اما بنینو

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dexbot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۸ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۹:۲۳ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

اما بونینو
وزیر امور خارجه
دوره مسئولیت
۲۸ آوریل ۲۰۱۳ – ۲۲ فوریه ۲۰۱۴
نخست‌وزیرانریکو لتا
پس ازماریو مونتی (کفیل)
وزیر امور اروپایی و تجارت بین‌المللی
دوره مسئولیت
۲۰۰۶ – ۲۰۰۸
نخست‌وزیررومانو پرودی
کمیسر بهداشت و حفاظت از مصرف کنندهٔ اروپا
دوره مسئولیت
۱۹۹۵ – ۱۹۹۹
اطلاعات شخصی
زاده۹ مارس ۱۹۴۸ ‏(۷۶ سال)
برا، ایتالیا
محل تحصیلدانشگاه بوکونی
وبگاه

اما بُنینو (به ایتالیایی: Emma Bonino) سیاستمدار ایتالیایی است که از ۲۸ آوریل ۲۰۱۳ وزیر امور خارجه بوده است. او از رهبران رادیکال‌های ایتالیا است، حزبی با شعار "liberale, liberista e libertario". (liberista به معنای لیبرال اقتصادی یا دارای دغدغه‌های اخلاقی، با پیوندهای ایدئولوژیک با چپ تاریخی - لیبرالیسم در معنای آمریکایی؛ libertario به معنای نوعی از لیبرترینیسم تاریخی است) او دز ۱۹۷۲ از دانشگاه بوکونی در میلان در زبان‌ها و ادبیات مدرن دانش‌آموخته شد.

بحث حجاب هنگام بازدید از ایران

اوایل بهمن‌ماه ۱۳۹۲ برخی از منابع خبری، به نقل از جهان نیوز، مدعی شدند که اما بنینو هنگام بازدید از ایران در ژانویه ۲۰۱۴ مایل به استفاده از حجاب نبوده است و پس از نشستن هواپیمای حامل بنینو، وی اصرار داشته که فقط بدون حجاب حاضر است وارد ایران شود؛ اما مسئولان وزارت امور خارجه ایران پس از کسب تکلیف از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به بنینو یادآور شده‌اند که رعایت حجاب بخشی از پروتکل‌های تشریفاتی برای دیپلمات‌های زن در ایران است و در صورت نپذیرفتن آن، همه قرارهای بنینو لغو خواهد شد. رسانه‌های گزارش‌دهنده در ادامه مدعی شدند که بنینو پس از تماس تلفنی با ایتالیا از داخل هواپیما، با اکراه روسری به سر کرده و از هواپیما بیرون می‌آید.[۱][۲][۳] ۱۱ بهمن ۱۳۹۲، وب‌گاه خبری خرداد با انتشار عکسی، گزارش داد که وزیر خارجه ایتالیا بدون حجاب از هواپیما در تهران خارج شده‌است.[۴] در تصویری که وزارت امور خارجه ایتالیا در تارنمای رسمی خود منتشر کرد، نشان می‌دهد بنینو و یکی دیگر از زنان ایتالیایی همراه او بدون روسری وارد فرودگاه شده‌اند و بنینو تا هتل محل اقامتش نیز روسری نگذاشته است.[۵]

منابع

  1. «پاسخ ظریف به اصرار وزیر خارجه ایتالیا برای ورود بدون حجاب به ایران». انتخاب. ۲ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱ فوریه ۲۰۱۴.
  2. «اصرار وزیر اروپایی برای بی‌حجاب بودن در ایران». سایت خبری فرارو. ۳ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در فوریه ۲۰۱۴. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  3. «واکنش ظریف به اصرار وزیر خارجه ایتالیا به ورود بدون حجاب به ایران». جهان نیوز. ۲ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱ فوریه ۲۰۱۴.
  4. «ماجرای حجاب وزیر خارجه ایتالیا چه بود؟ / تصویر تازه و بی‌حجاب بنینو در فرودگاه تهران». پایگاه خبری خرداد. ۱۱ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۱ فوریه ۲۰۱۴.
  5. «وزیر امور خارجه‌ای که بدون روسری وارد تهران شد». رادیو فردا. ۱۳ بهمن ۱۳۹۲. دریافت‌شده در ۳ فوریه ۲۰۱۴.