پرش به محتوا

مسعود رجوی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
[نسخهٔ بررسی‌نشده][نسخهٔ بررسی‌نشده]
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
S.abbasi (بحث | مشارکت‌ها)
چه باحال :) خنثی‌سازی ویرایش 983741 ویژه:Contributions/217.219.247.179 (بحث کاربر:217.219.247.179)
S.abbasi (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه بحث خالی است -{{بیطرفی}}
خط ۱: خط ۱:
{{بی‌طرفی}}{{تمیزکاری}}
{{تمیزکاری}}


[[تصویر:Massoud Rajavi.jpg|thumb|200 px|مسعود رجوی در حال دست دادن با صدّام حسین رئیس جمهور عراق در دوران جنگ ایران و عراق]]
[[تصویر:Massoud Rajavi.jpg|thumb|200 px|مسعود رجوی در حال دست دادن با صدّام حسین رئیس جمهور عراق در دوران جنگ ایران و عراق]]
خط ۴۰: خط ۴۰:
[[en:Massoud Rajavi]]
[[en:Massoud Rajavi]]
[[fr:Massoud Radjavi]]
[[fr:Massoud Radjavi]]
[http://www.example.com عنوان پیوند]

نسخهٔ ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۰۶:۲۶

پرونده:Massoud Rajavi.jpg
مسعود رجوی در حال دست دادن با صدّام حسین رئیس جمهور عراق در دوران جنگ ایران و عراق

مَسعود رَجَوی رهبر فعلی سازمان مجاهدین خلق است.

وی در سال ۱۳۲۷.ش در طبس و در یک خانواده مذهبی متوسط متولد شد. مسعود پس از کاظم رجوی (دکتر در حقوق سیاسی و استاد دانشگاه در سویس) و صالح رجوی (پزشک و جراح قلب) سومین فرزند خانواده بود. دو برادر دیگر وی مهندس هوشنگ رجوی و دکتر محمود رجوی بودند. وی همچنین خواهری به نام منیر رجوی داشت که بعدها همراه با همسرش توسط دادگاههای شرع محاکمه و تیرباران شد.

ورود به سازمان مجاهدین خلق ایران

مسعود رجوی در سال ۱۳۴۶ در سن ۱۳ سالگی در حالیکه دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق دانشگاه تهران بود به عضویت سازمان مجاهدین درآمد. وی بعد از مدت کوتاهی درگروه ایدئولوژی درکنار محمد حنیف نژاد به تدوین برداشتهای این سازمان از اسلام که بسیار متفاوت از برداشتهای حوزه‌های علمیه بود پرداخت.

آغاز رهبری در سازمان مجاهدین خلق ایران

بعد از اعدام محمد حنیف نژاد توسط رژیم شاه, مسعود رجوی عملا رهبری سازمان را بر عهده گرفت. اما در سال ۱۳۵۳ و در شرایطی که وی هنوز در زندان بود, گروهی از اعضا به رهبری تقی شهرام و بهرام آرام و وحید افراخته اعلام کردند که ایدئولوژی سازمان تغییر کرده و آنرا یک سازمان مارکسیست اعلام کردند. رجوی این حرکت را یک کودتای سازمانی اعلام نمود و آنرا ضربه آپورتونیستی توسط آپورتونیستهای چپ نما نامید. به دنبال این واقعه رجوی در یک بیانیه ۱۲ ماده‌ای این کودتا را عامل بروز و رشد زودرس جریان راست ارتجاعی نامید. از نظر مجاهدین یکی از دلایل به قدرت رسیدن آیت الله خمینی بروز همین جریان راست است که ناشی از ضربه آپورتونیستی چپ نماها بوده‌است.

وقوع انقلاب و آزادی از زندان

رجوی در دوران بحبوحه انقلاب ۵۷ رهبر و شخصیت اصلی سازمان مجاهدین بود. وی در جریان رفراندوم قانون اساسی بدلیل اینکه مبتنی بر اصل ولایت فقیه میباشد رای نداد. وی به عنوان نماینده این سازمان برای انتخابات ریاست جمهوری کاندید شد اما مسئولین نظام صلاحیت وی را برای شرکت در انتخابات رد کردند. علت رد صلاحیت وی، شرکت نکردن در همه پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعلام شد.

سرفصل ۳۰ خرداد ۶۰ و خروج از ایران

در سال ۱۳۶۰ با حمله نیروهای امنیتی و سپاه به مرکز فرماندهی مجاهدین، موسی خیابانی (فرمانده نظامی مجاهدین)، اشرف ربیعی (همسر مسعود رجوی) و دهها مجاهد دیگر به قتل رسیدند. با مرگ ربیعی و پس از خروج از ایران، مسعود رجوی با فیروزه بنی صدر (دختر ابوالحسن بنی صدر) ازدواج کرد.

ورود به عراق

پس از آنکه رجوی با دولت عراق پیمان دوستی امضا کرد، اختلاف میان بنی صدر با رجوی اوج گرفت و بنا به همین مسئله جدایی دختر بنی صدر از مسعود نیز اتفاق افتاد.

در سال ۱۳۶۴.ش مسعود رجوی با مریم عضدانلو قاجار از نوادگان مظفرالدینشاه قاجار که در همان روزها از همسرش مهدی ابریشمچی جدا شده بود ازدواج کرد.

در سال ۱۳۶۵.ش رجوی پس از آنکه یک سلسله عملیات پارتیزانی را به نام تهاجم شدید علیه جمهوری اسلامی پیش برد روانه عراق شد. وی در پاسخ عده‌ای که به او انتقاد می‌کردند که به کشوری میرود که با ایران در حال جنگ است گفت من میروم تا آتش در کوهستانها بر علیه جمهوری اسلامی بیفروزم.[نیازمند منبع]

رجوی در عراق ارتشی بنام ارتش آزادی بخش ملی را پایه ریزی کرد.

پس از حمله آمریکا به عراق

پس از سقوط دولت صدام در جریان حمله آمریکا مسعود رجوی ناپدید شد. هرچند رسانه‌های وابسته به سازمان مجاهدین در چند مورد مطالبی را به نقل از رجوی منتشر کردند اما هیچ اطلاع رسمی و دقیقی از محل اختفای و وضعیت سلامتی وی وجود ندارد.


پیوند به بیرون

سایت رسمی مجاهدین خلق ایران


عنوان پیوند