رود چلوند

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط BlUeRiVeR20 (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۲۴ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۴:۱۸ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

رودخانه چلوند
ویژگی‌های ظاهری
دهانهدریای خزر
ویژگی‌های حوضه
شبکهٔ رودتالش-انزلی

رود چلوند نام یک رودخانه در جغرافیای منطقه آستارا که از کوه‌های غربی میاکومه، گونش، باباعلی و چهل چشمه سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی از روستا قدیمی و تاریخی چلوند و مشروب‌ساختن برنج‌زارها از شیلات چلوند گذشته و به دریای خزر می‌ریزد.

همه ساله از طرف شرکت شیلات ایران، جهت تکثیر ماهی از نژاد گوتوم در فصل بهار اقداماتی صورت می‌گیرد. در قدیم این رود را دو شعبه بوده، به علت خاکبرداری از بستر رودخانه و عمیق شدن یکی از شعبات شعبه شمالی خشک و تبدیل به رودخانه متروکه گشته و اکنون جهت آبرسانی به مزارع قابل استفاده است. رودخانه چلوند یکی از مهمترین رودهای گیلان در فصل تخم‌گذاری ماهیان استخوانی هست.[۱] در فصل بارندگی به دلیل پرآب بودن این رودخانه، خطر طغیان نیز هر از گاهی ساکنان اطراف رود را تهدید می‌کند.[۲]

پانویس

  1. «احداث دیواره حفاظتی رودخانه چلوند آستارا». خبرگزاری فارس. ۷ مرداد ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۷/۲. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. «بارندگی و طغیان رودخانه‌ها در گیلان». روزنامه کیهان. ۲ شهریور ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۳۹۲/۷/۲. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)

منابع

پیوند به بیرون