موتورهای سری EF: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Taha samandbaz (بحث | مشارکت‌ها)
باز گردانی مطالب
برچسب‌ها: برگردانده‌شده ویرایشگر دیداری ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
Taha samandbaz (بحث | مشارکت‌ها)
افزودن مطلب و بهبود آن
برچسب‌ها: برگردانده‌شده دارای ادبیات عامیانه برخی خطوط با فاصله آغاز شده‌اند ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۷۱: خط ۷۱:


همین‌طور درمورد قدرت این موتور می‌توان به ۱۱۵ اسب بخار قدرت اشاره کرد. مطلب دیگر این است که ایران خودرو به تازگی به ساخت موتور EF7 توربو روی آورده‌است که روی خودروهای دنا پلاس استفاده می‌شود. درمورد تغییرات موتور EF7 توربو می‌توان به توربوی این موتور اشاره کرد که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت دست یافته‌است و می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.
همین‌طور درمورد قدرت این موتور می‌توان به ۱۱۵ اسب بخار قدرت اشاره کرد. مطلب دیگر این است که ایران خودرو به تازگی به ساخت موتور EF7 توربو روی آورده‌است که روی خودروهای دنا پلاس استفاده می‌شود. درمورد تغییرات موتور EF7 توربو می‌توان به توربوی این موتور اشاره کرد که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت دست یافته‌است و می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.
این موتور توانایی تولید ۱۱۵ [[اسب بخار]] قدرت را
دارد که برای خودرو های ایرانی مانند [[سمند]] و سورن کافی است.
همین‌طور درمورد قدرت این موتور می‌توان به ۱۱۵ اسب بخار قدرت اشاره کرد. مطلب دیگر این است که ایران خودرو به تازگی به ساخت موتور EF7 توربو روی آورده‌است که روی خودروهای دنا پلاس استفاده می‌شود. درمورد تغییرات موتور EF7 توربو می‌توان به توربوی این موتور اشاره کرد که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت دست یافته‌است و می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.<ref>{{یادکرد وب |عنوان = آشنایی با موتور ملی |نشانی = http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=119519 |تاریخ= |ناشر= وب سایت تبیان}}</ref>
منیفولد اصلی این موتور در واقع از جنس چدن است با دریچه گاز برقی، ولی ایران خودرو به تازگی این موتور را با منیفولد پلاستیکی که با دریچه گاز سیمی هم به مردم عرضه می‌کند.
حالا فرق این دو در چیست؟ فرق این دو در دریچه گاز یا ورودی هوا است، دریچه گاز برقی که با منیفولد چدنی عرضه می‌شود یک مشکل دارد، آن هم اینکه چون پلال گاز از داخل کابین به یک سری وُلُمی شکل وصل است که گاز فشار دادن گاز این ولم چرخیده می‌شود و فرمان باز کردن دریچه گاز به اندازه فشار باز می‌شود، مشکلی که وجود دارد این است که این سری ولمی نمی‌تواند فشار های میلیمتری را تشخیص دهد، ولی در دریچه گاز سیمی اینطور نیست راننده هر گونه فشار دهد موتور هم همان عمل را می‌کند حتی اگر درجا تمام توان موتور را بخواهید، پس اگر اهل کورس و مسابقه جاده ای هستید و [[شتاب]] برایتان مهم است، پیشنهاد میشود که این موتور را با دریچه گاز سیمی بگیرید، ولی اگر فقط برای استفاده معمولی میخواهید دریچه گاز برقی جواب است. برای هر دو دریچه گاز، کروز کنترل در بازار با قیمت های مختلف موجود است.
موتور (EF7 توربو) چیست؟
در اینجا ایران خودرو که به تازگی به ساخت موتور (EF7توربو) روی آورده که حالا بنا به دیدگاهی که بر روی موتور های خارجی داشته، خواسته است که این موتور را موتوری توربو برای خود انتخاب کند که سختی های نسبتن بزرگه خودش را داشت چه در انتخاب توربو و چه در طراحی دوباره قسمت ورودی هوای موتور که در آخر بر روی خودروهای دنا پلاس و سمند سورن نصب کرد.اوایل روی خودرو سورن نصب کرد که با کلی مشکلات همانند زود داغ شدن موتور و کم آوردن ماشین حتی با توربو در سر بالایی های شدید و اشکالاتی از همین قبیل درش داشت. ولی بعد ها که دنای پلاس توربو را عرضه کرد که کلی کیلیپ درباره بررسی دنا پلاس توربو آمده بود، و چیزی که دیده شد، چیزی واقعا نسبتن عالی بود و گفته می‌شد که تمام مشکلاتی که بر روی سورن توربو بود در دنا توربو حذف شده و به چیزی که انتظارش رو ایران خودرو داشت رسید.البته در سورن توربو های جدید از همون موتور دنا توربو استفاده میکنن چون دیگر اون موتور اون اشکالات را ندارد.
درمورد تغییراتی که در موتور (EF7توربو) ایجاد شده است توربوی این موتور است که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت(در حالت مجلسی) دست یافته‌است که می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.البته کسانی هم هستند که می‌خواهد از این موتور توان بیشتری را کسب کنند که با ریمپ و برنامه نویسی اصولی، دوباره ایسیو را تنظیم می‌کنند و تا 200 اسب و حتی بالاتر قدرت دریافت خواهد کرد.
'''<big>چگونه باید از موتور توربو نگه داری کرد؟</big>'''
درباره نگه داری این ماشین باید بگم که به هیچ عنوان از بنزین و روغن موتور های معمولی استفاده نکنید!زیرا که تمام اینها به توربو موتور آسیب میزنه و همینطور بخاطر تحریم ها اگر اتفاقی بیوفتد جبران آن خیلی سخت است، پس پیشنهاد میشود که همیشه از بنزین سوپر برای این موتور استفاده کنید که آسیبی به توربو نرسد و همین طور از روغن های مرغوب و خارجی استفاده کنید. هیچگاه در زمان هایی که موتور به مدت طولانی خواب بود است، شتاب ناگهانی نگیرید چون اینجا تمام فشار ها به توربو وارد می‌شود و باعث کمتر شدن طول عمر توربو می‌شود.
'''زمان سرویس اساسی موتور توربو سر''' 150 هزار کیلومتر اول میباشد، یعنی تا 150 هزار کیلومتر هیچ مشکل خاصی در این موتور دیده نمی‌شود و همینطور در موتور های اتمسفر یا تنفس طبیعی در 200 هزار کیلومتر اول مشکل خاصی دیده نمی‌شود.
'''تنها مشکلاتی که در توربو این موتور اتفاق می افتد''' این است که بخاطر مرغوب نبودن روغن ها و کیفیت پایین، بعد از مدتی استفاده لوله های ورودی روغن به توربو بسته می‌شود و مشکلاتی از داغ شدن بیش از حد توربو که آسیب وحشتناکی برای توربو است و کم شدن بیش از حد شتاب ماشین، را خواهید دید.
<ref>{{یادکرد وب |عنوان = آشنایی با موتور ملی |نشانی = http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=119519 |تاریخ= |ناشر= وب سایت تبیان}}</ref>
'''<big>*از چه روغن های برای این موتور استفاده کنیم؟*</big>'''
روغن هایی که برای این موتور سازگار است،1_که روغن اصلی این موتور میباشد '''روغن موتور توتال 10.40''' است، 2_روغن موتور '''کاسترول مگناتد 10.40'''، 3_'''روغن موتور لیکومولی 10.40'''،این را در نظر داشته باشید که این موتور با روغنی که '''غلظت <u>10.40</u>''' میباشد سازگار است و با 20.50 ها اشتباه نگیرید چون فشار زیادی به اویل پمپ موتور می آید. تمام این روغن موتور هایی که گفته شد خارجی هستند و به ندرت اصل آن داخل ایران یافت می‌شود و آن هایی هم که به راحتی پیدا می‌شود تقلبی هستند یعنی فقط قوطی روغن توتال هست ولی روغن داخلش کاملا تقلب است. پس چه روغن های بریزیم؟ روغن موتور هایی مثل <u>لیکومولی 10.40</u> و خیلی کم هم کاسترول پیدا می‌شود و اگر باز هم این ها در دسترس نبودن میتونید از روغن موتور های ایرانی خوب استفاده کنید مانند کاسپین، چون کاسپین سال های سال است که روی روغن موتور و رغن های دیگر کار می‌کند پس تجربه کاری هم بیشتر است.
'''<big>*حالا باید چند لیتر داخل این موتور روغن بریزیم؟*</big>'''
خیلی ها هستند که این سوال را می‌کنند که ما باید چند لیتر داخل این موتور روغن بریزیم، لیتراژ روغن موتور وقتی هم که فیلتر روغن را هم تعویض میکنید با وقتی که تعویض نمی‌کنید <u>فرق می‌کند</u>، زمانی که فقط قصد تعویض روغن را دارید و نمی‌خواهید فیلتر روغن هم تعویض کنید، '''<u>5لیتر میباشد</u>'''، ولی وقتی که می‌خواهید هم روغن و هم فیلتر روغن را تعویض کنید، شما باید '''<u>5.5 لیتر روغن</u>''' داخل موتور بریزید. هیچ نگران نباشید که یک وقت روغن زیاد ریخته باشید چون یکسری از مکانیک ها یا تعویض روغنی ها می‌گویند که 5.5 لیتر مثلا برای این موتور زیاد است و موتور را خراب میکند، شما اصلا نباید به حرف این جور مکانیک ها گوش کنید.


<ref>{{یادکرد وب |عنوان = آشنایی با موتور ملی |نشانی = http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=119519 |تاریخ= |ناشر= وب سایت تبیان}}</ref>
<ref>{{یادکرد وب |عنوان = آشنایی با موتور ملی |نشانی = http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=119519 |تاریخ= |ناشر= وب سایت تبیان}}</ref>

نسخهٔ ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۹:۲۱

موتور سری EF ایران خودرو
توضیحات کلی
تولید کنندهایران خودرو
دیگر نام‌هاموتور ملی
تولیداوایل ۲۰۰۸
طرح
نوع موتورموتور چهارسیلندر
حجم موتور۱۷۰۰ سی‌سی
سرسیلندرآلومینیوم
نوع سوپاپ‌هامیل‌سوپاپ بالاسری
نسبت تراکم۱۱ به ۱
احتراق
توربوشارژرEF7 عادی توربو ندارد
سیستم سوخت رسانیسوخت‌رسانی انژکتوری، موتور دیزل و سی‌ان‌جی (از ۲۰۱۱)
سوخت مصرفیبنزین، سی‌ان‌جی و سوخت دیزل
سیستم روغن موتوروات سمپ
خنک‌کاری موتور درون‌سوزفن برقی و رادیاتور
قدرت موتور
قدرت خروجی۱۱۵ اسب بخار متری (۸۵ کیلووات) - ۱۵۵ اسب بخار متری (۱۱۴ کیلووات)
گشتاور۱۵۵ نیوتن متر (۱۱۴ پوند-فوت) - ۲۱۵ نیوتن متر (۱۵۹ پوند-فوت)
گاه شمار
بعد ازXU7
قبل ازIK3

موتور EF7 شرکت ایران خودرو یک موتور چهار سیلندر است. سری EF7 با همکاری شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور F.E.V GmbH of Germany طراحی شده‌است. سرمایه‌گذاری فاز اولیه پروژه موتورهای EF ایران خودرو حدود ۸۰ میلیون دلار بوده‌است.

این موتور از پایه بر اساس سوخت گاز طبیعی طراحی شده و در عین حال قابلیت کارکرد با بنزین را نیز دارا می‌باشد.

مکانیسم به کار رفته در این موتور به نحوی است که توانسته با وجود حجم موتور و مصرف سوخت کمتر به توان و گشتاور بالاتری حتی نسبت به موتورهای بنزینی دست یابد. به واسطه طراحی بهینه موتور و نیز استفاده از جدیدترین نوع سامانه مدیریت موتور به صورت خودکار سوخت گاز را به عنوان سوخت اصلی انتخاب نموده و با آن روشن می‌شود و با اتمام هرکدام از دو سوخت به صورت خودکار عملیات تعویض سوخت در آن انجام می‌شود؛ ولی در زمان‌هایی که موتور دارای قدرت کافی برای روشن شدن را نداشته باشد سیستم یا ایسیو خودرو دستور تعویض سوخت موقت، به بنزین را می‌دهد تا موتور روشن شود، و در ادامه پس از روشن شدن دوباره سیستم یا ایسیو خودرو فرمان تعویض سوخت را صادر می‌کند و دوباره موتور به حالت قبل بر می‌گردد.

موتورهای ملی EF7 در محیط‌های بسیار سرد نیز قابلیت روشن شدن با سوخت گاز را داشته و در هیچ شرایطی کارکرد موتور منوط به دسترسی به بنزین نیست. همچنین به‌واسطه استفاده از تنظیم‌کننده هیدرولیکی سوپاپ‌ها در هیچ زمانی نیازی به تنظیم فیلر سوپاپ‌های موتور نیست. طراحی اجزای این موتور ۱۶ سوپاپ به نحوی صورت گرفته‌است که به واسطه محاسبات رایانه‌ای پیچیده سطح صدا و لرزش موتور به خصوص در دور آرام بسیار مطلوب و متناسب با موتورهای روز دنیا بوده و از نظر سطح دستیابی به استاندارد آلایندگی نیز توانایی اخذ بالاترین استانداردهای روز اروپا (Euro 5) را دارا می‌باشد.

همین‌طور درمورد قدرت این موتور می‌توان به ۱۱۵ اسب بخار قدرت اشاره کرد. مطلب دیگر این است که ایران خودرو به تازگی به ساخت موتور EF7 توربو روی آورده‌است که روی خودروهای دنا پلاس استفاده می‌شود. درمورد تغییرات موتور EF7 توربو می‌توان به توربوی این موتور اشاره کرد که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت دست یافته‌است و می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد. این موتور توانایی تولید ۱۱۵ اسب بخار قدرت را دارد که برای خودرو های ایرانی مانند سمند و سورن کافی است.

همین‌طور درمورد قدرت این موتور می‌توان به ۱۱۵ اسب بخار قدرت اشاره کرد. مطلب دیگر این است که ایران خودرو به تازگی به ساخت موتور EF7 توربو روی آورده‌است که روی خودروهای دنا پلاس استفاده می‌شود. درمورد تغییرات موتور EF7 توربو می‌توان به توربوی این موتور اشاره کرد که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت دست یافته‌است و می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.[۱] منیفولد اصلی این موتور در واقع از جنس چدن است با دریچه گاز برقی، ولی ایران خودرو به تازگی این موتور را با منیفولد پلاستیکی که با دریچه گاز سیمی هم به مردم عرضه می‌کند. حالا فرق این دو در چیست؟ فرق این دو در دریچه گاز یا ورودی هوا است، دریچه گاز برقی که با منیفولد چدنی عرضه می‌شود یک مشکل دارد، آن هم اینکه چون پلال گاز از داخل کابین به یک سری وُلُمی شکل وصل است که گاز فشار دادن گاز این ولم چرخیده می‌شود و فرمان باز کردن دریچه گاز به اندازه فشار باز می‌شود، مشکلی که وجود دارد این است که این سری ولمی نمی‌تواند فشار های میلیمتری را تشخیص دهد، ولی در دریچه گاز سیمی اینطور نیست راننده هر گونه فشار دهد موتور هم همان عمل را می‌کند حتی اگر درجا تمام توان موتور را بخواهید، پس اگر اهل کورس و مسابقه جاده ای هستید و شتاب برایتان مهم است، پیشنهاد میشود که این موتور را با دریچه گاز سیمی بگیرید، ولی اگر فقط برای استفاده معمولی میخواهید دریچه گاز برقی جواب است. برای هر دو دریچه گاز، کروز کنترل در بازار با قیمت های مختلف موجود است.

موتور (EF7 توربو) چیست؟

در اینجا ایران خودرو که به تازگی به ساخت موتور (EF7توربو) روی آورده که حالا بنا به دیدگاهی که بر روی موتور های خارجی داشته، خواسته است که این موتور را موتوری توربو برای خود انتخاب کند که سختی های نسبتن بزرگه خودش را داشت چه در انتخاب توربو و چه در طراحی دوباره قسمت ورودی هوای موتور که در آخر بر روی خودروهای دنا پلاس و سمند سورن نصب کرد.اوایل روی خودرو سورن نصب کرد که با کلی مشکلات همانند زود داغ شدن موتور و کم آوردن ماشین حتی با توربو در سر بالایی های شدید و اشکالاتی از همین قبیل درش داشت. ولی بعد ها که دنای پلاس توربو را عرضه کرد که کلی کیلیپ درباره بررسی دنا پلاس توربو آمده بود، و چیزی که دیده شد، چیزی واقعا نسبتن عالی بود و گفته می‌شد که تمام مشکلاتی که بر روی سورن توربو بود در دنا توربو حذف شده و به چیزی که انتظارش رو ایران خودرو داشت رسید.البته در سورن توربو های جدید از همون موتور دنا توربو استفاده میکنن چون دیگر اون موتور اون اشکالات را ندارد.

درمورد تغییراتی که در موتور (EF7توربو) ایجاد شده است توربوی این موتور است که با این کار موتور به ۱۵۰ اسب بخار قدرت(در حالت مجلسی) دست یافته‌است که می‌توان از گیربکس‌های اتوماتیک برای این موتور استفاده کرد.البته کسانی هم هستند که می‌خواهد از این موتور توان بیشتری را کسب کنند که با ریمپ و برنامه نویسی اصولی، دوباره ایسیو را تنظیم می‌کنند و تا 200 اسب و حتی بالاتر قدرت دریافت خواهد کرد.

چگونه باید از موتور توربو نگه داری کرد؟

درباره نگه داری این ماشین باید بگم که به هیچ عنوان از بنزین و روغن موتور های معمولی استفاده نکنید!زیرا که تمام اینها به توربو موتور آسیب میزنه و همینطور بخاطر تحریم ها اگر اتفاقی بیوفتد جبران آن خیلی سخت است، پس پیشنهاد میشود که همیشه از بنزین سوپر برای این موتور استفاده کنید که آسیبی به توربو نرسد و همین طور از روغن های مرغوب و خارجی استفاده کنید. هیچگاه در زمان هایی که موتور به مدت طولانی خواب بود است، شتاب ناگهانی نگیرید چون اینجا تمام فشار ها به توربو وارد می‌شود و باعث کمتر شدن طول عمر توربو می‌شود.

زمان سرویس اساسی موتور توربو سر 150 هزار کیلومتر اول میباشد، یعنی تا 150 هزار کیلومتر هیچ مشکل خاصی در این موتور دیده نمی‌شود و همینطور در موتور های اتمسفر یا تنفس طبیعی در 200 هزار کیلومتر اول مشکل خاصی دیده نمی‌شود.

تنها مشکلاتی که در توربو این موتور اتفاق می افتد این است که بخاطر مرغوب نبودن روغن ها و کیفیت پایین، بعد از مدتی استفاده لوله های ورودی روغن به توربو بسته می‌شود و مشکلاتی از داغ شدن بیش از حد توربو که آسیب وحشتناکی برای توربو است و کم شدن بیش از حد شتاب ماشین، را خواهید دید. [۲]

*از چه روغن های برای این موتور استفاده کنیم؟*

روغن هایی که برای این موتور سازگار است،1_که روغن اصلی این موتور میباشد روغن موتور توتال 10.40 است، 2_روغن موتور کاسترول مگناتد 10.40، 3_روغن موتور لیکومولی 10.40،این را در نظر داشته باشید که این موتور با روغنی که غلظت 10.40 میباشد سازگار است و با 20.50 ها اشتباه نگیرید چون فشار زیادی به اویل پمپ موتور می آید. تمام این روغن موتور هایی که گفته شد خارجی هستند و به ندرت اصل آن داخل ایران یافت می‌شود و آن هایی هم که به راحتی پیدا می‌شود تقلبی هستند یعنی فقط قوطی روغن توتال هست ولی روغن داخلش کاملا تقلب است. پس چه روغن های بریزیم؟ روغن موتور هایی مثل لیکومولی 10.40 و خیلی کم هم کاسترول پیدا می‌شود و اگر باز هم این ها در دسترس نبودن میتونید از روغن موتور های ایرانی خوب استفاده کنید مانند کاسپین، چون کاسپین سال های سال است که روی روغن موتور و رغن های دیگر کار می‌کند پس تجربه کاری هم بیشتر است.

*حالا باید چند لیتر داخل این موتور روغن بریزیم؟*

خیلی ها هستند که این سوال را می‌کنند که ما باید چند لیتر داخل این موتور روغن بریزیم، لیتراژ روغن موتور وقتی هم که فیلتر روغن را هم تعویض میکنید با وقتی که تعویض نمی‌کنید فرق می‌کند، زمانی که فقط قصد تعویض روغن را دارید و نمی‌خواهید فیلتر روغن هم تعویض کنید، 5لیتر میباشد، ولی وقتی که می‌خواهید هم روغن و هم فیلتر روغن را تعویض کنید، شما باید 5.5 لیتر روغن داخل موتور بریزید. هیچ نگران نباشید که یک وقت روغن زیاد ریخته باشید چون یکسری از مکانیک ها یا تعویض روغنی ها می‌گویند که 5.5 لیتر مثلا برای این موتور زیاد است و موتور را خراب میکند، شما اصلا نباید به حرف این جور مکانیک ها گوش کنید.

[۳]

پیشرانه EFD HDI

پیشرانه EFD HDI
آغاز تولید آماده تولید از سال ۱۳۹۲
پایان تولید
حجم پیشرانه ۱۴۹۷ سی سی
نوع تنفس پیشرانه تنفس طبیعی
نوع سوخت دیزل
تعداد استوانه ۴ استوانه
تعداد سوپاپ ۱۶ سوپاپ
توان پیشرانه ۱۲۰ اسب بخار - ۹۰ کیلووات
گشتاور ۲۵۶ نیوتون متر
استاندارد آلایندگی اروپا ۵
مصرف سوخت ترکیبی ۵٫۴ لیتر در صد کیلومتر
خودروهای مورد استفاده سورن

پیشرانه EF4

پیشرانه EF4
آغاز تولید آماده تولید از سال ۱۳۹۲
پایان تولید
حجم پیشرانه ۱۴۰۰ سی سی
نوع تنفس تنفس طبیعی
نوع سوخت بنزین و گاز طبیعی
تعداد استوانه ۴ استوانه
تعداد سوپاپ ۱۶ سوپاپ
توان پیشرانه ۱۰۳ اسب بخار
گشتاور ۱۲۵ نیوتون متر
استاندارد آلایندگی اروپا ۵
مصرف سوخت ترکیبی ۶٫۹ لیتر در صد کیلومتر
خودروهای مورد استفاده رانا

پیشرانه EF4 TC

پیشرانه TC4
آغاز تولید آماده تولید از سال ۱۳۹۵
پایان تولید
حجم پیشرانه ۱۴۰۰ سی سی
نوع تنفس توربو شارژ (پر خوران)
نوع سوخت بنزین و گاز طبیعی
تعداد استوانه ۴ استوانه
تعداد سوپاپ ۱۶ سوپاپ
توان پیشرانه ۱۲۹ اسب بخار
گشتاور ۱۹۰ نیوتون متر
استاندارد آلایندگی اروپا ۵
مصرف سوخت ترکیبی ۶٫۸ لیتر در صد کیلومتر
خودروهای مورد استفاده رانا - دنا

پیشرانه EF7

پیشرانه EF7
آغاز تولید ۱۳۸۴
پایان تولید
حجم پیشرانه ۱۶۴۶ سی سی
نوع تنفس تنفس طبیعی
نوع سوخت بنزین و گاز طبیعی
تعداد استوانه ۴ استوانه
تعداد سوپاپ ۱۶ سوپاپ
توان پیشرانه ۱۱۵ اسب بخار
گشتاور ۱۵۴ نیوتون متر
استاندارد آلایندگی اروپا ۵
مصرف سوخت ترکیبی ۷٫۵ لیتر در صد کیلومتر
خودروهای مورد استفاده سمند - سورن - سورن

پلاس - دنا - دنا پلاس

پیشرانه EF7 TC

پیشرانه TC7
آغاز تولید ۱۳۸۸
پایان تولید
حجم پیشرانه ۱۶۴۵ سی سی
نوع تنفس توربو شارژ (پر خوران)
نوع سوخت بنزین و گاز طبیعی
تعداد استوانه ۴ استوانه
تعداد سوپاپ ۱۶ سوپاپ
توان پیشرانه ۱۵۰ اسب بخار
گشتاور ۲۰۵ نیوتون متر
استاندارد آلایندگی اروپا ۵
مصرف سوخت ترکیبی ۷٫۴ لیتر در صد کیلومتر
خودروهای مورد استفاده سورن - سورن پلاس

دنا پلاس - تارا

افتخارات

  • اولین پیشرانه ملی ایران (رونمایی در سال ۱۳۸۴)
  • سومین پیشرانه گازسوز برتر دنیا در سال ۱۳۸۴
  • دهمین پیشرانه برتر دنیا از نظر طراحی در سال ۱۳۸۴

موتور ملی EF7 در هنگام رونمایی (در سال ۱۳۸۴) درمیان موتورهای گازسوز دنیا، در لیست ۳ موتور برتر و از نظر طراحی، در لیست ۱۰ موتور برتر دنیا قرار داشت.[۴]

البته که این افتخار در بین موتورهای ایرانی بی‌نظیر است.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. «آشنایی با موتور ملی». وب سایت تبیان.
  2. «آشنایی با موتور ملی». وب سایت تبیان.
  3. «آشنایی با موتور ملی». وب سایت تبیان.
  4. «آشنایی با موتور ملی». سایت چرخان.