داوری پاریس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 2A02A03F (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱ مارس ۲۰۱۷، ساعت ۰۳:۵۵ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

«داوری پاریس» اثر پیتر پل روبنس، ۱۶۳۹، موزه دل پرادو مادرید

داوری پاریس (انگلیسی: Judgement of Paris) ماجرایی در اسطوره‌شناسی یونانی است که از عوامل به‌وجودآورندهٔ جنگ تروا به‌شمار می‌آید.

روایت ماجرا

زئوس ضیافتی برای جشن ازدواج پلئوس و ثتیس برگزار کرد. اریس، الههٔ نفاق و کشمکش، به خاطر طبیعت مشکل‌سازش دعوت نشد، و او پس از مشخص شدن عدم دعوتش، سیب زرینی به داخل مهمانی پرت کرد که روی آن نوشته شده بود: برای زیباترین زن. سه الهه: هرا، آتنا و آفرودیته، هر سه مدعی مالکیت سیب شدند. آنها از زئوس خواستند داوری کند. زئوس که نمی‌خواست دخالت کند، پاریس اهل تروا را به عنوان داور انتخاب کرد. پاریس قبلاً منصف بودن‌اش را اثبات کرده بود، زمانی که خدایی در شکل گاو نر، ادعای مالکیت جایزه را کرد و او جایزه را بی‌درنگ به آرس داد.

زئوس سیب را به هرمس داده و از او خواست آن را به پاریس داده و به او بگوید که الهه‌ها بدون هیچ بحثی نظر او را خواهند پذیرفت. چون هر سه الهه می‌خواستند صاحب سیب باشند، هر سه لباس خود را درآورده و بدن برهنهٔ خود را به پاریس نشان دادند. هر سه هم به او در ازای مالکیت سیب پیشنهاد رشوه دادند. هرا به او پیشنهاد پادشاهی اروپا و آسیا را داد، آتنا به او پیشنهاد خرد و مهارت در نبرد را داد، و آفرودیته همسر منالئوس، زیباترین زن دنیا هلن اسپارت (که بعدها لقب هلن تروا را گرفت) را پیشنهاد داد. پاریس پیشنهاد آفرودیته را برگزید، تصمیمی که در نهایت موجب آغاز جنگ تروا شد.

نگارخانه

جستارهای وابسته

منابع

پیوند به بیرون