پرش به محتوا

نهضت العلما

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نهضت العلما (اندونزیایی: Nahdlatul Ulama) جنبشی سنت‌گرا و سنی در اندونزی است که از مکتب فقهی شافعی پیروی می‌کنند.

این جنبش در ۳۱ ژانویه ۱۹۲۶ در سورابایا در راستای اصلاح‌طلبی اسلامی در اندونزی تأسیس شد. نهضت العلما بزرگترین سازمان اسلامی مستقل در جهان می‌باشد که در سال ۲۰۰۳ چهل میلیون نفر عضو داشته‌است.[۱] در حال حاضر 'حلمی فیصل زینی' دبیر کل نهضت العلماء اندونزی می‌باشد.[۲] این سازمان مخالف تفکرات داعش و سلفی بوده و به تقریب بین ادیان و همزیستی مسالمت‌آمیز بین فرق اسلامی اعتقاد دارد.[۲][۳]

این نهضت همچنین در زمینه کارهای خیریه به جهت تأمین بسیاری از نقص‌های دولت اندونزی در جامعه کارهای بسیاری از جمله کمک به مدارس و بیمارستان‌ها، و همچنین کمک به ساماندهی گروه‌های مختلف به جهت کاستن از فقرشان، کمک‌هایی انجام می‌دهد.[۴] این گروه در حال حاضر مدعی است ک که در حال حاضر نود میلیون نفر عضو دارد.[۵][۶]

این سازمان رابطه خوبی با جمهوری اسلامی دارد و مسئولان آن در زمان‌های گوناگون با رهبران ایران دیدار داشته‌اند.[۷]

منابع

[ویرایش]
  1. «بزرگترین سازمان اسلامی اندونزی یک مرکز اسلامی در کابل می‌سازد». دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «شناسایی 15 گروه بزرگ مروج افراط گرایی و تفکرات داعش در اندونزی». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  3. «کنفرانس «اسلام رحمة للعالمین» در جاکارتا برگزار شد». دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  4. «بزرگترین سازمان اسلامی را بهتر بشناسیم». دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  5. «اعطای نشان خادم المصطفی (ص) به رئیس نهضت العلمای اندونزی». دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  6. «تجربه موفق بهره‌مندی علم از «وقف» / هزینه ۱۶۰ دانشگاه و ۲۱ هزار مدرسه از طریق «وقف»». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ اوت ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.
  7. «رئیس قوه قضاییه در دیدار با رهبر سازمان اسلامی نهضت العلما اندونزی: علمای اسلام، مسلمانان را نسبت به آسیب‌هایی که به وحدت آن‌ها ضربه می‌زند هوشیار کنند». دریافت‌شده در ۲۱ اوت ۲۰۱۶.