پرش به محتوا

آمیب

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

آمیب‌ها (به انگلیسی: Amoeba, Amoeboid) گروهی از تک سلولی یوکاریوت هستند که به کمک پاهای کاذب خود قادر به حرکت می‌باشند. این نوع از آغازیان معمولاً در خاک‌های مرطوب و در آب زندگی می‌کنند، و سطحی سیال دارند.

آمیب‌ها یک زیر رده ا آمیبوزوا (Amoebozoa) یا برای اشاره کلی به تمامی تک سلولی‌هایی که با پای کاذب حرکت می‌کنند (آمیب‌شکل‌ها) استفاده می‌شود. چون دیواره سلولی ندارند پاهای کاذب از هر بخشی از بدن ممکن است بیرون بزند در این هنگام بقیه محتوای سلولی وارد پای کاذب می شود و جاندار را به سمت ان می کشد.

آمیب اولین بار توسط آگوست روزنهوف در سال ۱۷۵۵ میلادی کشف گردید. کلمه آمیب از ریشه یونانی به معنای تغییر گرفته شده‌است. حرکت آمیب بوسیله پاهای کاذب با تبدیل شدن آندوپلاسم به اکتوپلاسم یا تبدیل شدن اکتوپلاسم به اندوپلاسم انجام می‌گیرد.

محل زندگی

[ویرایش]

آمیب‌ها هم در آب شیرین و هم در آب شور زندگی می‌کنند، در خاک‌های مرطوب نیز به فراوانی یافت می‌شوند.واما در برکه ها قابل پیدایش هستند.بعضی از امیب های انگلی بعد از ورود به بدن قادر به متلاشی کردن مغز هم هستند.

نوع زندگی

[ویرایش]

بیشتر آمیب‌ها زندگی آزاد دارند و با آندوسیتوز مواد غذایی مورد نیاز خود را از محیط اطراف بدست می‌آورند. بعضی از گونه‌های آن‌ها به صورت انگل زندگی می‌کنند، آمیب‌های اسهال خونی باعث بیماری در انسان می‌شود.

منابع

[ویرایش]
  • کتاب زیست‌شناسی دوره پیش دانشگاهی
  • "منبع جعبه زیست" (به انگلیسی). ویکی‌پدیای انگلیسی. Retrieved 15 November 2008.
  • «آمیب‌ها» (PDF). ص. ۱۷. بایگانی‌شده از اصلی (PDF) در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۶ شهریور ۱۳۹۴.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Amoeba