زیرزرد (رامهرمز)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Saeed823 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۸ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۸:۵۴ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

زیرزرد (رامهرمز)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانخوزستان
شهرستانرامهرمز
بخشبخش مرکزی
دهستانحومه شرقی (رامهرمز)
نام محلیورزرد
نام‌های قدیمیمیناب
مردم
جمعیت۲۲۰ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۰۶۴۳۵۸

زیرزرد (رامهرمز)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان رامهرمز در استان خوزستان ایران است. 99 درصد جمعیت روستا را مردمانی از طایفه بزرگ کلاه کج تشکیل میدهند. در توصیف طایفه بزرگ کلاه کج باید یادآور شد که: طایفه کلاه کج طایفه ای بزرگ با گستردگی جغرافیایی در استان‌های فارس خوزستان کهگیلویه چهارمحال بختیاری واستان قم و لرستان واستان بوشهر که هنوز از نظر جمعیت برآورد دقیقی از این طایفه در دست نیست طبق روایات و اسنادی که در دست بزرگان این طایفه می‌باشد در پایان دوران زندیه و پس از کشته شدن کریم خان مجبور به کوچ به منطقه ده قاضی از روستاهای شهرستان دیشموک استان کهکیلویه شدند وبخاطر شرایط مالی مناسب به صورت شراکتی کل اعضای طایفه ملک شهرستان دیشموک را خریداری نمودند.کلاه کجها که در جنگجویی و کشاورزی زبانزد بودند دژ محکمی در مقابل حملات قاجار به منطقه کهگیلویه شدند ولی بعد از چندین سال عده ای بخاطر شرایط جنگ‌های داخلی و عده ای بخاطر وجود بیماری‌هایی همچون طاعون منطقه دیشموک را به سمت استان لرستان و خوزستان کوچ کردند.کلاه کجهای استان لرستان بنیان‌گذار روستای کلاه کج در بخش یوسف وند شهرستان الشتر شدند و از نظر کشاورزی باعث رونق منطقه شدند.کلاه کج‌های خوزستان با ورود به روستاهای الله-تازنگ-سوالی-میداوود-رودزرد-ورزرد-چم قاسمعلی-ماماتین- جره-جوبجی- دهیور دوکهک-جعفرصاق-دیدونی-شیفه-سرچشمه-طالقانی سه-چم هاشم و دیگر روستاهای خوزستان با خرید املاک کشاورزی به کشت محصولاتی همچون گندم و برنج و.. و دامداری پرداختند طایفه کلاه کج‌ در گذشت زمان و گسترش زندگی شهر نشینی و تأسیس شرکت نفت به شهرهایی چون مسجد سلیمان نفت سفید اهواز و رامهرمز وهفتکل و امیدیه و دیگر شهرهای خوزستان کوچ کردند(نویسنده فتح الله کلاه کج)

جمعیت

این روستا در دهستان حومه‌شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۹ نفر (۵۵خانوار) بوده‌است.

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.