش نیز با عنوان پیدایش و ترجمهٔ فریبا جعفری نمینی منتشر کرده‌اند. انتشارات بهنام نیز این کتاب را با نام منشا و برگردان سوگند رجبی نسب انتشار داده‌است.

مدیر انتشارات بهنام در خرداد ۱۳۹۷ اعلام کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار این کتاب را غیرمجاز اعلام کرده‌است. پس از چند ماه و با درخواست بازبینی دوباره، در مهر ماه همان سال اعلام شد که کتاب رفع توقیف شده‌است و انتشار آن منعی ندارد.[۲][۳][۴][۵]

منابع

  1. پاکزاد، مجید (۲۰۱۸-۱۰-۰۲). «کتاب‌خوان؛ تیغ سانسور و 'بچه‌ای که باید ادب شود'». BBC News فارسی. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۱۰-۰۴.
  2. ««منشأ» منتشر شد / رابرت لنگدن این بار به موزه گوگنهایم رفت». خبرگزاری مهر. ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸.
  3. «کتاب «دن براون» غیر قابل چاپ اعلام شد». خبرگزاری دانشجویان ایران- ایسنا. ۷ خرداد ۱۳۹۷.
  4. «کتاب «دن براون» رفع توقیف شد». خبرگزاری دانشجویان ایران- ایسنا. ۲ مهر ۱۳۹۷.
  5. مصطفی رضیئی (۹ آذر ۱۳۹۷). «کنجکاوی درباره منشاء خلقت بشر و عاقبتی بی‌نیاز از حضور پروردگار». ایران اینترنشنال.