خط دیوانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Senemmar (بحث | مشارکت‌ها)
جز + {{خوشنویسی اسلامی}}
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''خط دیوانی''' امروزه به صورتی از خط تعلیق گفته می‌شود که تصرفاتی در آن شده و در کشورهای عربی رواج کامل دارد. ابداع‌کننده این سبک شخصی به نام [[حسام رومی]] بود. خط دیوانی در ترکیه [[عثمانی]] رواج زیادی داشت و کاربرد آن در زمان امپراتور عثمانی، [[سلیمان یکم]] به اوج خود رسید. [[خط]] دیوانی اگر بدون حرکات و تزیینات باشد آن را [[خفی]] و اگر دارای تزیینات نقطه و حرکات باشد آن را [[جلی]] گویند. نوشتن این نوع خط مستلزم صرف وقت زیاد می‌‌باشد.
'''خط دیوانی''' از جمله خطوط [[خوشنویسی اسلامی]] است که امروزه در کشورهای عربی رواج نسبی دارد. ابداع‌کننده این سبک شخصی به نام [[حسام رومی]] بود. خط دیوانی در ترکیه [[عثمانی]] رواج زیادی داشت و کاربرد آن در زمان امپراتور عثمانی، [[سلیمان یکم]] به اوج خود رسید. [[خط]] دیوانی اگر بدون حرکات و تزیینات باشد آن را [[خفی]] و اگر دارای تزیینات نقطه و حرکات باشد آن را [[جلی]] گویند. نوشتن این نوع خط مستلزم صرف وقت زیاد می‌‌باشد.


نمونه خط دیوانی خفی:
نمونه خط دیوانی خفی:

نسخهٔ ‏۵ آوریل ۲۰۰۸، ساعت ۱۸:۳۹

خط دیوانی از جمله خطوط خوشنویسی اسلامی است که امروزه در کشورهای عربی رواج نسبی دارد. ابداع‌کننده این سبک شخصی به نام حسام رومی بود. خط دیوانی در ترکیه عثمانی رواج زیادی داشت و کاربرد آن در زمان امپراتور عثمانی، سلیمان یکم به اوج خود رسید. خط دیوانی اگر بدون حرکات و تزیینات باشد آن را خفی و اگر دارای تزیینات نقطه و حرکات باشد آن را جلی گویند. نوشتن این نوع خط مستلزم صرف وقت زیاد می‌‌باشد.

نمونه خط دیوانی خفی:

پرونده:Diwani.png


نمونه خط دیوانی جلی:

برگرفته از وب‌گاه ترنج