پرش به محتوا

جنگ شیلا–تانگ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
جنگ شیلا–تانگ

نقشه جنگ شیلا–تانگ (در کره)، خط‌های سبز تیره نشان‌دهنده مرزهای شیلا، فلش‌های قرمز نشان‌دهنده نیروهای تانگ، فلش‌های آبی نشان‌دهنده نیروهای شیلا و علامت‌های انفجار نشان‌دهنده نبردها هستند.
تاریخ۶۶۸–۶۷۹
موقعیت
شمال و آبهای سواحل غربی شبه‌جزیره کره
نتایج آتش‌بس[۱]
تغییرات
قلمرو
شیلا قلمروی جنوبی رود تائدونگ را دوباره تسخیر می‌کند، در حالی که تانگ قلمروی شمالی رودخانه تائدونگ را که شامل گوگوریوی سابق می‌شد را تسخیر کرد.
طرف‌های درگیر
امپراتوری شیلا دودمان تانگ
فرماندهان و رهبران
پادشاه مونمو
کیم یوشین
گئوم موجام
کیم وون‌سول
گو یئونمو
شوئه رنگوی
گائو کان
بویئو یونگ
لی جینشینگ
قوا
حدود ۳۰,۰۰۰ (۶۷۵)(طبق منابع کره‌ای)[۲] حدود ۲۰۰,۰۰۰ (۶۷۵)(طبق منابع کره‌ای)[۲]

جنگ شیلا–تانگ (۶۶۸ تا ۶۷۶) بین پادشاهی کره‌ای امپراتوری شیلا و دودمان چینی تانگ که بلافاصله پس از فتح گوگوریو و باکجه توسط شیلا و تانگ رخ داد.

پس از اینکه سلسله‌های شیلا و تانگ برای نابودی بکجه و گوگوریو متحد شدند، توافق کردند که رودخانه‌ تائدونگ را به عنوان مرز بین دو کشور ایجاد کنند و یک اتحاد نظامی تشکیل دادند. با این حال، پس از اینکه سلسله تانگ گوگوریو را نابود کرد، وعده خود را با شیلا زیر پا گذاشت و با طرح تقسیم داخلی شیلا، تلاش کرد تا کل شبه‌جزیره کره از جمله شیلا را به سلسله تانگ پیوند دهد. در نبرد قلعه مِسو که در سال ۶۷۵ بعد از میلاد در گرفت، سی‌هزار تیرانداز و نیزه‌دار شیلایی موفق شدند دویست هزار سواره‌نظام چینی سلسله تانگ را در یک نبرد تمام عیار شکست دهند. در سپتامبر ۶۷۵ امپراتور گائوزونگ دویست‌هزار سرباز برای نابودی شیلا فرستاد. در ۲۲ جنگی که بین شیلا و سلسله تانگ اتفاق افتاد ارتش شیلا سی هزار اسب به غنیمت گرفت و آنها چهار هزار سرباز را کشته و پیروز شدند.

منابع

[ویرایش]
  1. Shin, Hyong Sik (2006). A Brief History of Korea (Translated ed.). Seoul: Ewha Womans University Press. p. 51. ISBN 9788973006199. [...] Silla engaged in an all-out war against Tang at one point. But, a truce was declared due to the political situation in both countries at that time.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ (کره‌ای) 나당전쟁