پرش به محتوا

نبرد ورشو (۱۹۳۹)

مختصات: ۵۲°۱۳′۴۸″ شمالی ۲۱°۰۰′۳۹″ شرقی / ۵۲٫۲۳۰۰۰°شمالی ۲۱٫۰۱۰۸۳°شرقی / 52.23000; 21.01083
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
محاصره ورشو
بخشی از نبرد لهستان در جنگ جهانی دوم

داوطلبان آتش‌نشان در حال تماشای یک نبرد هوایی بر فراز آسمان ورشو. پوستر تبلیغاتی با نوشته «مسلح شوید- متحد شوید، ما در کنار هم دشمن را شکست خواهیم داد.»
تاریخ۸–۲۸ سپتامبر ۱۹۳۹
موقعیت۵۲°۱۳′۴۸″ شمالی ۲۱°۰۰′۳۹″ شرقی / ۵۲٫۲۳۰۰۰°شمالی ۲۱٫۰۱۰۸۳°شرقی / 52.23000; 21.01083
نتایج پیروزی آلمان
طرف‌های درگیر
 آلمان جمهوری دوم لهستان
فرماندهان و رهبران
قوا
۱۷۵٬۰۰۰ سرباز ۱۲۴٬۰۰۰ سرباز (به جز داوطلبان)
تلفات و خسارات
۷۵۰۰ کشته
۱۳۰۰۰ زخمی
۱۴۰٬۰۰۰ کشته یا اسیر
۱۸۰۰۰ غیرنظامی کشته شدند

محاصره ورشو نبردی بود که در سال ۱۹۳۹ میلادی میان سپاه ورشو (لهستانی: Armia Warszawa) ارتش لهستان که در شهر سنگر گرفته بود و قوای متهاجم آلمانی رخ داد.

در روز ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ و همزمان با آغاز تهاجم به لهستان، بمباران هوایی ورشو توسط نیروی هوایی آلمان نازی آغاز گشت. یک هفته بعد در ۸ سپتامبر اولین واحدهای زرهی آلمان از سمت جنوب غرب به نزدیک شهر رسیدند که با وجود اعلام رادیو آلمان مبنی بر تصرف شهر حملات آن‌ها پس زده شد و محاصره شهر آغاز گشت. این محاصره ۲۰ روز به طول انجامید تا آنکه در نهایت در روز ۲۸ سپتامبر فرمانده پادگان محافظ ورشو رسماً تسلیم را پذیرفت و ۱۴۰٬۰۰۰ سرباز حاضر در شهر به عنوان اسیر جنگی تسلیم نیروهای آلمانی گشتند. در روز ۱ اکتبر ارتش آلمان به ورشو وارد شد و دوره اشغال شهر تا قیام خونبار ورشو و پس از آن تا ۱۷ ژانویه که قوای ارتش سرخ به آن وارد شدند ادامه یافت.

قریب به ۱۸٬۰۰۰ غیرنظامی در دوره محاصره شهر کشته شدند و در اثر درگیری‌ها ۱۰ درصد ساختمان‌های شهر به‌طور کامل تخریب گشتند و ۴۰ درصد آسیب جدی دیدند. مطابق مقررات نبرد هوایی در سال ۱۹۳۹ ورشو یک هدف مشروع جهت بمباران قلمداد می‌گشت زیرا که در خط مقدم نبرد قرار داشت و ارتش لهستان شهر را به محلی جهت دفاع نظامی در برابر تهاجم بدل کرده بود.

منابع

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]