سالهای فاصله
سال فاصله یا سالهای فاصله (در ایران: سالهای پشت کنکور) به یک یا چند سالی گفته میشود که بین خاتمه دوره آموزش متوسطه و رفتن به دانشگاه یا کالج وجود دارد. همچنین سال یا سالهای فاصله میتواند بین خاتمه دوره کارشناسی (فارغالتحصیلی لیسانس) و رفتن به دوره تحصیلات تکمیلی) باشد. فرصت مطالعاتی (sabbatical) نیز نوعی وقفه زمانی در کار یا تحصیل است. در طول سالهای فاصله، ممکن است فرد در دورههای آمادگی برای ورود به دانشگاه شرکت کند یا به مسافرت، ورزش و هنر بپردازد.
سالهای فاصله گاهی به عنوان یک راه برای تبدیل شدن دانش آموزان به افرادی مستقل و یادگیری مسئولیت پذیری قبل از درگیر شدن در زندگی دانشگاهی محسوب میشوند.[۱]
تاریخچه[ویرایش]
در سال ۱۹۶۷ نیکلاس مک لین-بریستول در یک پروژه خیریه، سه داوطلب را به آدیس آبابا در اتیوپی فرستاد.
در سال ۱۹۷۲ پروژه فعالیتهای دوره فاصله در انگلستان آغاز شد که بعدها در سال ۲۰۰۸ به "Lattitude Global Volunteering" تغییر نام داد.
در ایالات متحده ایده سالهای معوق توسط کورنلیوس بال در سال ۱۹۸۰ ارائه شد.[۲]
سالهای انتظار بر پایه کشور[ویرایش]
استرالیا و نیوزیلند[ویرایش]
جوانان در استرالیا و زلاند نو سنت سفر تنها و مستقل به خارج از کشور در دوره جوانی را که به ان تجربه خارج از کشور (Overseas experience یا به اختصار OE) می گونید. در استرالیا برنامه تبادل برای ایجاد تجربه از طریق سفر وجود دارد.[۳]
ژاپن[ویرایش]
در ژاپن زمان فاصله معمولاً با برنامههای استخدام اولیه (آموزشی) تازه فارغ التحصیلان برای جذب آنان به بازار کار همراه است.
بریتانیا[ویرایش]
در بریتانیا یک سال دور بودن از آموزش، انتخاب مشترک قبل از دانشگاه برای جوانان است که معمولاً با سفر و کارهای داوطلبانه همراه است.
ایالات متحده آمریکا[ویرایش]
در ایالات متحده عمل یک «سال دوری» استثنا است اما در حال گسترش است.[۴] بسیاری از کالجها دانش آموزان را به حضور در برنامههای آموزشی کوتاه و بلند دعوت میکنند که سال فاصله را پر میکند.[۵]
یمن[ویرایش]
در یمن یک سال تأخیر بین دبیرستان و دانشگاه اجباری است. فرد باید پیش از اقدام برای دانشگاه یک سال صبر کند؛ مگر این که یک دانشگاه خصوصی را برگزیند. [نیازمند منبع]
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
- ↑ Taormina, Tricia (April 4, 2013). "What's a Gap Year Before College (& Should You Take One)?". Her Campus.
- ↑ The Center for Interim Programs
- ↑ "Travel More for Less". Bruce-Josephs. Travel Ideology. 30 June 2016. Retrieved 18 August 2016.
- ↑ Castellanos, Sarah (June 9, 2014). "Gap Year Travel Start Up Offers Programs 'Too Good to be True'". Boston Business Journal.
- ↑ Mohn, Tanya. "Take a Gap Year, With Your College's Blessing". Forbes. Archived from the original on 2 April 2016. Retrieved 29 اكتبر 2016.
{{cite news}}
: Check date values in:|access-date=
(help)