ساعر ۴

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط MahdiBot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۸ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۵:۴۲ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

ساعر ۴

 اسرائیل

تصویری از ساعر ۴

اطلاعات کلی
برگرفته از نام ساعر ۳
نوع کشتی موشک انداز
کشور سازنده  اسرائیل
مشخصات
طول کشتی ۵۸ متر
پهنای بدنه ۷۶۲ متر
ارتفاع ستون ۲۴ متر
بارگیری استاندارد ۴۱۵ تن
نوع موتور ۴ دیزل MTU ۱۲٬۰۰۰p
پروانه ۴ پر
سرعت ۳۳ گره دریایی (۶۱Km/h)
برد عملیاتی ۸٬۹۰۰ کیلومتر در (۳۵Km/h)
جنگ‌افزارها
توپخانه ۱ اتو ملارا ۷۶م‌م و ۱ فالانکس ۲۰م‌م
یا ۲× اتو ملارا ۷۶م‌م
سیستم موشکی ۸× موشک هارپون یا ۶× گابریل
رادار رادار جستجوی هوایی/سطحی
نپتون S.P.S
• رادار کنترل آتش - اوریون
سرنوشت

ساعر ۴ یارشف کلاسی از قایق‌های موشک‌انداز است که سیزده فروند از آن‌ها کارخانه کشتی سازی اسرائیل ساخته شدند. این شناورهای جنگی براساس نظریات نظامی نیروی دریایی اسرائیل و مبتنی بر تجارب آن نیروی از بهره برداری شناورهای کلاس ساعر ۳ حاصل گشته‌است.

شناورهای ساعر ۴ با وزن بارگیری ۴۵ تن به هشت موشک ضدکشتی هارپون یا شش موشک گابریل و یک یا دو توپ ۷۶ م‌م اوتوملارا مجهز می‌شوند.

ده فروند از شناورها ساعر ۴ برای نیروی دریایی اسرائیل و سه فروند دیگر برای آفریقای جنوبی ساخته شدند. اسرائیلی‌ها بعدها بیشتر این کشتی‌ها را از رده خارج کرده و به کشورهای سری لانکا، شیلی و یونان فروختند اما دو فروند از آن‌ها همچنان در نیروی دریایی اسرائیل فعال هستند.

اولین درگیری جنگی شناورهای ساعر ۴ در نبرد یوم کیپور و در اکتبر سال ۱۹۷۳ واقع گردید. در طول این جنگ، دو شناور ساعر ۴ در درگیری موشکی علیه کشتی‌های سوریه، مصر و اهداف ساحلی به خدمت گرفته شدند.

بکار گیرنده‌ها

جستارهای وابسته

منابع