کریستن استوارت
| کریستن استوارت | ||||
|---|---|---|---|---|
کریستن استوارت در مراسم جوایز اسکار هشتاد و دوم |
||||
| نام اصلی | کریستن جیمس استوارت | |||
| زمینه فعالیت | بازیگر | |||
| ملیت | آمریکایی | |||
| تولد | ۹ آوریل ۱۹۹۰ (۲۱ سال) لس آنجلس، کالیفرنیا، ایالات متحده |
|||
| والدین | جان استوارت - جولز مان استوارت | |||
| سالهای فعالیت | ۱۹۹۹ تاکنون | |||
| وبگاه رسمی | kristenstewart.com امضای کریستن |
|||
| صفحه در وبگاه IMDb | ||||
|
||||
کریستن جیمس استوارت (به انگلیسی: Kristen Jaymes Stewart) (زاده ۹ آوریل ۱۹۹۰) بازیگر آمریکایی سینما و تلویزیون است. او بیشتر به خاطر ایفای نقش در فیلمهایی همچون اتاق پناهگاه، زاتورا، در سرزمین زنان، طبیعت وحشی و سری گرگ و میش معروف است.
محتویات |
[ویرایش] زندگینامه
استوارت در لس آنجلس، کالیفرنیا به دنیا آمد و همان جا هم بزرگ شد. اما بعضی از سالهای اولیه زندگیش را در کلورادو گذرانده و سپس دوباره لوس آنجلس بازگشته است. پدرش جان استوارت مدیر صحنه و تهیه کننده تلویزیون است و برای کمپانی فاکس کار می کند. مادرش جولز مان-استوارت که یک کارگردان محسوب می شودو همچینین استرالیایی است. استوارت یک برادر بزرگ تر به نام کامرون استوارت دارد.
[ویرایش] حرفه
| این بخش از مقاله دقیق، کامل و صحیح ترجمه نشده است یا مشکل نگارش فارسی دارد لطفاً این ترجمه را با توجه به نسخهٔ اصلی اصلاح کنید و سپس این الگو را بردارید. |
فعالیت بازیگری کریستن در سن هشت سالگی اش شروع شد ، بعد از اینکه یک نماینده بازی او را در نمایش نامه ی کریسمس مدرسه ی ابتدایی اش دید . اولین نقش او اجرای یک نقش بدون دیالوگ در فیلمThe Thirteenth Year بود . بعد از آن او نقش دختری را در فیلم The Flintstones in Viva Rock Vegas بازی کرد که حلقه ای را پرتاب می کند . سپس در فیلم The Safety of objects نقش دختر پسر واری را بازی کرد که مادر بیوه اش مشکلات زیادی داشت با بازی ( Patricia Clarkson ) کریس نقش اصلی را در فیلم هالیوود ای Panic Room داشت ، او نقش دختر عبوس و دیابتی یک مادر طلاق گرفته را بازی کرد ( با بازی Judy Foster ) نقدهای این فیلم به طور کلی مثبت بود و استوارت توانست نظرهای مثبتی را برای بازی خوبش به دست آورد . بعد از موفقیت فیلم Panic Room وی در یک فیلم ترسناک دیگر به ایفای نقش پرداخت ، Cold Creek Manor ، او نقش دختر Dennis Quaid و Sharone Stone را به عهده داشت ، اما این فیلم عملا از جدول باکس آفیس خارج شد . فیلم بعدی ، نقش اول را برای او به همراه داشت ، در فیلم اکشن و کمدی Catch That Kid روبروی Max Thieriot و Corbin Bleu به ایفای نقش پرداخت . همچنین او در فیلم Undertow در نقش لیا بازی کرد . بدون شک تحسین برانگیزترین ایفای نقش او در فیلم تلویزیونی Speak بود ، نمایشنامه ی این فیلم اقتباسی از رمان Laurie Halse Anderson است . کریستن استوارت که هنگام بازی در این فیلم ۱۳ ساله بود ، در نقش یک دختر دبیرستانی به نام Mlinda Sordino ظاهر شد ، دختری که بعد از یک ماجرا از تماس برقرار کردن به صورت شفاهی خودداری می کند و با پریشانی های احساساتی زیادی دست و پنجه نرم می کند . کریس برای این فیلم مورد تحسین افراد زیادی قرار گرفت ، او در این فیلم فقط چند خط دیالوگ داشت اما توانست تفسیرهای ذهنی اش را به خوبی در فیلم به نمایش بگذارد .
در سال ۲۰۰۵ او در یک فیلم تخیلی به نام Zathura ظاهر شد و در آن فیلم نقش لیسا را ایفا کرد . خواهر بی مسئولیت دو پسر کوچک که به خاطر بازی کردن با یک نوع تخته ی بازی به فضا می روند و خانه ی آنها تبدیل به یک سفینه ی فضایی می شود . منتقدان نظر مثبتی راجع به این فیلم داشتند ، اما بازی کریستن در این فیلم چندان به چشم نیامد و مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت چون شخصیت او در مدت زیادی از فیلم بی حرکت و ثابت بود . سال بعد اودر فیلم Fierce People در نقش مایا بازی کرد و بعد از آن نقش اصلی فیلم ترسناک The Messengers به او رسید .
ازی خوب کریس با فیلم هایی همچون In The Land Of Woman ، The Cake Eaters ، Into the Wild و Jumper ادامه پیدا کرد تا اینکه در ۱۶ نوامبر ۲۰۰۹ کمپانی سامیت اعلام کرد که کریستن استوارت در نقش ایزابلا ماری سوان در فیلم Twilight بازی خواهد کرد ، فیلمی بر اساس رمان پرفروش استفنی مایر . استوارت در این فیلم به همراه رابرت پنتینسون ( ادوارد کالن ) به ایفای نقش پرداخت . فیلمبرداری این فیلم از فوریه ی ۲۰۰۸ آغاز شد و در می ۲۰۰۸ به پایان رسید . Twilight در ۲۱ نوامبر ۲۰۰۸ به اکران سینماهای آمریکا در آمد . بعد از اکران فیلم Twilight وی برای بازی در نقش بلا سوان جایزه ی بهترین ایفای نقش بازیگر زن MTV را از آن خود کرد . او در فیلم New Moon که در نوامبر ۲۰۰۹ به اکران شد نیز به ایفای نقش پرداخت، او در فیلم سوم و چهارم گرگ و میش به نام كسوف eclipse و سپيده دمbreaking dawn نیز ایفای نقش کرد و در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیز برنده جایزه بهترین بازیگر زن MTV را ازان خود کرد.
استوارت در فیلمی به نام K-11 به همراه نیکی رید (بازیگر نقش رزالی در فیلم گرگ و میش ) به کارگردانی مادرش بازی خواهد کرد ، ماجرای این فیلم در خوابگاه زندان یکی از شهرهای اطراف لوس آنجلس اتفاق می افتد و نکته ی دیگر اینکه شخصیت کریستین و نیکی در این فیلم مردانه است .
همچنین او در فیلم The Runawaysدر نقش Joan Jett به کارگردانی و نویسندگی Floria Sigismondi نیز بازی کرد . او هنگام سال نو ۲۰۰۸-۲۰۰۹ با Joan Jett ملاقات کرد تا برای این نقش آماده شود.
همچنین قسمت دوم سپیده دم با بازی او در ۲۳ آبان ۲۰۱۲ اکران می شود و فیلم دیگر او به نام سفیدبرفی و شکارچی نیز به زودی اکران می شود و فیلم On the Road اون نیز در سال ۲۰۱۲ اکران می شود.
[ویرایش] فیلمشناسی
| سال | نام فیلم | نقش | توضیحات |
|---|---|---|---|
| ۲۰۰۲ | اتاق پناهگاه | سارا آلتمن | |
| ۲۰۰۳ | عمارت کلد کریک | کریستن تیلسون | |
| ۲۰۰۸ | جهنده | صوفی | |
| ۲۰۰۸ | گرگ و میش | بلا سوان | |
| ۲۰۰۹ | گرگ و میش: ماه نو | بلا سوان | |
| ۲۰۱۰ | به خانوده رایلی خوش آمدید | مالوری | |
| ۲۰۱۰ | فراریها | جوان جت | |
| ۲۰۱۰ | گرگ و میش: کسوف | بلا سوان | |
| ۲۰۱۱-۲۰۱۲ | گرگ و میش: سپیدهدم | بلا سوان |
[ویرایش] پیوند به بیرون
[ویرایش] منابع
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا، «Kristen Stewart»، ویکیپدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۱۵ فروردین ۱۳۸۸).
| در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ کریستن استوارت موجود است. |
- مقالههای نیازمند اصلاح ترجمه
- بازیگران اهل لسآنجلس، کالیفرنیا
- بازیگران سده ۲۰ (میلادی)
- بازیگران سده ۲۱ (میلادی)
- بازیگران اهل آمریکا
- زادگان ۱۹۹۰ (میلادی)
- افراد زنده
- زنان اهل آمریکا
- اهالی ایالت کالیفرنیا
- بازیگران اهل کالیفرنیا
- بازیگران کودک اهل آمریکا
- بازیگران تلویزیونی اهل آمریکا
- بازیگران تئاتر اهل آمریکا
- بازیگران فیلم اهل آمریکا
- آمریکاییهای استرالیاییتبار
- برندگان جایزه بفتا