آیسخولوس: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جزبدون خلاصۀ ویرایش
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵۱: خط ۵۱:


== نوآوری ها و موضوع کار ==
== نوآوری ها و موضوع کار ==
از ابداعات اصلی او در نمایش یونان باستان، ورود بازیگر دوم به صحنهٔ نمایش است.البته زمانی که [[سوفوکلس]] دیگر [[تراژدی‌نویس]] صاحب‌نام یونانی، بازیگر سوم را وارد تئاتر کرد، آیسخولوس هم از او تبعیت کرد.
از ابداعات اصلی او در نمایش یونان باستان، ورود بازیگر دوم به صحنهٔ نمایش است.البته زمانی که [[سوفوکلس]] دیگر [[تراژدی‌نویس]] صاحب‌نام یونانی، بازیگر سوم را وارد تئاتر کرد، اسخیلوس هم از او تبعیت کرد.
موضوع بسیاری از نمایش‌های آیسخولوس، مبارزه خدایان با یکدیگر بوده است. خدایان و انسان‌ها در این جدال‌ها، تسلیم ارادهٔ تقدیر هستند.
موضوع بسیاری از نمایش‌های اسخیلوس، مبارزه خدایان با یکدیگر بوده است. خدایان و انسان‌ها در این جدال‌ها، تسلیم ارادهٔ تقدیر هستند.
{{-}}
{{-}}
== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۱۶ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۲۳:۰۵

اسخیلوس
زاده۵۲۵-۵۲۴ (پیش از میلاد)
الوزیس, یونان
محل زندگیآتن، یونان
درگذشته۴۵۵-۴۵۶ (پیش از میلاد)
سیسیل, ایتالیا
آرامگاهسیسیل, ایتالیا
نام(های) دیگرآشیلوس، اشیل
پیشهنمایش نامه نویس و سرباز
دلیل سرشناسینمایشنامه نویسی
تأثیرگذاشته برسوفوکلس، اوریپیدس

اسخیلوس یا آشیلوس (به یونانی: Αἰσχύλος) - به تلفظ انگلیسی‎/[invalid input: 'icon']ˈsk[invalid input: 'ɨ']ləs/‎ EES-ki-ləs -دومین تراژدی نویس یونان باستان پس از تسپیس است و آثار او باعث تکامل زبان تراژدی در یونان باستان شد.

آثار

هفت نمایشنامه تراژدی پارسیان، پرومته در زنجیر، هفت تن عليه تبس، استغاثه‌کنندگان، آگاممنون، الاهگان انتقام و اورستیا از وی به جا مانده است و البته فقره هایی از آثار ناپدید شده او نیز بر جای مانده که به فارسی ترجمه نشده اند.

نوآوری ها و موضوع کار

از ابداعات اصلی او در نمایش یونان باستان، ورود بازیگر دوم به صحنهٔ نمایش است.البته زمانی که سوفوکلس دیگر تراژدی‌نویس صاحب‌نام یونانی، بازیگر سوم را وارد تئاتر کرد، اسخیلوس هم از او تبعیت کرد. موضوع بسیاری از نمایش‌های اسخیلوس، مبارزه خدایان با یکدیگر بوده است. خدایان و انسان‌ها در این جدال‌ها، تسلیم ارادهٔ تقدیر هستند.

منابع

  • Les tragiques Grecs- Eschyle- Edition Robert Laffont- 2001- Paris
  • پین سنت، جان؛ (1387) شناخت اساطیر یونان، ترجمه‌ی باجلان فرخی، تهران، اساطیر، چاپ دوم.
  • آیسخولوس؛ (1390) آیسخولوس: مجموعهٔ آثار، ترجمه‌ی عبدالله کوثری، تهران، نشر نی، چاپ نخست.شابک: 978-964-185-203-1