پرش به محتوا

درگاه:رایانه

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از درگاه:فناوری اطلاعات)

صفحه اصلی   رده‌ها و موضوعات   درگاه‌ها و پروژه‌ها

درگاه رایانه

ابررایانهٔ کلمبیا در مرکز تحقیقات آمِس، ناسا.
ابررایانهٔ کلمبیا در مرکز تحقیقات آمِس، ناسا.

رایانه واژهٔ مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی به جای computer در انگلیسی است. یا کامپیوتر (به انگلیسی: Computer) دستگاه الکترونیکی ای است که می‌تواند برنامه‌ریزی شود تا دستورهای ریاضیاتی و منطقی را به‌صورت خودکار انجام دهد. رایانه‌ها می‌توانند از مجموعه عظیمی از دستورها (کد) به نام برنامه (نرم‌افزار) پیروی کنند، این امر به آن‌ها اجازه می‌دهد تا قابلیت انجام حجم بزرگی از وظایف را داشته باشند؛ و بر اساس برنامه‌ای که به آن‌ها داده می‌شود عمل می‌کنند.

نوشتار برگزیده

صفحه‌کلید یا کیبورد (به انگلیسی: Keyboard) یکی از اجزاء پیرامونی رایانه است. صفحه‌کلید همانند موشواره، یک واسط کاربر سخت‌افزاری محسوب می‌شود که کاربر از طریق آن، با رایانه ارتباط برقرار می‌کند. صفحه‌کلید از تعداد زیادی کلید تشکیل شده است. صفحه‌کلید در مدلها و اقسام گوناگون ساخته می‌شود. فیش آن معمولاً از نوع PS2 بوده و در مدل‌های اخیر بنفش رنگ است. این فیش خروجی صفحه‌کلید بوده و به مادربرد وصل می‌‌شود. در حال حاضر بیشتر کیبوردها از طریق درگاه یو اس بی به کامپیوتر متصل میشوند. صفحه کلید از یک سری کلید تشکیل شده که به ریزپردازنده‌هایی متصل شده‌اند که حالت هر کلید را نشان می‌دهند. پردازشگر درون صفحه کلید پارامترهایی را که برای استفاده مهم است می‌فهمد. برای مثال موقعیت کلید که در قالب کلید است، مقدار جهش و نمایان شدن سرعت انتقال مطلب تایپ شده، حروف فرستاده شده به رایانه که در یک میانگیر حافظه نگهداری می‌شود و غیره. اطلاعات از طریق رابط به رایانه فرستاده می‌شود.

آیا می‌دانید

آیا می‌دانید که ...

گفتاورد

  • اکثر برنامه‌نویسانِ خوب، نه به انتظار پول گرفتن یا تمجید مردم برنامه‌ می‌نویسند؛ بلکه به خاطر این‌که برنامه‌نویسی بسیار مفرح است.
لینوس توروالدز

زندگی‌نامه برگزیده

در حال دریافت مدال ملی فناوری از دستان بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا-1999
در حال دریافت مدال ملی فناوری از دستان بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا-1999

دنیس مک‌آلیستر ریچی (به انگلیسی: Dennis MacAlistair Ritchie) (زاده ۹ سپتامبر ۱۹۴۱ - درگذشته ۱۲ اکتبر ۲۰۱۱) دانشمند علوم رایانه آمریکایی بود که در شکل گیری عصر دیجیتال نقش به سزایی داشت. او زبان برنامه‌نویسی سی و سیستم عامل یونیکس را به همراه همکار دیرین خود کن تامسون به وجود آورد. ریچی و تامپسون جایزه تورینگ را در سال ۱۹۸۳ از انجمن ماشین‌های حسابگر دریافت کردند. آنها همچنین در سال ۱۹۹۰ مدال همینگ را از کانون مهندسین برق و الکترونیک و در سال ۱۹۹۹ مدال ملی فناوری را از رئیس جمهور وقت ایالات متحدهٔ امریکا، کلینتون دریافت کردند. ریچی زمانی که در سال ۲۰۰۷ خود را بازنشسته کرد رئیس دپارتمان تحقیقات نرم‌افزار سیستم شرکت لوسنت بود.

نوشتارهای برگزیده

نگاره برگزیده


یک مثال از جعل عمیق: تصویر چهره بازیگری به نام امی آدامز در تصویر اصلی (سمت چپ) طوری تغییر داده شده است که صورت او مشابه نیکولاس کیج (تصویر سمت راست) دیده شود.

دیپ فیک یا جعل عمیق، ترکیبی از کلمه‌های "یادگیری عمیق" و "جعلی"،[۱] یک تکنیک برای ترکیب تصویر انسان مبتنی بر هوش مصنوعی است. جعل عمیق تصاویر و فیلم‌های موجود را بر روی تصاویر یا فیلم‌های منبع قرار می‌دهد و از یک تکنیک یادگیری ماشین به نام «شبکه مولد تخاصمی» (GAN) استفاده می‌کند.[۲] ویدیوی جعلی، ترکیب فیلم‌های موجود و منبع است که فرد یا افرادی را درحال انجام یک کار در موقعیتی نشان می‌دهد که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است.

درگاه‌های وابسته

در دیگر پروژه‌های ویکی‌مدیا

  1. Brandon, John (2018-02-16). "Terrifying high-tech porn: Creepy 'deepfake' videos are on the rise". Fox News (به انگلیسی). Retrieved 2018-02-20.
  2. Schwartz, Oscar (12 November 2018). "You thought fake news was bad? Deep fakes are where truth goes to die". The Guardian (به انگلیسی). Retrieved 14 November 2018.