پرش به محتوا

پیش‌نویس:ولتاژ شکست دیود

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

دیود قطعه ای الکترونیکی از انواع نیمه هادی ها است که در تمامی برد های الکترونیکی مشاهده می شود. جهت طراحی برد الکترونیکی و یا تعمیر مدارهای الکترونیکی باید از دیود مناسب استفاده شود. از مهمترین کاربرد های دیود به عنوان یکسو ساز جریان می باشد. در این مقاله به یکی از مهمترین نکاتی (ولتاژ شکست دیود) که باید در انتخاب دیود رعایت شود می پردازیم. در ادامه با تشریح منظور از ولتاژ شکست دیود چیست؟ با ما همراه باشید.

منظور از ولتاژ شکست دیود چیست؟[ویرایش]

  برای انتخاب دیود مناسب باید به مواردی از قبیل ، جریان قابل تحمل دیود ، ولتاژ آستانه دیود و ولتاژ شکست دیود ، توجه شود. هر 3 مورد بالا در دیتاشیت دیود ها قرار دارد. برای انتخاب جریان مناسب باید مقدار جریانی که قرار است از دیود عبور کند محاسبه شود تا بتوان دیودی با جریان مناسب در مدار قرار گیرد. اما دو مورد بعدی به ولتاژ دیود مربوط می باشد. ولتاژ آستانه که مقدار ولتاژی است تا سبب عبور جریان ( بایاس مستقیم ) در مدار شود. که چیزی حدود ۰٫۶ تا ۰٫۷ ولت (برای دیودهای سیلیکون) و ۰٫۲ تا ۰٫۳ ولت (برای دیود ژرمانیوم) است. یعنی در صورتی که ولتاژ دو سر دیود کمتر از این مقادیر باشد مدار قطع می باشد و نمی تواند جریان را در مدار برقرار کند.

ولتاژ شکست دیود چیست ؟[ویرایش]

    اما مورد سوم که باید رعایت شود مقدار ولتاژ شکست دیود می باشد. هرچه جنس بلور به‌کار رفته در ساخت دیود، به لحاظ ساختار، منظم‌تر باشد، دیود مرغوب‌تر و جریان نشتی، کمتر خواهد بود. مقدار جریان نشتی در دیود های با فناوری جدید، عملاً به صفر می‌گراید. تمام دیود ها یک آستانه برای بیشینهٔ ولتاژ معکوس دارند که اگر ولتاژ معکوس، بیش از آن شود، دیود می‌سوزد (بلور ذوب می‌شود) و جریان را در جهت معکوس نیز می‌گذراند. به این ولتاژ آستانه، «ولتاژ شکست» گفته می‌شود. همانطور که گفته شد ولتاژ شکست ولتاژی است که دیود می تواند در بایاس معکوس از عبور جریان جلوگیری کند.


منبع: emadars.ir