لوون آرونیان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Ogaden (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه‌ای جدید حاوی «{{Infobox chess player |name = لئون آرونیان |image = LAronian.jpg |caption = لئون آرونیان در سا...» ایجاد کرد
برچسب: منبع‌دهی نادرست (AF)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۸ اوت ۲۰۱۲، ساعت ۱۰:۲۹

لئون آرونیان
لئون آرونیان در سال ۲۰۱۲
نام کامللئون گریگوریویچ آرونیان
کشور ارمنستان
زاده۶ اکتبر ۱۹۸۲ ‏(۴۱ سال)
ایروان، ارمنستان، شوروی
عنواناستاد بزرگ
رده‌بندی فیده2809 (مه ۲۰۲۴) رتبه ۲ دنیا
بهترین ریتینگ۲۸۲۵ در مه ۲۰۱۲

لئون گریگوریویچ آرونیان (به ارمنی: Լևոն Գրիգորի Արոնյան) ‏(۶ اکتبر ۱۹۸۲ در ایروان) شطرنج‌باز ارمنی که با ریتینگ ۲۸۱۶ در اوت ۲۰۱۲ نفر دوم رنکینگ جهانی این رشته است. وی در ماه مه ۲۰۱۲ ریتینگ ۲۸۲۵ را داشت که سومین ریتینگ برتر در تام تاریخ است.

آرونیان در ۹ سالگی شطرنج را آموخت و قهرمانی شطرنج زیر ۱۲ سال و زیر ۲۰ سال جهان را در کارنامه دارد، او در ۱۹۹۶ در سیزده سالگی استاد بین‌المللی و در سال ۲۰۰۰ استاد بزرگ شطرنج شد.

آرونیان در سال ۱۹۹۴ در مسابقان قهرمانی زیر ۱۲ سال شطرنج جهان با امتیاز ۸ از ۹ بالاتر از شطرنج‌بازان بزرگ آینده دنیا روسلان پونوماریوف، الکساندر گریچوک و اتین باکرو قهرمان این رده سنی شد.

قهرمانی آرونیان در جام جهانی شطرنج ۲۰۰۵ که بدون شسکست در حتی یک بازی به دست آمد. با این پیروزی وی حق شرکت در تورنمنت کاندیداتوری برای قهرمانی جهان ۲۰۰۷ را به دست آورد و در این تورنمنت با پیروزی بر مگنوس کارلسن و الکسی شیروف به این تورنمنت قهرمانی جهان صعود کرد. این آخرین باری بود که قهرمان این رشته در یک تورنمنت مشخص می‌شد اما آرونیان با ۶ امیتاز از ۱۴ بازی موفق نبود و ویسواناتان آناند به مقام قهرمانی این رشته رسید. آرونیان با توجه به ریتینگ بالای خود برای شرکت در تورنمنت کاندیداتوری قهرمانی جهان ۲۰۱۳ انتخاب شده است که برای تعیین رقیب آناند در قهرمانی جهان ۲۰۱۴ برگزار می‌شود.

قهرمانی در تورنمنت شطرنج لینارس ۲۰۰۶ و قهرمانی مشترک تورنمنت کروس ۲۰۷ در کنار تیمور رجبوف و وسلین توپالف و تکرار این قهرمانی در تورنمنت کروس ۲۰۰۸ در کنار مگنوس کارلسن، قهرمانی مشترک تورنمنت رده ۲۱ یادواره تال ۲۰۱۰ به همراه شهریار محمدیاروف و سرگئی کارژاکین و قهرمانی در تورنمنت ۲۰۱۲ ویک آن زی از مهمترین عناوین او بوده‌اند.

وی به همراه تیم ملی ارمنستان به مدال طلای دو المپیاد شطرنج ۲۰۰۶ و ۲۰۰۸، مدال برنز ۲۰۰۴ و قهرمانی تیمی شطرنج جهان ۲۰۱۱ رسیده است و در المپیاد شطرنج ۲۰۱۰ مدال نقره انفرادی میز یک را کسب کرد. آرونیان دو بار قهرمان شطرنج ۹۶۰ جهان در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷، قهرمان شطرنج سریع جهان ۲۰۰۹ و قهرمانی شطرنج برق‌آسا ۲۰۱۰ را در کارنامه دارد.

آورنیان در سال ۲۰۰۵ بهترین ورزش‌کار سال ارمنستان شد و در سال ۲۰۰۹ لقب افتخاری استاد ورزش این کشور را دریافت کرد.

منابع