کهندان

مختصات: ۳۴°۴۰′۵″ شمالی ۵۰°۹′۵۷″ شرقی / ۳۴٫۶۶۸۰۶°شمالی ۵۰٫۱۶۵۸۳°شرقی / 34.66806; 50.16583[۱]
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 5.200.105.52 (بحث) در تاریخ ‏۱۱ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۰۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

کهندان
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانقم
شهرستانجعفرآباد
بخشقاهان
دهستانکهندان
کهندان بر ایران واقع شده‌است
کهندان
۳۴°۴۰′۰۲″شمالی ۵۰°۰۹′۵۸″شرقی / ۳۴٫۶۶۷۳°شمالی ۵۰٫۱۶۶۱°شرقی / 34.6673; 50.1661
مردم
جمعیت۲۱۳ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیتمنفی
آب‌وهوا
روزهای یخبندان سالانه۱۵۰
اطلاعات روستایی
کد آماری۵۳۴۱۴۱
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۲۵

کهندان، مرکز دهستان کهندان و روستایی در بخش قاهان از توابع شهرستان جعفرآباد در استان قم ایران است.

این روستا در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری تهران ۹۴ کیلومتری قم و ۶۰ کیلومتری دستجرد قرار دارد.

موقعیت جغرافیایی

در شمال کهندان روستاهای کاسوا، نویس، انجیله و در شمال شرقی آن روستای ونان قرار دارد

کهندان از نظر زمین شناختی بر روی کمربند آتشفشانی ارومیه- دختر واقع شده‌است.[۲]

دسترسی

رانندگان برای رفتن به این ده بسیار زیبا که در انتهای یک مسیر پرپیچ‌وخم و خطرناک کوهستانی واقع است، بایستی از مسیر قم یا تهران وارد ساوه شوند و در سمت چپ میدان مشهور ساوه که تندیس انار دارد، مسیر سمت غرب را بپیمایند که مستقیماً ختم به قهوه‌خانهٔ رحمت‌آباد می‌شود. با ادامهٔ این مسیر به جاده‌ای کوهستانی وارد می‌شوید که پس از عبور از روستاهای متعددی به نام‌های اسفید، موشکیه، وسفونجرد، چمانک، الگان و ونان نهایتاً به کهندان می‌رسید.

از سلفچگان تا این قهوه‌خانهٔ کوچک ولی بسیار مهم به نام رحمت‌آباد، که به‌تنهایی نام یک روستا را یدک می‌کشد، ۳۰ کیلومتر راه است. طبعاً انتظار اسپرسو یا سان‌شاین را نباید از این قهوه‌خانه داشته باشید. اهمیت این قهوه‌خانه بیشتر به تعیین مسیر و تعیین فاصله‌ای است که براساس آن صورت می‌گیرد.[نیازمند منبع]

این قهوه‌خانه که با حداقل امکانات سال‌هاست پابرجاست و نقش پررنگی در خاطرهٔ مسافران این مسیر دارد، تا مدتی پیش انتهای مسیر آسفالت بود، ولی چند سالی است که کل مسیر تا دم درِ منازل روستا هم آسفالت‌کاری شده‌است. این روستا دارای چشمه‌ها و قنات‌های بسیاری است که آب بسیار خنکی دارد؛ از آن جمله‌اند چشمهٔ خناب و قنات بندمورون که گردشگران بسیاری را از شهرهای اطراف به سمت خود می‌کشانند. این روستا دارای دو امامزاده می‌باشد. کهندان در دوران دفاع مقدس شهیدان بسیاری داده‌است.[نیازمند منبع]

جمعیت

این روستا در دهستان کهندان قرار دارد و براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن برابر با ۲۱۳ نفر (۹۷ خانوار) بوده‌است.[۳]

پانویس

  1. «: کمیتهٔ تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.
  2. «سنگهای دگرگونی مجاورتی کهندان». پایگاه ملی داده‌های علوم زمین. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶.
  3. «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۵-۱۰.

منابع

  • فرهنگ جغرافیایی ایران، ج ۲