پرش به محتوا

چت آنلاین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
با فرض حسن نیت ویرایش 5.220.67.218 (بحث) خنثی‌سازی شد. (توینکل)
برچسب: خنثی‌سازی
جز Sunfyre صفحهٔ گفتگوی اینترنتی را به گفت‌وگوی اینترنتی که تغییرمسیر بود منتقل کرد
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۰۴:۳۴

گفتگوی اینترنتی، گپ زدن[۱] یا چَت به گفت‌وگوی کاربری با کاربر یا کاربران دیگر با استفاده از اینترنت گویند.

فن آوری

در ابتدا برای چت اینترنتی از پروتوکل آی آر سی استفاده می‌شد. اما اکنون از طریق سایر پروتکل‌ها نیز این کار امکان‌پذیر می‌باشد.

نرم‌افزارهای چت

برای چت نرم‌افزارهای زیادی مانند آی‌آرسی، یاهو مسنجر، ام اس ان مسنجر، گوگل تاک، اسکایپ و پیام‌رسان ویندوز لایو وجود دارد. نرم‌افزارهای چت هم اکنون در موبایل هم افزایش چشم گیری داشته‌اند و کاربران خاص خود را دارند.

نظر اسلام در مورد چت کردن

از نظر همه مراجع چت کردن با جنس مخالف و رد و بدل کردن صحبت‌های معمولی در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد جایز نیست.[۲] در گفتگوی زن و مرد نامحرم، بین گفت و گوی مستقیم و از راه دور هیچ تفاوتی در حکم نمی‌کند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال دارد. (آیات عظام امام خمینی، خامنه‌ای، مکارم شیرازی، بهجت، تبریزی، نوری همدانی، فاضل لنکرانی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، سیستانی).[۳]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «گپ زدن» [رایانه و فنّاوری اطلاعات] هم‌ارزِ «chat»؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر دوم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۶۴-۷۵۳۱-۳۷-۰ (ذیل سرواژهٔ گپ زدن)
  2. «چت کردن با نامحرم در فضای مجازی چه حکمی دارد؟». باشگاه خبرنگاران جوان. ۱۳ مهر ۱۳۹۵. دریافت‌شده در یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  3. «احکام ارتباط با نامحرم در فضای مجازی اینترنت». افکار نیوز. ۱۳ تیر ۱۳۹۵. دریافت‌شده در ۱۳ مهر ۱۳۹۵.