روابط اوکراین و ایران

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Persia (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۸ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۰۱ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

روابط ایران—اوکراین
نقشهٔ مکان‌نمای Iran و Ukraine

ایران

اوکراین

روابط ایران و اوکراین، در تاریخ ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱ جمهوری اسلامی ایران استقلال اوکراین را به رسمیت شناخت. در ژانویهٔ ۱۹۹۲ نخستین دیدار رسمی، به دعوت آناتولی زلنکو، وزیر امور خارجهٔ اوکراین و با سفر علی اکبر ولایتی، وزیر امور خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران به اوکراین صورت پذیرفت. طی این دیدار، پروتکل برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در تاریخ ۲۲ ژانویهٔ ۱۹۹۲ به امضاء رسید. سفارت اوکراین در جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را در اکتبر ۱۹۹۲ آغاز نمود.[۱] مناسبات جمهوری اسلامی ایران و اوکراین بعد از استقلال اوکراین از اتحاد پیشین جماهیر شوروی در گذر زمان، به دلیل حاکمیت روس‌گراها یا غرب‌گراها در دوره‌های مختلف با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده‌است.[۲] در پنجمین و ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور که به ترتیب در اسفندماه ۱۳۹۴ در تهران و اسفندماه ۱۳۹۵ در کی‌یف برگزار شد، در حوزه‌های کشاورزی، سرمایه‌گذاری، مالی، بانکی، تجاری و بازرگانی، گمرکی، صنعتی و معدنی، نفت‌وگاز و پتروشیمی، حمل‌ونقل و گردشگری تفاهمات خوبی به عمل آمد و کارگروه‌هایی برای بررسی موضوعات به منظور همکاری مشترک بین دو کشور تعیین شده و کار خود را آغاز کردند.[۳]

در هجدهم دی‌ماه ۱۳۹۸ حملهٔ موشکی پدافند تور سپاه پاسداران انقلاب اسلامیبه پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین و قتل ۱۷۶ سرنشین هواپیما در این سانحهٔ هوایی و دروغ سه روزهٔ مقامات حاکمیت ایران مبنی بر شلیک به پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین روابط بین نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت اوکراین را سست و بی‌اعتمادانه کرد.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «تاریخچه سفارت اوکراین در جمهوری اسلامی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۰. دریافت‌شده در ۱۳ ژانویه ۲۰۲۰.
  2. نگاهی به روابط ایران و اوکراین در سال 96 www.irna.ir
  3. هیچ محدودیتی برای توسعه روابط بین ایران و اوکراین وجود ندارد

پیوند به بیرون