پرش به محتوا

مرآة العارفین بین المللی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
مرآة العارفین بین‌المللی
مرآة العارفین بین‌المللی
دسته‌بندیاسلامی و تصوف مجله
بسامدماهانه
شمارگانبیش از ۱ لاک
ناشرانتشارات الارفین
بنیان‌گذارحضرت سخی سلطان محمد اصغر علی
کشورپاکستان
مستقر درلاهور، پنجاب
زباناردو
وبگاه

مرآة العارفین بین‌المللی مجله ماهنامه تحقیقی اردو است. ماهنامه مذکور بنام یک اثر بزرگ حسین نوهٔ محمد نامگذاری شده‌است. آئینه را مرآة می‌گویند. در حالی که عارفین جمع عارف است و عارف به معنای کسی است که خداوند متعال را می‌شناسد. هدف از نامگذاری «مرآة العارفین» نیز ارائه افکار و اندیشه‌های صوفیه در این ماهنامه است.[۱]

تاریخچه مجله

[ویرایش]

«مرآة العارفین بین‌المللی» توسط نهضت جماعت اصلاحی و سازمان بین‌المللی العارفین راه اندازی شده‌است. آغاز این به‌طور رسمی در آوریل ۲۰۰۰ با دستور و رهنمایی سلطان محمد اصغر علی شده بود.[۲][۳] «مرآة العارفین» با اهداف عالی علمی و ضمن حفظ کیفیت تحقیق از مدت بیست و یک(۲۱) سال به‌طور منظم و بدون تعطل منتشر می‌شود. سر دبیر مجله صاحبزاده سلطان احمد علی رئیس مؤسسه مسلم (مسلم انستی تیوت) و دبیرکل جماعت اصلاحی و سازمان بین‌المللی العارفین اند. و کارویراستاری توسط طارق اسماعیل ساگر شخصیت سیاسی و ادبی انجام می‌شود.[۴][۵]

دائیره خوانندگان

[ویرایش]

از آوریل۲۰۰۰ تاکنون این ماهنامه را بیست و یک (۲۱) سال می‌گذرد و امروز این ماهنامه بدون شک در روزنامه‌نگاری مذهبی و ملی ماهنامه کثیرالاشاعت شده‌است. تعداد انتشار این ماهنامه هر ماه تا صد هزار می‌رسد و این امر به سخت کوشی، پیشتکار و استقامت سازمان شاهد است. نمایندگان ماهنامه تقریباً در سراسر مناطق پاکستان حضور دارند آنها نه تنها ماهنامه فوق‌الذکر را به عموم مردم می‌رسانند. بلکه همه به گروه‌های علمی، دانشگاه‌های کوچک و بزرگ پاکستان، موسسه‌های آموزشی و حتی به کتابخانه‌ها را فراهم می‌سازند. غیر از پاکستان در ده (۱۰) کشور دیگر نیز نمایندگان ماهنامه حضور دارند. ماهنامه «مرآة العارفین» نه تنها به خوانندگان خود به برخوردی مثبت وادار می‌کند بلکه بالاتر از تعصبات مذهبی یک فکر نو و تازه در آنان می دهمد.[۶]

اهداف و مقاصد ماهنامه مرآة العارفین

[ویرایش]

یکی از اولین و مهم‌ترین اهداف مرآة العارفین ترویج وحدت بین المسلمین است. این مجله تحقیقاتی بر فلسفه و اندیشه علامه محمد اقبال «نکل کر خانقاهوں سی ادا کر رسم شبیری» است. به‌طور خلاصه مجله پژوهشی که به حضرت سلطان باهو نسبت دارد. ترجمان فلسفه وحدانیت، پیامبر اصلاح بشریت، و طرفدار ایدئولوژی پاکستان است. این ماهنامه با در نظر گرفتن ایدئولوژی پاکستان از نظر عرفان و تصوف، معاشرت و ادب، وقعیت ملی و بین‌المللی اقتصادیات و معاشیات در ایدئولوژی پاکستان ترجمانی می‌کند.[۷][۸][۹]

بررسی اجمالی مقالاتی که در ماهنامه مراة العارفین منتشر شده

[ویرایش]

این ماهنامه مشتمل بر مقالاتی در مورد موضوعات متنوع مذهبی، سیاسی و ملی می‌باشد. مقالات پژوهشی در این دربارهٔ شرایط داخلی و بین المللی کشور و در مورد چالشهای در پیش جهان اسلام به چاپ می‌رسند. در ماهنامه مراة العارفین بیشتر مقالات در مورد موضوعات مختلف تحت عناوین زیر منتشر می‌شوند. جزئیات آن در زیر آورده شده‌است.

مضامین اسلامی

[ویرایش]

در ماهنامه مرآة العارفین مقالات اسلامی منتشر شده حاوی پیام حقیقی اسلام است. و بسیاری از نکات آشکار می‌شود که مردم معمولاً از آن چشم پوشی می‌کنند. در این مجله به‌طور خاص، راه حل مشکلات اجتماعی از نظر قرآن و سنت ارائه می‌شود. علاوه بر این مقالات بر اساس افکار صوفیه و آموزه‌های صلح و محبت نوشته می‌شوند.

باهوشناسی

[ویرایش]

این ماهنامه چون با حضرت سلطان العارفین نسبت دارد؛ بنابراین، گوشه ای از باهوشناسی درین وجود دارد که متعلق به نوشته‌های سلطان العارفین است. علاوه براین ابیات پنجابی حضرت سلطان العارفین به روشی ساده و قابل فهم توضیح داده می‌شوند. به علاوه ابیات پنجابی او در پرتو قرآن و حدیث ارائه عرضه می‌شوند. گذشته از این، مقالات علمی و پژوهشی در مورد زندگی و افکارش نیز گنجانیده می‌شود.[۱۰]

ملی و بین المللی

[ویرایش]

این ماهنامه دارای مقالاتی در مورد مشکلات منطقه ای، ملی و بین المللی است. مؤسسه تحقیقاتی مسلم انستی تیوت بالعموم در مورد مشکلات در پیش بشریت و بالخصوص وحدت امت مسلمه برنامه‌های مختلف ملی و بین المللی را تدارک می‌بیند که در این محققان از سراسر جهان نه تنها در مورد این مشکلات بحث می‌کنند بلکه آنها راه حل‌های ممکن برای این مشکلات ارائه می‌دهند. و گزارش‌های دقیق این برنامه‌ها در ماهنامه مرآة العارفین منتشر می‌شود تا بیشتر افراد بتوانند بهره‌مند شوند.

صلاح عام

[ویرایش]

توسط جماعت اصلاحی و سازمان بین المللی العارفین به رهنمایی جانشین سلطان الفقر حضرت سخی سلطان محمد علی صاحب در مناطق مختلف پاکستان کنفرانس‌های سالیانه در سراسر کشور در مورد میلاد مصطفی (صلی الله علیه وآله وسلم) رخ می‌دهد. گزارش آن تحت صلاح عام در ماهنامه مراة العارفین منتشر می‌شود. همین‌طور در صلاح عام خطبه‌های صاحبزاده سلطان احمد علی دبیرکل مرکزی روی موضوعات مختلف پس از ویرایش منتشر می‌شود.

ویژه نامه‌های خصوصی ماهنامه مرآة العارفین

[ویرایش]

ماهنامه مرآة العارفین ویژه نامه‌های خصوصی را با موضوعات مختلف در مورد احتیاجات و توضیحات عصر حاضر منتشر می‌کند. از جمله مسائل تاریخی امت مسلمه مانند کشمیر و فلسطین. علاوه بر این شماره‌های مخصوص در مورد مشکلات و شرایط وضیعت‌های مختلف در آینئه تاریخ به وفور تدارک می‌بیند. در این ویژه نامه نظریه‌هایی از محققین مختلف دانشگاه‌های متعدد عرضه می‌شوند.[۱۱][۱۲][۱۳]

منابع

[ویرایش]
  1. انٹرنیشنل، مرۃالعارفین. «تعارف | مرۃالعارفین انٹرنیشنل». www.mirrat.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  2. «Founders :: Al-Arifeen». alarifeen.webnode.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  3. انٹرنیشنل، مرۃالعارفین. «(Life of Sultan-ul-Faqr (6th)(RA | مرۃالعارفین انٹرنیشنل». www.mirrat.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  4. «Sahibzada Sultan Ahmad Ali - Run Towards Allah» (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  5. «Lecture: Teachings of the Sufi Mystics: Poetry as a Source». American Islamic College (به انگلیسی). ۲۰۱۸-۰۳-۲۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  6. «Magazine :: Al-Arifeen». alarifeen.webnode.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  7. "نکل کر خانقاهوں سی ادا کر رسم شبیری". Daily Pakistan (به انگلیسی). 2018-09-06. Retrieved 2021-02-25.
  8. «نکل کر خانقاهوں سی ادا کر رسمِ شبیّری». concordance.allamaiqbal.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  9. «علامه اقبال - نظم». Rekhta. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۲۵.
  10. Sufism ideal of Sultan Bahoo, Mirrat-ul-Arifeen magazine (2020-12-11). "Sultan Ahmad Ali chosen PM of Junagadh, says state part of Pakistan". Voice of Sindh (به انگلیسی). Retrieved 2021-01-15.{{cite web}}: نگهداری CS1: url-status (link)
  11. «Pakistan Number | Mirrat Ul Arifeen International August 2018 | | Alfaqr Tv» (به انگلیسی). ۲۰۱۸-۰۸-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۴-۱۶.
  12. Tv، Alfaqr. «Special Edition of "Mirrat Ul Arifeen" as "Seerat Number" has been published in December 2017 - video Dailymotion». Dailymotion (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۴-۱۶.
  13. "Special Edition of "Mirrat Ul Arifeen" as "Seerat Number" has been published in December 2017 - YouTube". www.youtube.com. Retrieved 2021-01-19.

پیوند به بیرون

[ویرایش]

https://www.mirrat.com/