علیرضا سپاسی آشتیانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
←‏بعد از پیروزی انقلاب: افزودن ماجرای فرار
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:sepasi.jpg|thumb|left]]
[[پرونده:sepasi.jpg|thumb|left]]
'''علیرضا سپاسی آشتیانی''' ( زاده ١٩ مهر ١٣٢٣ _ تهران _ درگذشته ١٨ اسفند ١٣۶٠ _ تهران) از مؤسسین [[سازمان حزب‌الله]] که بعدها عضو کادر مرکزی [[سازمان مجاهدین خلق ایران]] شد.
'''علیرضا سپاسی آشتیانی''' ( زاده ١٩ مهر ١٣٢٣ _ تهران _ درگذشته ١٨ اسفند ١٣۶٠ _ تهران) از مؤسسین [[سازمان حزب‌الله]] که بعدها عضو فدائیان خلق مرکزی شد.


== ولادت و خانواده ==
== ولادت و خانواده ==

نسخهٔ ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۶:۴۹

علیرضا سپاسی آشتیانی ( زاده ١٩ مهر ١٣٢٣ _ تهران _ درگذشته ١٨ اسفند ١٣۶٠ _ تهران) از مؤسسین سازمان حزب‌الله که بعدها عضو فدائیان خلق مرکزی شد.

ولادت و خانواده

علیرضا سپاسی آشتیانی متولد ١٩ مهر ۱۳۲۳ در آشتیان اراک، در خانواده ای اهل ایمان در آشتیان واقع در اراک بدنیا آمد پدرش ابوالقاسم کشاورزی ساده بود و علیرضا در سال ١٣۴١ به تهران آمده و مدرک صنایع شیمیایی خود را از دانشگاه تهران دریافت نمود علیرضا پدرش را در سال ١٣۴٣ در ۵۴ سالگی از دست داد و از آن پس در تهران زندگی نمود.

تحصیلات

پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی و متوسطه وارد دانشکدهٔ هنرهای زیبا شد.

مبارزات سیاسی

در سال ۱۳۴۳ توسط اصغر قریشی وارد حزب ملل اسلامی شد. در سال ۱۳۴۶ و پس از آزادی از زندان همراه احمد احمد، عباس آقازمانی گروه حزب‌الله را بنیان نهاد و در آن به نوشتن درسهای سیاسی و گزارشهای تحلیلی برای گروه اقدام کرد. در این سالها توانست تحصیلاتش را به پایان برساند.

ورود به مجاهدین خلق

پس از ادغام حزب‌الله در سازمان مجاهدین خلق، جذب مجاهدین شد. در مرداد ۵۱ در ترور سرتیپ طاهری همراه محمد مفیدی و باقر عباسی شرکت داشت که پس از دستگیری آن دو نفر، به زندگی مخفی روی آورد. به خاطر تندی و جدیت در کارها، مراتب سازمانی را به سرعت طی کرد و در سال ۱۳۵۳ در کادر مرکزی سازمان راه یافت.

پیوستن به سازمان پیکار

در سال ۱۳۵۴ و همراه با اعلام تغییر ایدئولوژی سازمان مجاهدین، به رهبری تقی شهرام وارد سازمان پیکار در راه آزادی طبقه کارگر شد.

بعد از پیروزی انقلاب

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به‌طور آشکار و افراطی به ضدیت و مخالفت و مبارزه با نظام روی آورد. اواخر ۱۳۶۰ دستگیر شد. در دورهٔ بازداشت، شدیدً به مقدسات اسلامی اهانت کرده، روزهایی پر از هیاهو و درگیری حتی به بسیاری از پاسداران داشت. سرانجام در اسفند ماه ۱۳۶۰ هنگام فرار از زندان اوین با شلیک نگهبانان زندان کشته شد.

منابع

کتاب خاطرات عزت شاهی، محسن کاظمی، دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، ۱۳۸۴