زبان تایلندی: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز Sicaspi صفحهٔ زبان تایلندی را به زبان تای که تغییرمسیر بود منتقل کرد |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۱ مارس ۲۰۱۷، ساعت ۰۰:۵۸
زبان تایلندی یا زبان تای (به تایلندی: ภาษาไทย) زبان ملی و رسمی کشور تایلند و زبان مادری قوم تای گروه نژادی غالب تایلند است. زبان تای عضو گروه زبانهای تای از خانواده زبانهای تای-کدای است. به نظر میرسد خانواده زبانهای تای-کدای از چین جنوبی سرچشمه گرفته باشد و برخی زبانشناسان آن را با خانواده زبانهای استروآسیایی، استرانزی یا چینی-تبتی مرتبط میدانند. این زبان، نواختبر است و برای نمایش روابط نحوی، واژههای غیرقابل تصریف را بهکار میبرد. ترکیب نواختها، رسمالخط پیچیده، نشانههای نحوی و نشانگرهای آوانمایی میتوانند آموختن زبان تای را برای کسانی که به زبانهای وابسته سخن نمیگویند، دشوار سازد.
گویشوران
زبان تایلندی در تایلند و مالزی شمالی بهکار میرود و مجموع گویشوران آن در حدود ۶۰ تا ۶۵ میلیون نفر برآورد میشوند.
دبیره
الفبای تای از الفبای خمری ریشه گرفته است که از خط برهمایی از خانواده هندی الگوبرداری شده است. زبان و الفبای آن خویشاوندی نزدیکی با زبان لائوسی (لائو) دارد. این خط شامل ۴۴ همخوان است که ۲ همخوان دیگر کاربردی ندارند. از این تعداد، ۶ همخوان در آغاز کلمه به کار نمیروند. ویژگی شگفت خط تای، جداناسازی کلمههای یک جمله از یکدیگر است که دشواری خواندن این خط را بسیار افزایش میهد.
دشواریها
مانند بسیاری از زبانهای آسیایی، به ویژه زبان خمر، یکی از دشواریهای عمده، کاربرد عبارتهای مؤدبانهای است که دقیقاً مناسب با شرایط باشد: سن، جنس، نقش اجتماعی مخاطب و نیز میزان احترام نسبت به او در ضمیرها و گاه واژگان تغییراتی ایجاد میکند. توجه به تمایز بزرگترها از کوچکترها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
منابع
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا، «Thai language»، ویکیپدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد. (بازیابی در ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸).
- زبانهای مردم جهان، میشل مالرب، مترجم: عفت ملانظر، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، تهران ۱۳۸۲