حسین عبدالباقی
حسین عبدالباقی | |
---|---|
زادهٔ | آذر ۱۳۶۰[۱] آبادان، ایران |
ناپدید شدن | ۲ خرداد ۱۴۰۱ آبادان، ایران |
وضعیت | ناپدید شده (در جریان فروریختن ساختمان متروپل آبادان) |
شناختهشده برای | مدیرعامل هلدینگ ساختمانسازی عبدالباقی |
افتخارات | دریافت تندیس چهره ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران (۱۳۹۷) مدیر منتخب اجلاس سراسری مدیران پیشرو (۱۴۰۰) |
حسین عبدالباقی (آذر ۱۳۶۰ – ناپدید شده در ۲ خرداد ۱۴۰۱[۲]) مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره هلدینگ عبدالباقی و مالک ساختمان متروپل آبادان بود. بعد از فروریختن ساختمان متروپل آبادان ابتدا خبر بازداشت وی منتشر شد اما بعداً جنازه غیرقابل تشخیصی با اسناد هویتی به او نسبت داده شد. در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۴۰۱، ویدیوئی از دفتر وی منتشر شد که نشان میدهد دفتر او صحیح و سالم است. پیشتر رسانهها اعلام کرده بودند که او هنگام فروریختن ساختمان در دفترش حضور داشت.[۳][۴]
هلدینگ عبدالباقی
[ویرایش]حسین عبدالباقی مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره هلدینگ عبدالباقی که یک شرکت خانوادگی ساخت برجهای مسکونی و اداری، انبوهسازی و شهرکسازی بود. بازار سنتی فیدوس، شهرک خودرویی آبادان و مجتمع تجاری الماس الوند از جمله پروژههایی است که این شرکت ساخته و برج شماره دو ساختمان متروپل آبادان که در خرداد ۱۴۰۱ فروریخت نیز در میان پروژههای در دست ساخت این شرکت بود. ساختمان شماره یک ساختمان متروپل آبادان سال ۱۳۹۹ افتتاح و بهرهبرداری شده بود.
ارتباط با علی شمخانی
[ویرایش]بر اساس مجموعه اسنادی که به ایران اینترنشنال رسیده، موعود شمخانی، برادرزاده علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده خامنهای در این نهاد، حسین عبدالباقی را برای سرمایهگذاری به شهرداری آبادان معرفی کرده.
بر اساس این سند، موعود شمخانی، معاون وقت منطقه آزاد اروند، گروه ساختمانسازی عبدالباقی را که مالک پروژه متروپل هستند، برای انجام امور اداری و مشارکت در یک پروژه ساختمانی، به شهرداری آبادان معرفی کردهاست.
اسناد رسیده به ایران اینترنشنال همچنین نشان از حمایت گسترده مقامهای جمهوری اسلامی و مقامهای محلی خوزستان از عبدالباقی دارند.[۵][۶]
حادثه ریزش متروپل
[ویرایش]در ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه روز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ قسمتهایی از برج دوقلوی ۱۱طبقه متروپل آبادان فروریخت.[۷]
پس از این اتفاق، رئیس کل دادگستری استان خوزستان دستور بررسی دقیق حادثه و برخورد با عاملان حادثه را صادر کرد و به همین منظور پیمانکار و مالک ساختمان متروپل آبادان بازداشت شدند.[۸] بعد از گذشت مدتی از انتشار این خبر اعلام شد این خبر اشتباه بودهاست.[۹]
بعد از ریزش متروپل
[ویرایش]یک روز بعد از حادثه در تاریخ ۳ خرداد[۱۰] دادستانی و پزشکی قانونی خوزستان خبر از جنازه غیرقابل تشخیصی داد[۱۱]و با توجه به اذعان سازمان پزشکی قانونی و دادستانی مبنی بر غیرقابل تشخیص بودن جسد، صدا و سیمای جمهوری اسلامی و خبرگزاریها اعلام کردند که خانوادهٔ حسین عبدالباقی تأیید کردهاند که جسد اوست[۱۲] همچنین دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان از تأیید هویت جسد وی در پزشکی قانونی با تست ژنتیک خبر داد.[۱۳] دادستان عمومی و انقلاب خوزستان در حالی این مطلب را بیان کردهاست که دریافت پاسخ تست ژنتیک از سه روز تا چندین هفته زمان میبرد.[۱۴][۱۵]
علاوه بر این، تصاویری منتسب به جسد حسین عبدالباقی منتشر شدهاست.[۱۳] اما گمانهزنیها در مورد حیات وی جریان دارد.[۲] کلیپی بعد از فروریختن منتشر شد که مشخص شد این تشابه چهرهٔ او با کارگری است که درحال امدادرسانی بودهاست.[۱۶] بعد از آن کلیپ دیگری در فضای مجازی پخش شد که شباهت فردی در دوبی به او را نشان میدهد.[۱۷] در اعتراضاتی در آبادان نیز مردم با شعار «عبدالباقی نمرده» و «عبدالباقی بیشرف»، مرگ او را باور ندارند.[۱۸] محمدحسین احمدی شاهرودی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری عصر ۱۰ خرداد در مراسم یادبود جانباختگان حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان که به همت خوزستانیهای مقیم تهران در مسجد ولیعصر برگزار شد در قسمتی از سخنرانی خود گفت
ما نمیدانیم این آقای عبدالباقی واقعا عبدالباقی است هنوز یا عبدالفانی است؟ کجا یقهاش را بگیریم و محکومش کنیم به پرداخت خسارتهای مالی؟
منابع
[ویرایش]- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۲۸ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ «فرو ریختن برج متروپل؛ 'تیراندازی در آبادان، گاز اشکآور در اهواز و عزاداری در بوشهر و شاهینشهر'». BBC News فارسی. ۷ خرداد ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۸ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۸ابهام دربارهٔ مرگ حسین عبدالباقی
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۳ ژوئن ۲۰۲۲. دریافتشده در ۳ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۳ ژوئن ۲۰۲۲. دریافتشده در ۳ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۲۸ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ «نسخه آرشیو شده». بایگانیشده از اصلی در ۱ ژوئن ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ فاجعهای که "عبدالباقی" برای مردم آبادان در سر داشت بایگانیشده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine، خبرگزاری تسنیم _ زمان حادثه و جزئیات دیگر.
- ↑ بازداشت حسین عبدالباقی بایگانیشده در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine.
- ↑ ماجرای خبر اشتباه دستگیری حسین عبدالباقی مالک متروپل چه بود؟ بایگانیشده در ۲۹ مه ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine.
- ↑ «هویت جسد مالک ساختمان متروپل تایید». همشهری آنلاین. ۳ خرداد ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۲. دریافتشده در ۹ خرداد ۱۴۰۱.
- ↑ رضا ثابتی (۲۴ مه ۲۰۲۲). «حسین عبدالباقی، مالک متروپل آبادان کیست؟». بیبیسی فارسی. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۴ مه ۲۰۲۲.
- ↑ «تایید هویت جسد مالک ساختمان متروپل از سوی خانواده اش». خبرگزاری صدا و سیما. ۳ خرداد ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۶ ژوئن ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۶.
- ↑ ۱۳٫۰ ۱۳٫۱ «هویت جسد حسین عبدالباقی امروز با آزمایش ژنتیک نیز تأیید شد | خبرگزاری فارس». www.farsnews.ir. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۶.
- ↑ Genetic Testing Frequently Asked Questions بایگانیشده در ۴ فوریه ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine.
- ↑ How long does it take to get a genetic test result?.
- ↑ «فیلم/ ماجرای کلیپ فرار مالک متروپل آبادان». مشرق نیوز. ۲۰۲۲-۰۵-۲۴. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۶.
- ↑ «فرار حسین عبدالباقی مالک متروپل به دبی». بالاترین. بایگانیشده از اصلی در ۲۵ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۸.
- ↑ «ویدئو| شعار مردم آبادان: عبدالباقی نمرده». تازه نیوز. بایگانیشده از اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۵-۲۶.
- ↑ عضو مجلس خبرگان: نمیدانیم عبدالباقی هنوز عبدالباقی است یا عبدالفانی بایگانیشده در ۱ ژوئن ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine، ایراناینترنشنال.
- ↑ نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بایگانیشده در ۱ ژوئن ۲۰۲۲ توسط Wayback Machine، ایلنا.