مناف طلاس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dexbot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۹ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۲۳:۰۹ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

Manaf Tlass
مناف طلاس
نام تولدManaf Mustafa Tlass
زاده۱۹۶۴ (۵۹–۶۰ سال)
الرستن، سوریه
وفاداریسوریه سوریه
شاخه نظامی نیروی زمینی سوریه
سال‌های خدمتuntil ۳ ژوئیه ۲۰۱۲
درجهسرتیپ
یگانRepublican Guard
فرماندهی104th brigade[۱]
جنگ‌ها/عملیات‌هاجنگ داخلی سوریه
2011-2012 Damascus clashes
خویشاوندانمصطفی طلاس (father)
Firas Tlass (brother)
Abdul Razzaq Tlass (cousin)

مناف طلاس (متولد ۱۹۶۴) سرتیپ و از فرماندهان گارد ریاست جمهوری و از نزدیکان بشار اسد رئیس جمهور وقت و همچنین عضو سابق کمیته مرکزی حزب بعث سوریه از سال ۲۰۰۰ است.[۲]

زندگی‌نامه

وی متولد شهر الرستن در استان حمص و پسر وزیر دفاع سابق سوریه مصطفی طلاس است. او از خانواده‌ای سنی و ثروتمند است که به خاطر حمایت از رژیم اسد علوی شناخته شده است.[۳] او دوست نزدیک باسل اسد که در تصادف اتومبیل کشته شد بود و پس از این حادثه دوستی اش را با بشار اسد ادامه داد که با هم در یک مدرسه نظامی بودند. پس از به قدرت رسیدن بشار وی تبدیل به دست راست و یکی از شانسهای به قدرت رسیدن در آینده شد.

مناف به به بشار اسد کمک کرد تا نفوذش را بین بازرگانان سنی مذهب گسترش دهد و از جریان اصلاحاتش در سال ۲۰۰۵ از وی حمایت کردو بشار را بهترین گزینه اصلاحات نامید.

فرار

با خیزش سوریه مناف هر روز بیشتر از خشونتهای رژیم اسد ناامیدتر شد. او اولین مقام دولتی سوری بود که در تلاش برای یافتن راه حل دیپلماتیک با مخالفان دولت گفتگو کرد و به همین علت توسط سرویس‌های اطلاعاتی در خانه‌اش تحت نظر بود.

در اول ژوئیه ۲۰۱۲ به همراه ۲۳ افسر ارتش سوریه به ترکیه گریخت و به گفته یکی از اعضای شورای ملی سوریه او یکی از مهمترین چهره‌های رژیم بشار اسد بود و فرار او را نشان از دست دادن قدرت وی دانست.[۴]

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه هم تأیید کرد که مناف طلاس به خانواده اش در فرانسه خواهد پیوست.[۵]

در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۲ سرتیپ طلاس در مصاحبه‌ای با شبکه العربیه از نظامیان سوری خواست تا جنایات نیروهای اسد را محکوم و از مشارکت در آنها خودداری کنند. وی همچنین خواستار وحدت مردم سوریه برای ساختن آینده دمکراتیک بدون نابودی کشورشان شد و هدف انقلاب را ریشه کنی فساد و استبداد عنوان و از همه مردم سوریه برای مشارکت در بازسازی پس از دوران اسد وعوت بعمل آورد.

منابع

  1. "By All Means Necessary!" (PDF). Human Rights Watch. December 2011. Retrieved 21 July 2012.
  2. President Hafez al Assad with Manaf Tlass, a young officer in the Syrian Army and son of his long time friend Mustapha Tlass: Syrian History
  3. Dr. Josef Olmert: With Tlass Defection Bashar Assad's Troubles Are Mounting
  4. Le Figaro - International : La défection du général Tlass frappe la Syrie au sommet
  5. BBC فارسی - جهان - یکی از نظامیان ارشد نزدیک به بشار اسد سوریه را ترک کرد