دودج (زرقان)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 5672Tirdad (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۰۸:۵۷ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

دودج
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانفارس
شهرستانشیراز
بخشزرقان
دهستاندودج
نام محلیدودِ
نام‌های دیگردودجِ زرقان
نام‌های قدیمیدودژ
سال بنیادقبل از اسلام
دودج بر ایران واقع شده‌است
دودج
۲۹°۴۴′۲۹″شمالی ۵۲°۴۱′۴۲″شرقی / ۲۹٫۷۴۱۲۷۱۳°شمالی ۵۲٫۶۹۵۱۲۸۲°شرقی / 29.7412713; 52.6951282
مردم
جمعیت۲٬۷۷۴ نفر
رشد جمعیت11%
تراکم جمعیت600
نفر بر کیلومتر مربع
جغرافیای طبیعی
مساحت6کیومتر مربع
ارتفاع از سطح دریا1510m
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه16
بارش سالانه190
روزهای یخبندان سالانه30روز
اطلاعات روستایی
ره‌آوردحلوای گرم-لالَک(یک نوع غذا تهیه شده از گندم دونیمه)-انگور-آبغوره
پیش‌شمارهٔ تلفن0713260

دودج، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زرقان در استان فارس ایران است.

روستای قلعه دودج (دودژ) دودج در فرهنگ دهخدا دودج زرقان . [ دُ دِ زَ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش زرقان شهرستان شیراز. ۲۹۵ تن سکنه. آب آن از قنات. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۷) دودج در حال حاضر ۵۰۰۰ نفر سکنه دارد و محله ای از محلات شهر زرقان است.

دودج کجاست؟

دودج زرقان در شمال شهر شیراز واقع شده و با شیراز حدود ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. تا سال ۱۳۸۵ از روستاهای بخش زرقان محسوب می شد و از آن تاریخ رسماً جزء یکی از محلات زرقان قرار گرفت . فاصله آن تا زرقان حدود۳ کیلومتر است. و با شهرستان مرودشت حدود ۲۲ کیلومتر و با تخت جمشید نیز حدود ۲۷ کیلومتر فاصله دارد. جمعیت آن حدود ۵۰۰۰ نفر و مردمی آزاد و خونگرم دارد. دارای نیروهای جوان و غالباً تحصیل کرده است و مردم با همکاری نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۸۵ ریشه کنی بیسوادی را جشن گرفتند. مشاغل مردم آن : کشاورزی و دامداری بوده ولی در حال حاضر بواسطه کارخانجات متعدی که در اطراف آن احداث گردیده است بیشتر اهالی در این کارخانجات و شرکت ها جذب شده اند و به مشاغل فنی روی آورده اند. دودج دارای سابقه دیرینه تاریخی و فرهنگی است و در آینده در این باره مطالب کامل تری ارایه خواهد شد.

جمعیت

این روستا در دهستان زرقان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۷۷۴ نفر (۷۱۷خانوار) بوده‌است.

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.